Ή πως θα μπορούσες να πείσεις τους δύσκολους να φάνε κουνουπίδι.
Βέβαια εγώ δεν έχω αυτή τη στιγμή κανένα δύσκολο στο σπίτι αλλά ξέρω πολλούς που με τη μυρωδιά και μόνο του κουνουπιδιού εξαφανίζονται.
- 350 γρ μπουκέτα κουνουπιδιού Βάρος καθαρισμένο
- 100 γρ μακαρονάκι κοφτό
- 100 γρ πανσέτα κομμένη σε κύβους
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
- 500 ml γάλα
- 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 50 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ενσωματωθεί με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει φτιάχνοντας μια κρέμα σαν μπεσαμέλ.
- Προσθέτουμε τα τυριά το μοσχοκάρυδο και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 25 λεπτά.
Μπορεί να αποτελέσει κύριο πιάτο μαζί με μια σαλάτα ή συνοδευτικό σε κάποιο ψητό αφαιρώντας την πανσέτα.
Κάποια άλλη φορά είχα φτιάξει το κουνουπίδι με λουκάνικο λίγο διαφορετικό μπορείτε να το δείτε εδώ
Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και καλή επιτυχία.
Πολύ ωραίο και εύκολο, πεθύμησα κάτι τέτοιο. Μάλλον θα το προτιμούσα με μπρόκολο όμως ή ρομανέσκο, παρόλο που δεν έχω κανένα πρόβλημα με το κουνουπίδι και τη μυρωδιά του.
Έχεις δει πουθενά ρομανέσκο στην Αθήνα;; με ενδιαφέρει να το δοκιμάσω.
Μαγειρεμενο με τετοιο τρόπο το κουνουπίδι, θα το δοκιμασουν όλοι!
Καλό μας ξημέρωμα!
Σε φιλώ γλυκά 🙂
Μετά τους πρασοκεφτέδες… άλλη μία έξυπνη πρόταση μας κάνεις Ξανθή, αυτή με το κουνουπίδι. Θα τη δοκιμάσω και αυτή γιατί μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός!
Πολύ γευστική πρόταση, λατρεύουμε το κουνουπίδι οικογενειακά! Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Ξανθή 🙂
Μου αρέσει πολύ το κουνουπίδι και εκτιμώ τις συνταγές που το έχουν!Λαχταριστό φαγητό πολύ!Να έχεις ένα όμορφο Σ/Κ!