share

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με πικάντικο κοτόπουλο

από
Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με πικάντικο κοτόπουλο

Ντροπή πρώτη, σας προτείνω φαγητό για το οποίο ξέρω ότι δύσκολα  θα βρείτε την πρώτη ύλη.
Παλαιότερα είχα βρει σε μεγάλο Σ/Μ κάποια άλλα σε σχήμα καλαθάκι και τα είχα γεμίσει με κολοκύθα και τυριά, σήμερα τα είδα και πάλι και κάποια άλλα παρόμοια με τα δικά μου σε πολύ μεγάλο και πάλι Σ/Μ οπότε δεν έχω σίγουρη πληροφόρηση. Και επειδή εμένα δεν μου αρέσει να ταξιδεύομαι  προκειμένου να βρω κάτι γιαυτό και η ντροπή.
Ντροπή δεύτερη εγώ τα “έκλεψα” από το ντουλάπι του γιου μου στο Λονδίνο. Όχι πως δεν τα είχα δει στο Σ/Μ αλλά δεν τα αγόρασα με την σκέψη που θα χωρέσουν.
Δεν ξέρω πως τα καταφέρνω και ενώ η μια βαλίτσα στον πηγαιμό είναι γεμάτη διάφορα καλούδια για τα παιδιά στον ερχομό, χωρίς ιδιαίτερα ψώνια δεν χωράει τίποτα. Έτσι την τελευταία στιγμή, εκεί στο κλείσιμο άρπαξα και τα κοχύλια από το ντουλάπι!!!
Το σκεπτικό ήταν ότι θα γεμιστούν,το με τι;;; προέκυψε έτσι ξαφνικά μέσα στο χασάπη για κιμά πήγα φιλέτο κοτόπουλου πήρα.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με πικάντικο κοτόπουλο

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 250 γρ κοχύλια ζυμαρικών
  • 1 φιλέτο κοτόπουλου μικρό
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 ώριμη μεγάλη ντομάτα κομμένη σε εκύβους
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κάρυ
  • ελαιόλαδο
  • τριμμένο σκληρό κατσικίσιο τυρί
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλου και το κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια με κοφτερό μαχαίρι. (Θα μπορούσα να το κόψω σε κιμά αλλά νομίζω είναι καλύτερα σε μικρά κομματάκια.)
  • Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλυφθεί ο πάτος και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα κομματάκια της ντομάτας, καρυκεύουμε με αλάτι πιπέρι και κάρυ.
  • Προσθέτουμε 1 μικρό ποτήρι νερό ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υγρά του.
  • Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα κοχύλια σε αλατισμένο νερό φροντίζοντας να μαλακώσουν όχι να βράσουν εντελώς.
  • Στραγγίζουμε τα κοχύλια και με τη βοήθεια μικρού κουταλιού τα γεμίζουμε με το μείγμα του κοτόπουλου.
  • Αραδιάζουμε τα κοχύλια σε λαδωμένο πυρέξ ή ταψί τα περιχύνουμε με τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος.
  • Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, σκεπασμένα με λαδόκολλα βρεγμένη. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρουν ελαφρό χρώμα.
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Μπορούμε να βάλουμε κιμά μοσχαρίσιο αντί του κοτόπουλου.
Το τυρί που έβαλα ήταν αρκετά πικάντικο το δοκίμασα για πρώτη φορά αλλά δυστυχώς δεν συγκράτησα τόπο προέλευσης. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κάποιο πικάντικο κεφαλοτύρι.
Αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να βάλουμε γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
Το πικάντικο προκύπτει από το κάρυ.
Ενημέρωση
Τα κοχύλια μια άλλη φορά, αφού τα έβρασα πολύ λίγο, γεμίστηκαν με κιμά, μπήκαν στο ταψί και από πάνω κάθισε μια αραιή μπεσαμέλ και τριμμένο πεκορίνο.
Ο κιμάς έγινε όπως φτιάχνουμε τον κιμά για παστίτσιο ή μουσακά.
Το αποτέλεσμα εξίσου καλό και νοστιμότατο. Ένα αλλιώτικο παστίτσιο θα μπορούσα να πω!!
Κοχύλια με κιμά και μπεσαμέλ
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • peps
    • 13 Νοεμβρίου 2014
    Απάντηση

    Φανταστικά!!!

  1. Απάντηση

    Wonderful looking pasta dish. It looks warm and comforting. xo Catherine

    • Amelie
    • 14 Νοεμβρίου 2014
    Απάντηση

    Τα κοχύλια τα ψάχνω κι εγώ εδώ και κάποιο καιρό…χωρίς επιτυχία όμως! Πάντως η γέμιση αυτή με το κοτόπουλο θα δίνει σίγουρα πολύ νόστιμο φαγητό σε συνδυασμό με το ζυμαρικό και το τυράκι!

      • Κωνσταντίνα
      • 18 Φεβρουαρίου 2018
      Απάντηση

      Στο γνωστό super market με του πουλιού το γάλα.????

        • Ξανθή
        • 18 Φεβρουαρίου 2018
        Απάντηση

        Ευχαριστώ Κωνσταντίνα, μετά από καιρό τα βρήκα αλλά μόνο στα μεγάλα.

  2. Απάντηση

    Αχ τι μπουκιτσες ειναι αυτες!!!
    Για ζυμαρικα δεν τρελαινομαι αλλα αυτα τα γεμιστα κοχυλια ειναι σκετος πειρασμος!!!!
    καλο και νοστιμο σουκου ναεχουμε!!

  3. Απάντηση

    Τα λιγουρεύτηκα τα κοχύλια σου, Ξανθή μου!! Υπέροχο φαγητό!!!!
    Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

  4. Απάντηση

    Χορταστικά και φανταστικά! Ξελιγώθηκα…Φιλιά

    • Silena
    • 15 Νοεμβρίου 2014
    Απάντηση

    Ντροπή τρίτη: πως μας παρουσιάζεις Ξανθή μου αυτό το θεσπέσιο έδεσμα χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να το γευτούμε;;;;
    Βλέπω τα λιωμένα τυράκια στο ζυμαρικό και έχω λιποθυμήσει!!!!
    Καλό ΣΚ!!!

  5. Απάντηση

    Είμαι και μακαρονού και λάτρης του κοτόπουλου!!!!!!!
    Καλη συνέχεια στη μερα μας!
    Φιλιά 🙂

  6. Απάντηση

    Έπρεπε να την έχω δει νωρίτερα την ανάρτηση, για να αυτοπροσκληθώ για τραπέζωμα!!
    Μεγάλη απόλαυση αυτά τα γεμιστά ζυμαρικά βρε Ξανθή μου και έχει τύχει να μην αρέσουν σε μια ψυχή…
    Καλό σας βράδυ.

  7. Απάντηση

    Ξανθή, μισή ντροπή δική σου, μισή δική μας! Το φαγητό σου είναι τέλειο! Και όχι μόνο στη γεύση αλλά το βρίσκω πολύ ευπαρουσίαστο έτσι που τα κοχύλια είναι μπουκιά – μπουκιά.
    Καλό βράδυ!

    • Anonymous
    • 16 Νοεμβρίου 2014
    Απάντηση

    Μολις διαβασα κριτικη για το μπλογκ σου στο αλάτι&πιπερι Νοεμβρίου! Συγχαρητήρια! Γιατι δεν αναφερεις τιποτα εδω? Ειναι πολυ ομορφο να ανταμειβονται οι κοποι σου. Μπραβο σου! Το μπλογκοσπιτακι σου το επισκεπτομαι συχνα και νιώθω πολυ φιλοξενα! Και παλι συγχαρητήρια!
    Μαρια.

  8. Απάντηση

    Μαρία σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την προτίμηση της σελίδας μου και τα καλά σου λόγια.
    Για μένα η καλύτερη ανταμοιβή είναι τα λόγια των αναγνωστών μου, τα υπόλοιπα είναι σχόλια εν αγνοία μου τιμητικά μεν αλλά δεν τα επιδιώκω. Τυχαία έμαθα κι εγώ αυτή την αναφορά χτες το βράδυ από φίλη.

  9. Απάντηση

    Πολύ όμορφα και σίγουρα νοστιμότατα!
    Συγχαρητήρια για την κριτική στο αλάτι&πιπέρι!

  10. Απάντηση

    Λαχταριστό πιάτο!!! Λατρεύω τα κοχύλια!

  11. Απάντηση

    Φανταστικά τα κοχύλια σου! Πόσο θα ήθελα μια μερίδα τώρα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode