Έψαχνα να βρω συνοδευτικό για τα σνίτσελ μας και άνοιξα τυχαία τα περιοδικά που παρακολουθώ on line μεγάλου ΣΜ της Αγγλίας.
Είδα αυτή την ιδέα την προσάρμοσα στα μέτρα μου και με Ελληνικά προϊόντα και βγήκε κάτι πολύ ωραίο.
θα το ξαναφτιάξω εμπλουτισμένο και με άλλα λαχανικά.
- 1 κουτ, σούπας βούτυρο
- κουτ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο για το στρώσιμο και ψήσιμο
- 350 γρ κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 125 γρ πολέντα ή αλεύρι καλαμποκιού
- 500 ml βραστό νερό
- 4 κουτ. σούπας τριμμένο ξινοτύρι Νάξου ή κεφαλοτύρι πικάντικο
- Ξίνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια εξωτερικά, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κύβους 1-1 1/2 εκατ. πάχους. Τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο σκόρδο.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βραστό νερό με το αλάτι και προσθέτουμε την πολέντα. Ανακατεύουμε με σύρμα κουζίνας πάνω σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά προσέχοντας να μη σβολιάσει.
- Σερβίρονται ζεστά.
Μπορούμε να κρατήσουμε αν θέλουμε στο ψυγείο απλωμένα σε ένα τάπερ και να τα ψήσουμε την επομένη.
Πολέντα μπορείτε να βρείτε σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ ή σε καταστήματα που πωλούν Ιταλικά ή Πολωνικά προϊόντα. Εγώ χρησιμοποίησα αλεύρι καλαμποκιού που υπήρχε στο ντουλάπι μου.
Όπως είπα και στην αρχή ήταν το συνοδευτικό στα γεμιστά με τυρί σνίτσελ μας.
σούπερ μεζεδάκι! 🙂