Σήμερα λες δε θα μαγειρέψω, μιας και ο καλός μου λείπει, θα φάω κάτι πρόχειρο.
Έλα όμως που χτυπάει το τηλέφωνο και ακούς γυρίζω τι μαγείρεψες;;;
Ανοίγεις ντουλάπια, ψυγείο, υπολογιστή και κάνεις το δικό σου πείραμα, γιατί περί πειράματος πρόκειται.
Ευτυχώς που είναι δεκτικός στους πειραματισμούς σου.
Λαζάνια λοιπόν στο φούρνο με κολοκύθα και σουτζούκι και από πάνω ξινομυζήθρα Πάρου στα γρήγορα.
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 400 γρ κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 2-3 φύλλα φασκόμηλο
- 1/2 σουτζούκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 150 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια συσκευασίας ή δυο μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
- 5-6 φύλλα λαζάνια
- 300 γρ ξινομυζήθρα
- 1 αυγό
- 50 ml γάλα
- 50 γρ κεφαλογραβιέρα
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα για 30 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά εκτός φούρνου και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής.
Με μια ανασκόπηση στις φωτογραφίες μου βρήκα ότι κάποια άλλη φορά η γέμιση ήταν με σπανάκι και κάποια άλλη φορά με μανιτάρια διαλέξτε τη δική σας γέμιση ανάλογα με τ διαθέσιμα υλικά σας.
Για επικάλυψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα μπεσαμέλ ή ένα μείγμα γιαουρτιού με αυγά.
Πολύ επιτυχημένος αυτοσχεδιασμός Ξανθή, μου κάνει πολύ ταιριαστή η κολοκύθα με όλα τα υπόλοιπα υλικά! Μια και είναι η εποχή της μπορώ να το δοκιμάσω πολύ σύντομα, πιστεύω πως θα μου αρέσει υπερβολικά!
Έχοντας μεγαλώσει με σουτζούκι και παστουρμά να μη λείπουν απ’ το ψυγείο και το τραπέζι μας, δηλώνω ενθουσιασμένη από αυτό σου το πιάτο Ξανθή!! Φαίνεται υπέροχο και ευφάνταστο! Μ’αρέσει που το έφτιαξες και στα γρήγορα, φαντάσου να είχες πιο πολύ χρόνο!! Φιλιά!
Πω πω!!! Έρχομαι κι εγώ!! Φτιάξε κι άλλο ταψί!
Τα υλικά που χρησιμοποίησες Ξανθή είναι ένας συνδυασμός που έχω δοκιμάσει και θεωρώ άκρως πετυχημένο. Η γλυκιά κολοκύθα και το εκπληκτικά πικάντικο σουτζούκι δένουν φανταστικά με τα ζυμαρικά!!! Νομίζω έφτιαξες ένα φανταστικό πιάτο και σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση. Μου αρέσει που κόβεται σε τόσο ωραία κομμάτια και σερβίρεται υπέροχα σε έναν γιορτινό μπουφέ… καλή ώρα!!!
Καλό βράδυ Ξανθή !!!!!!!!!
Σουτζούκι και ξινομυζήθρα κάνουν τη διαφορά νομίζω.
Πάρα πολύ ωραίος συνδυασμός και τελικά βγήκε ένα πιάτο εξαιρετικό.
Ο πειραματισμός πέτυχε!!
Φιλιά 🙂
Καθώς ψάχνω για συνταγές με κολοκύθα, σήμερα Ξανθή, με έχετε ξεσηκώσει όλες με τα πικάντικα αλλαντικά!
Ωραίος συνδυασμός υλικών και σίγουρα μπορεί να φαγωθεί από όλα τα μέλη!!
Καλό βράδυ.