Ομελέτα με κουνουπίδι και μπαχαρικά

Ομελέτα με κουνουπίδι και μπαχαρικά

Την τελευταία εβδομάδα ξεσκονίζοντας μια από τις βιβλιοθήκες κατέβασα κάποια τεύχη που μου είχε χαρίσει κάποια φίλη, ένθετα της Καθημερινής με επιμέλεια από το Γαστρονόμο, σχετικά με τις κουζίνες του κόσμου.

Το πρώτο που κράτησα κοντά μου ήταν αυτό που αναφέρεται στο Ιράν και κόλλησα, το έχω ξεφυλλίσει πολλές φορές, με έχουν ενθουσιάσει οι προσθήκες μπαχαρικών σε πολλά γλυκά και αρμυρά πιάτα.

Κράτησα σημειώσεις για το τι θα ήθελα να φτιάξω, σίγουρα άμεσα δυο τρία.

Ξεκίνησα σήμερα  από ένα εύκολο αρμυρό μιας και μισό κουνουπίδι έπρεπε να καταναλωθεί άμεσα.

Εύκολα και γρήγορα είχα ένα πιάτο για το μεσημεριάτικο μου γεύμα.

Θα ακολουθήσει γλυκιά συνταγή σύντομα μείνετε συντονισμένοι.

Ομελέτα με κουνουπίδι και μπαχαρικά
Print Recipe
Μερίδες
1 άτομο
Μερίδες
1 άτομο
Ομελέτα με κουνουπίδι και μπαχαρικά
Print Recipe
Μερίδες
1 άτομο
Μερίδες
1 άτομο
Συστατικά
  • 300 γρ μπουκέτα κουνουπιδιού
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 αυγά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κουρκουμά
  • καπνιστή πάπρικα
  • κύμινο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
Διαδικασία
  1. Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μικρά μπουκέτα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, κάνουμε το ίδιο με το σκόρδο.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μπουκέτα του κουνουπιδιού και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας περιοδικά.
  3. Σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 βαθμούς και αέρα) βάζουμε ένα μικρό ταψί καλά αλειμμένο με ελαιόλαδο.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τα μπαχαρικά το μπέικιν και το αλεύρι. Από τα μπαχαρικά εγώ έβαλα μια καλή τσιμπιά, μπορείτε και περισσότερο.
  5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα κουνουπιδιού και περιχύνουμε με το μείγμα αυγών και τα φύλλα μαϊντανού.
  6. Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να έχει ψηθεί το αυγό.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.
Powered byWP Ultimate Recipe

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *