Κιμαδόπιτα η κόρη κιμαδοπιτάκια η μάνα. Ζήλεψα, ψέμα να πω και θυμήθηκα κάτι που είχα δει σε περιοδικό που μου είχε φέρει ε τι να κάνω τα έφτιαξα.
Ότι πρέπει για ένα συνοδευτικό ή ένα μπουφέ ή και κύριο γεύμα, για εμάς ήταν το μεσημεριανό μας μαζί με μια πράσινη σαλάτα και λίγο σκορδάτο γιαούρτι.
- 220 γρ κιμά μια φορά περασμένο
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 250 γρ ρικότα ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 4 φύλλα για πίτες
- Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- 1 αυγό
- σουσάμι
- Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Νοστιμίζουμε με αλάτι , πιπέρι και το μπούκοβο. Προσθέτουμε τη ρικότα και ανακατεύουμε καλά.
- Σε επιφάνεια εργασίας κόβουμε τα φύλλα σε λουρίδες των 6-7 εκατοστών.
- Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες μέχρι να τελειώσει η γέμιση τοποθετώντας τα έτοιμα πιτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
Έβαλα τη ρικότα αν και θα ήθελα ένα κρεμώδες τυρί Γρεβενών ή μια μαλακιά μυζήθρα Κρήτης, αλλά η γειτονιά είναι δύσκολη στο να τα βρεις.