share

Κρουασάν – Μάφιν ή Cruffins

από
Κρουασάν - Μάφιν ή Cruffins

Συνεχίζοντας τα εορταστικά δεν θα μπορούσα να μη συμπεριλάβω και τα πρωινά μας .

Τι πιο ωραίο από ένα νόστιμο πρωινό με τη συνοδεία ενός φλιτζανιού καφέ συντροφιά με τους αγαπημένους μας γύρω από ένα τραπέζι ή δίπλα στο τζάκι.

Αυτή η πρόταση συνδυάζει δύο σε ένα και κρουασάν και μάφιν γιαυτό θα τα συναντήσουμε και ως cruffins.

Για την πιο εύκολη παρασκευή τους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη ζύμη κρουασάν και σε πολύ μικρό χρόνο να απολαύσουμε το πρωινό μας.

Κρουασάν - Μάφιν ή Cruffins

6 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 1 συσκευασία έτοιμης ζύμης για κρουασάν
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κρόκο αυγού
  • αμύγδαλα φιλέ προαιρετικό
  • μαρμελάδα για την επικάλυψη
  • ζαχαρη άχνη για την επικάλυψη

Οδηγίες
 

  • Αλείφουμε 6 θέσεις από ένα ταψί για μάφιν με λίγο από το βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα τριμμένα αμύγδαλα, βούτυρο, κρόκο αυγού, ζάχαρη, αλεύρι και βανίλια.
  • Πάνω σε μια επιφάνεια κοπής βάζουμε τα κομμάτια της ζύμης, έχοντας προς το μέρος μας την μεγαλύτερη πλευρά τους. Κόβουμε ένα κομμάτι από το πάνω σημείο δημιουργώντας ένα τραπέζιο. Δεν πετάμε τα κομμάτια θα τα ψήσουμε δημιουργώντας ένα μικρό κρουασανάκι.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα κομμάτια της ζύμης και τυλίγουμε δημιουργώντας ένα μάφιν. Αν θέλουμε τα κυλάμε πάνω σε αμύγδαλα φιλέ.
  • Τα τοποθετούμε στις θήκες του ταψιού και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Ανοίγουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα. Μόλις ο φούρνος φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και το βάζουμε στην πρώτη σχάρα από κάτω του φούρνου για 12 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε στο άνοιγμα τους από μια κουταλιά γλυκού ή και παραπάνω μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε ζεστά.

Σημειώσεις

Τα δοκιμάσαμε δύο φορές την πρώτη με αμύγδαλα και τη δεύτερη με καρύδια και τα δύο είναι εξίσου καλά.
Επίσης δοκιμάστηκαν με διαφορετικές μαρμελάδες, προτείνω μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα ή βατόμουρο ή φραγκοστάφυλο.
Και τις δύο φορές τα συνοδεύσαμε με αρωματικό  φρεσκοκομμένο καφέ  el salvador pacamara natural της coffee island
%ce%ba%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%82

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • mia maria
    • 6 Δεκεμβρίου 2016
    Απάντηση

    Πολύ ωραία πρόταση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode