Κέικ είχα να φτιάξω πάρα πολύ καιρό, εκτός αυτού που έφτιαξα προκειμένου να κόψουμε βασιλόπιτα με τα παιδιά.
Ποιος να φάει ολόκληρο κέικ;; Να όμως που τώρα είναι εδώ ο γιος και όλo κάτι πιο πολύ θα φαγωθεί.
Προτίμησα ένα εύκολο και μικρό αρωματίζοντας με πορτοκάλι που τώρα είναι στα καλύτερα του.
Φτιάξτε το μαζί με τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας και δώστε τους τη χαρά της δημιουργίας του δικού τους γλυκού, είναι σίγουρο ότι θα το θυμούνται όταν θα μεγαλώσουν.

Κέικ με πορτοκάλι και γιαούρτι
Συστατικά
- 220 γρ αλεύρι μαλακό
 - 150 γρ ζάχαρη
 - 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
 - 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
 - 50 γρ κράνμπερι ή σταφίδες
 - 60 γρ βούτυρο μαλακό
 - 2 μεγάλα αυγά
 - 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
 - ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
 - 100 ml χυμό πορτοκαλιού
 - 2 κουτ. σούπας μέλι ανθέων
 - φιστίκια χοντροκομμένα για την επικάλυψη
 - φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρου
 
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανάδευσης κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κράνμπερι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά.
 - Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι.
 - Μεταφέρουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
 - Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά, ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει στεγνή.
 - Βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι για 2-3 λεπτά και μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι αφού πρώτα το τρυπήσουμε με ένα σουβλάκι.
 - Μόλις πιει το σιρόπι το μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.

 

	
Πολύ καλό