share

Ζελέ με φράουλες και σιρόπι από άνθη αφροξυλιάς

από
Ζελέ με φράουλες και σιρόπι από άνθη αφροξυλιάς

Και τα δυο στην εποχή τους, οι καλύτερες φράουλες τώρα, τα άνθη αφροξυλιάς μόλις που τα προλαβαίνουμε.

Είχα την εξαιρετική τύχη φίλη να μου φέρει άνθη και έφτιαξα αυτό το υπέροχο σιρόπι , συνήθως το πίνουμε σαν αναψυκτικό αραιώνοντας με παγωμένο νερό ή ένα ανθρακούχο νερό.

Σήμερα το πρόσθεσα σε αυτό το ζελέ και έδωσε ένα ωραίο άρωμα.

Η ιδέα είναι από περιοδικό της Αγγλίας που λαμβάνω ενημερώσεις κάθε μήνα. Στην Αγγλία αυτό το σιρόπι είναι πολύ δημοφιλές και το προσθέτουν σε πάρα πολλές παρασκευές τους.

Ζελέ με φράουλες και σιρόπι από άνθη αφροξυλιάς

4 ποτήρια

Συστατικά
  

  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 250 γρ φράουλες
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 125 ml σιρόπι από άνθη αφροξυλιάς
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • 350 νερό

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε κρύο νερό και βυθίζουμε σε αυτό τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά. Πλένουμε τις φράουλες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια τους.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις μισές φράουλες κομμένες στη μέση. Βράζουμε για ένα λεπτό
  • Αποσύρουμε από την εστία. Στύβουμε καλά τα φύλλα της ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Με ραβδομπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων λιώνουμε τις φράουλες. Αν χρειάζεται αφαιρούμαι τον αφρό που έχει δημιουργηθεί.
  • Περνάμε το μείγμα από μια πυκνή σήτα ή καλύτερα από τουλπάνι. Προσθέτουμε το σιρόπι αφροξυλιάς και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Μεταφέρουμε σε ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις υπόλοιπες φράουλες και τις προσθέτουμε στα ποτήρια πιέζοντας να πάνε μέσα στο ζελέ.
  • Μεταφέρουμε πάλι στο ψυγείο για 4 ώρες ή για ολόκληρο βράδυ.
  • Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε αυτό το σιρόπι αντικαταστήστε την ποσότητα με νερό και προσθέστε επιπλέον χυμό μισού λεμονιού. Επίσης θα μπορούσε ως αρωματικό αντί του σιροπιού να προστεθούν στο βρασμό ένα δύο φύλλα αρμπαρόριζας.
Αφιερωμένο σε όλες τις μητέρες του κόσμου!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Katerina
    • 15 Μαΐου 2018
    Απάντηση

    Αυτο το σιρόπι λοιπόν δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ! Δείχνουν υπέροχα τα ποτήρια! Φιλιά πολλά!

      • Ξανθή
      • 15 Μαΐου 2018
      Απάντηση

      Σε ευχαριστώ Κατερίνα, πρέπει να βρω τρόπο να σου δώσω σιρόπι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode