Σας περίσσεψε κοτόπουλο ψητό ή βραστό έχετε πολλές λύσεις να το χρησιμοποιήσετε σε άλλες παρασκευές, όπως σε μια κοτόπιτα, σε ένα σάντουιτς, σε μια ομελέτα αλλά και σε αυτές τις κρέπες που σας δίνω σήμερα.
Εμένα βέβαια δεν μου είχε περισσέψει έβρασα ένα στήθος, είχα και το kale από το Αγρόκτημα της Μαρίας Τσατίρη στο ψυγείο λίγα τυριά από άλλες παρασκευές και φάγαμε ένα ωραίο φαγητό.
- 2 δοσομ. κούπες αλεύρι μαλακό
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- 2 δοσομ. κούπες γάλα
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο και λίγο για το ψήσιμο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 125 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 50 γρ kale κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1/2 στήθος κοτόπουλου βρασμένο ή ψημένο
- 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 150 γρ ανθότυρο
- τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεγαλογραβιέρα για την επικάλυψη
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια
- Ξεκινάμε με τις κρέπες και το βράσιμο του κοτόπουλου.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε μικρή κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει και το βράζουμε για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τις κρέπες. Ανακατεύουμε καλά με αυγογδάρτη να πάρουμε ένα αραιό χυλό.
- Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 20 εκατ. και το τοποθετούμε την εστία σε μέτρια φωτιά. Με κουτάλα ή ένα φλιτζάνι μεταφέρουμε ποσότητα του χυλού τόση ώστε να απλωθεί σε όλο το τηγάνι ένα λεπτό στρώμα.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα και τη γέμιση. Σε μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Σιγοβράζουμε μέχρι να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μεταφέρουμε στο μπολ με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο σε μεγάλα κομμάτια νοστιμίζουμε με αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Ψήνουμε σκεπασμένο με χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις στο πρώτο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 10 λεπτά.
Αν δεν θέλετε να φτιάξετε κρέπες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλατιά φύλλα λαζάνια που θα ζεματίστε για να μπορείτε να τα ρολάρετε ή κανελόνια έτοιμα.
Όπως ανέφερα και στην αρχή το κοτόπουλο μπορεί να είναι βρασμένο ή κάποιο ψημένο που περίσσεψε από άλλη μέρα.
Αντί του kale μπορείτε να βάλετε φύλλα από τρυφερό σπανάκι.
Μπορείτε να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα μέχρι του σταδίου πριν το φούρνο και να το ψήσετε λίγο πριν από κάποιο εορταστικό τραπέζι σας.