Κεκάκια με μέλι, ουίσκι και μπαχαρικά

Κεκάκια με μέλι, ουίσκι και μπαχαρικά

Παλιά που ταξιδεύαμε και κάναμε βόλτες, στο Λονδίνο σε υπαίθρια αγορά, αγόρασα ένα βιβλίο με θέμα το μέλι. Έχει πολλές πληροφορίες για το μέλι τη χρήση του αλλά και κάποιες συνταγές.

Από αυτό το βιβλίο επέλεξα να φτιάξω αυτά τα κεκάκια σήμερα.

Κεκάκια με μέλι, ουίσκι και μπαχαρικά
Print Recipe
Μερίδες
4 κεκάκια
Μερίδες
4 κεκάκια
Κεκάκια με μέλι, ουίσκι και μπαχαρικά
Print Recipe
Μερίδες
4 κεκάκια
Μερίδες
4 κεκάκια
Συστατικά
για τα κεκάκια
  • 3 κουτ. σούπας γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ βούτυρο και λίγο για τα φορμάκια
  • 150 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 4-5 σποράκια καρδάμωμου κοπανισμένο το εσωτερικό τους.
  • 90 γρ ζάχαρη καστανή
  • 90 γρ μέλι
  • 2 αυγά
  • 4 κουτ. σούπας ουίσκι
σιρόπι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ουίσκι
  • μέλι για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμειγνύουμε με το γάλα. Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το αλεύρι με την κανέλα και το τριμμένο καρδάμωμο.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανάδευσης βάζουμε τη ζάχαρη το μέλι και τα αυγά και χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος βουτύρου και το ουίσκι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Στο μπόλ με το αλεύρι προσθέτουμε σταδιακά το υγρό μείγμα αναδεύοντας ελαφρά με αυγογδάρτη μέχρι να ενσωματωθεί καλά το αλεύρι και να πάρουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  4. Παίρνουμε τέσσερα μπολάκια που μπορούν να μπουν στο φούρνο τα βουτυρώνουμε καλά, μοιράζουμε το μείγμα, προσέχοντας να μην γεμίσουν μέχρι πάνω.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά ελέγχοντας τα τελευταία πέντε λεπτά να βγαίνει στεγνή μια λάμα ή ένα σουβλάκι.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα.
  7. Όταν έχουν κρυώσει αρκετά κόβουμε την επιφάνεια ώστε να μπορεί να σταθεί το κεκάκι και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  8. Αναμιγνύουμε το μέλι με το ουίσκι και ρίχνουμε από μια κουταλιά σε κάθε ένα.
  9. Σερβίρουμε με επιπλέον μέλι στην επιφάνεια.
Σημειώσεις

Χρησιμοποίησα αυτά τα πυρίμαχα μπολάκια για σουφλέ, αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήστε αυτά τα μιας χρήσεως για κεκάκια ή να μια μικρή φόρμα κάνοντας ένα κέικ.

Αντί για ουίσκι μπορεί να μπει κάποιο λικέρ ή κονιάκ.

Την επόμενη μέρα μπορείτε να τα ζεστάνετε λίγο σε φούρνο μικροκυμάτων πριν τα σερβίρετε και μετά να βάλετε το μέλι.

Το κόψιμο της επιφάνειας είναι προαιρετικό, μόνο για λόγους ομορφιάς, μπορούμε να τα στήσουμε με  την κάτω επιφάνεια να ακουμπά στην πιατέλα.

Powered byWP Ultimate Recipe

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *