Πρωινό με νιφάδες βρώμης και ψητά αχλάδια

Πρωινό με νιφάδες βρώμης και ψητά αχλάδια

Μια ιδέα της κόρης προκειμένου να καταναλωθούν τα αχλάδια που υπήρχαν, υλοποιήθηκε σήμερα και απολαύσαμε ένα υπέροχο γεύμα πρωινού.

Το πρωινό θα πρέπει να είναι βασικό γεύμα της ημέρας μας ιδιαίτερα για τα παιδιά. Δείτε εδώ όσα έγραφα παλιότερα για το πρωινό και αναζητήστε περισσότερες συνταγές στη σελίδα πατώντας εδώ.

Πρωινό με νιφάδες βρώμης και ψητά αχλάδια
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Πρωινό με νιφάδες βρώμης και ψητά αχλάδια
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Συστατικά
  • 2 ώριμα αχλάδια
  • 1/2 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
  • 100 γρ νιφάδες βρώμης
  • 350 ml γάλα
  • 4 κουτ. σούπας salded caramel ή μέλι
  • χοντροκομένους ξηρούς καρπούς.
Διαδικασία
  1. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε τέσσερεις φέτες το καθένα. Τα τοποθετούμε σε μικρό πυρέξ ή ταψάκι, μοιράζουμε στην επιφάνεια το ξύσμα πορτοκαλιού και περιχύνουμε με το χυμό.
  2. Ψήνουμε σκεπασμένα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για δέκα λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά.
  3. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τις νιφάδες βρώμης και το γάλα, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε πολύ χαμηλή ένταση για 10 λεπτά.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα βρώμης σε δυο μπολάκια και από πάνω μοιράζουμε τα ψημένα αχλάδια και τους ξηρούς καρπούς. Περιχύνουμε με ζεστή καραμέλα ή μέλι.
  5. Τόσο εύκολα και απλά έχουμε ετοιμάσει ένα υπέροχο πρωινό.
Σημειώσεις

Μπορούμε να ψήσουμε περισσότερα αχλάδια, να τα κρατήσουμε στο ψυγείο για 2 τρεις μέρες και να τα σερβίρουμε με γιαούρτι ή γκρανόλα ή επαναλαμβάνοντας το ίδιο αφού ζεστάνουμε λίγο τα αχλάδια.

Powered byWP Ultimate Recipe

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.