Μια μαρμελάδα που δεν είχα φτιάξει και επειδή κάποια αχλάδια είχαν ωριμάσει περισσότερο ευκαιρία ήταν.
Αλήθεια εσείς αρχίσατε να ετοιμάζετε σπιτικά δωράκια για τις γιορτές;; να μια πρόταση αυτή η μαρμελάδα μαζί με μερικά κουλουράκια ή ένα σπιτικό λικέρ και θα είναι το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο. Σε λίγες μέρες περισσότερες ιδέες.
- 1 κιλό ώριμα αχλάδια βάρος καθαρισμένων
- 100 ml λευκό κρασί
- 300 γρ ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ τριμμένο στον τρίφτη
- 1 λεμόνι το χυμό του
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια (φλούδα κουκούτσια). Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους 1.5 -2 εκατοστά. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αχλάδια με το κρασί και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Μόλις το κρασί εξατμιστεί προσθέτουμε τη ζάχαρη το χυμό λεμονιού και το τζίτζερ.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Με κουτάλα του πουρέ λιώνουμε τα αχλάδια που τώρα θα έχουν μαλακώσει.
- Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.