Η Ελληνική παράδοση θέλει το Πάσχα το κοκορέτσι και το σουβλιστό αρνί.
Για όσους δεν μπορούν να σουβλίσουν μεγάλο κοκορέτσι να η πρόταση!! Μικρά κοκορετσάκια σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια
Τι θα χρειαστούμε
1 μικρή συκωταριά
1/2 κιλό έντερα
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
4 ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια.
Ας τα φτιάξουμεΠλένουμε πολύ καλά τα έντερα περνώντας νερό μέσα στην αρχή τους βοηθώντας με το νύχι μας να φύγει το νερό μέχρι τέλους.
Τη διαδικασία αυτή την επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές.
Αν θέλουμε στο τελευταίο πλύσιμο
προσπαθούμε μαζί με το νερό να περάσει και λίγο ξύδι.
(Δεν έχω γυρίσει ποτέ τα έντερα το πλύσιμο αυτό αρκεί)
Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη συκωταριά μας, και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και περνάμε τα κομματάκια στα σουβλάκια περνώντας κάθε φορά διαφορετικό είδος ( δηλαδή συκώτι-πνευμόνι -σπλήνα-συκώτι κ.ο.κ.)
Μόλις περάσουμε όλα τα κομμάτια μας αρχίζουμε να τυλίγουμε τα κοκορετσάκια με τα έντερα. Περνάμε πρώτα κατά μήκος του κοκορετσιού (όπως την καλούμπα) και μετά περιστροφικά.
Όταν έχουμε καλύψει όλο το κοκορέτσι με έντερα στερεώνουμε την άκρη του.
Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία για όλα τα σουβλάκια.
Μπορούμε να τα ψήσουμε μέσα σε μικρή γάστρα η σε ταψάκι βάζοντας λίγο νερό στον πάτο του για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 -50 λεπτά.
Μπορείτε να τα ψήσετε και μέσα σε σακούλα sanitas για 30 λεπτά.
Μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για μια έως δύο το πολύ μέρες ή στην κατάψυξη για περισσότερο.
Και βέβαια όποιος έχει τη δυνατότητα να φτιάξει σε σούβλα μεγάλη η διαδικασία σουβλίσματος τυλίγματος είναι η ίδια.
Το ψήνουμε σε ψησταριά με χαμηλή φωτιά γιατί αλλιώς θα καεί απ’ έξω και μέσα θα είναι άψητο.
Καλή σας επιτυχία!!
Καλό Πάσχα!!
Μόλις περάσουμε όλα τα κομμάτια μας αρχίζουμε να τυλίγουμε τα κοκορετσάκια με τα έντερα. Περνάμε πρώτα κατά μήκος του κοκορετσιού (όπως την καλούμπα) και μετά περιστροφικά.
Όταν έχουμε καλύψει όλο το κοκορέτσι με έντερα στερεώνουμε την άκρη του.
Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία για όλα τα σουβλάκια.
Μπορούμε να τα ψήσουμε μέσα σε μικρή γάστρα η σε ταψάκι βάζοντας λίγο νερό στον πάτο του για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 -50 λεπτά.
Μπορείτε να τα ψήσετε και μέσα σε σακούλα sanitas για 30 λεπτά.
Μπορούν να μείνουν στο ψυγείο για μια έως δύο το πολύ μέρες ή στην κατάψυξη για περισσότερο.
Και βέβαια όποιος έχει τη δυνατότητα να φτιάξει σε σούβλα μεγάλη η διαδικασία σουβλίσματος τυλίγματος είναι η ίδια.
Το ψήνουμε σε ψησταριά με χαμηλή φωτιά γιατί αλλιώς θα καεί απ’ έξω και μέσα θα είναι άψητο.
Καλή σας επιτυχία!!
Καλό Πάσχα!!
Μμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:-)))
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΧΑΡΆ!!!
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Στο μυαλό μου ήσουν!!!Το συζητούσα την Μεγάλη Παρασκευή και έλεγα ότι μετά το Πάσχα θα φτιάξω κοκορετσάκια, να τα βάλω στην κατάψυξη για όποτε μας έρθει ξανά η όρεξη, να υπάρχουν.
Τέλειο και του χρόνου.
Μου έδωσαν κι εμένα συνταγή για μικρά κοκορετσάκια! Μιαμ! Και του χρόνου!
Κορίτσια η συνταγή είναι η λύση για κουζίνα!!Μια ιδέα που ήρθε χτες είναι να τα ψήσουμε μέσα σε ταψάκι με διάφορα χορταρικά.
Επειδή έχω κρατήσει στην κατάψυξη θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.