Θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα συνοδευτικά ρύζι, πατάτες, μακαρόνια και βλέπεις στο ψυγείο μερικά μανιτάρια που αγόρασες, κάποιες πιπεριές και κολοκυθάκια που περίσσεψαν από άλλες παρασκευές σου και τελικά κάνεις ένα συνοδευτικό νόστιμο διαφορετικό και χωρίς πολλές θερμίδες.
Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια δοκιμάστε το. Εμείς συνοδεύσαμε με αυτά το ψητό συκώτι μας.
- 4 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο ή περισσότερα μικρότερα
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 4 κολοκυθάκια μικρά
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συν λίγο για το ταψί
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κουτ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένα (προαιρετικό)
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και δημιουργούμε χώρο για το γέμισμα.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
- Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε λαδωμένο ταψί μαζί με πολύ λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30-35 λεπτά.
Μπορεί να αποτελέσει και από μόνο του ένα ελαφρύ συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί.