Μπαστουνάκια κολοκυθιού με πολέντα.

Μπαστουνάκια κολοκυθιού με πολέντα.

Έψαχνα να βρω συνοδευτικό για τα σνίτσελ μας  και άνοιξα τυχαία τα περιοδικά που παρακολουθώ on line  μεγάλου ΣΜ της Αγγλίας.

Είδα αυτή την ιδέα την προσάρμοσα στα μέτρα μου και με Ελληνικά προϊόντα και βγήκε κάτι πολύ ωραίο.

θα το ξαναφτιάξω εμπλουτισμένο και με άλλα λαχανικά.

Μπαστουνάκια κολοκυθιού με πολέντα.
Print Recipe
Μπαστουνάκια κολοκυθιού με πολέντα.
Print Recipe
Συστατικά
  • 1 κουτ, σούπας βούτυρο
  • κουτ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο για το στρώσιμο και ψήσιμο
  • 350 γρ κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 125 γρ πολέντα ή αλεύρι καλαμποκιού
  • 500 ml βραστό νερό
  • 4 κουτ. σούπας τριμμένο ξινοτύρι Νάξου ή κεφαλοτύρι πικάντικο
Διαδικασία
  1. Ξίνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια εξωτερικά, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κύβους 1-1 1/2 εκατ. πάχους. Τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο σκόρδο.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βραστό νερό με το αλάτι και προσθέτουμε την πολέντα. Ανακατεύουμε με σύρμα κουζίνας πάνω σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά προσέχοντας να μη σβολιάσει.
  4. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί 20x 25 εκ. στρώνουμε χαρτί ψησίματος, το αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και στρώνουμε το μείγμα σε πάχος 1- 1 1/2 εκατ. Αφήνουμε να μείνει 30 λεπτά ή μέχρι να χρειαστεί να το ψήσουμε.
  5. Κόβουμε σε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος ελαφρά λαδωμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά γυρίζοντας τα μπαστουνάκια μια φορά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  6. Σερβίρονται ζεστά.
Σημειώσεις

Μπορούμε να κρατήσουμε αν θέλουμε στο ψυγείο απλωμένα σε ένα τάπερ και να τα ψήσουμε την επομένη.

Πολέντα μπορείτε να βρείτε σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ ή σε καταστήματα που πωλούν Ιταλικά ή Πολωνικά προϊόντα. Εγώ χρησιμοποίησα αλεύρι καλαμποκιού που υπήρχε στο ντουλάπι μου.

Όπως είπα και στην αρχή ήταν το συνοδευτικό στα γεμιστά με τυρί σνίτσελ μας.

Σνίτσελ γεμιστά με τυρί

Powered byWP Ultimate Recipe

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

1 Απάντηση

  1. Ο/Η evi@thehealthycook λέει:

    σούπερ μεζεδάκι! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *