Συνεχίζοντας τα εορταστικά δεν θα μπορούσα να μη συμπεριλάβω και τα πρωινά μας .
Τι πιο ωραίο από ένα νόστιμο πρωινό με τη συνοδεία ενός φλιτζανιού καφέ συντροφιά με τους αγαπημένους μας γύρω από ένα τραπέζι ή δίπλα στο τζάκι.
Αυτή η πρόταση συνδυάζει δύο σε ένα και κρουασάν και μάφιν γιαυτό θα τα συναντήσουμε και ως cruffins.
Για την πιο εύκολη παρασκευή τους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη ζύμη κρουασάν και σε πολύ μικρό χρόνο να απολαύσουμε το πρωινό μας.
- 1 συσκευασία έτοιμης ζύμης για κρουασάν
- 50 γρ βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
- 50 γρ αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα
- 50 γρ ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κρόκο αυγού
- αμύγδαλα φιλέ προαιρετικό
- μαρμελάδα για την επικάλυψη
- ζαχαρη άχνη για την επικάλυψη
- Αλείφουμε 6 θέσεις από ένα ταψί για μάφιν με λίγο από το βούτυρο.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα τριμμένα αμύγδαλα, βούτυρο, κρόκο αυγού, ζάχαρη, αλεύρι και βανίλια.
- Ανοίγουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα. Μόλις ο φούρνος φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και το βάζουμε στην πρώτη σχάρα από κάτω του φούρνου για 12 λεπτά.
Τα δοκιμάσαμε δύο φορές την πρώτη με αμύγδαλα και τη δεύτερη με καρύδια και τα δύο είναι εξίσου καλά.
Επίσης δοκιμάστηκαν με διαφορετικές μαρμελάδες, προτείνω μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα ή βατόμουρο ή φραγκοστάφυλο.
Και τις δύο φορές τα συνοδεύσαμε με αρωματικό φρεσκοκομμένο καφέ el salvador pacamara natural της coffee island
Πολύ ωραία πρόταση!