Μια σαλάτα δροσερή και εορταστική χάριν της πρωτομαγιάς έγινε σε στεφάνι γιορτινό.
Είναι πολύ απλή και επιδέχεται αλλαγές ανάλογα με τα δικά σας γούστα.
Στείλτε κι εσείς τα εορταστικά σας πιάτα μέχρι και αύριο το πρωί 2/5/2015 με σχόλιο εδώ ή στην προηγούμενη ανάρτηση.
Σαλάτα με παντζάρια κι κατσικίσιο τυρί
2
Συστατικά
- 350 γρ παντζάρια
- 100 γρ κατσικίσιο τυρί
- Ξύσμα και χυμό ενός μέτριου λεμονιού
- Μερικά φύλλα δυόσμου
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας σταφίδες
- 1 κουτ. σούπας κράνμπερι
- Μερικά κομμάτια παστοκύδωνο (προαιρετικό)
Οδηγίες
- Βάζουμε τις σταφίδες και τα κράνμπερι σε νερό να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
- Βάζουμε τα παντζάρια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για περίπου 40 λεπτά. Αφού κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα χειριστούμε τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με τη βοήθεια μαντολίνου .
- Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα παντζάρια. Μοιράζουμε από πάνω το ξύσμα,λίγα φύλλα δυόσμου και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
- Αραδιάζουμε σε ένα πιάτο τα παντζάρια και μοιράζουμε από πάνω τις σταφίδες τα κράνμπερι και λίγα φύλλα δυόσμου.
- Κόβουμε το τυρί και το τοποθετούμε πάνω από τα παντζάρια. Κόβουμε το παστοκύδωνο επίσης σε μικρούς κύβους και τα σκορπάμε από πάνω.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τις μαρινάδας και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Μπορούμε να βράσουμε τα παντζάρια ή να αγοράσουμε τα έτοιμα από το Σούπερ μάρκετ.
Αν σας αρέσουν μπορείτε να τα μαρινάρετε αφού τα καθαρίσετε ωμά.
Βάλτε κάποιους άλλους ξηρούς καρπούς.
Προσθέστε ωμά άγρια σπαράγγια, ταιριάζουν πολύ.
Μπορείτε αντί του τυριού σε φέτες να βάλετε όποιο άλλο μαλακό τυρί θέλετε.
Υπέροχη η πατζαροσαλάτα σου, Ξανθή!
‘Εχω όλα τα υλικά, και θα την φτιάξω για την Κυριακή!
Καλό μήνα!!!!!!
Μου αρεσουν πολύ τα υλικά της σαλάτας και θα τη φτιαξω!
Ξανθή μου, δεν άντεξα να περιμένω την Κυριακή, και την έφτιαξα το Σάββατο το μεσημέρι! Μας άρεσε πάρα πολύ ο συνδυασμός του παντζαριού με το λεμόνι και το ξύσμα του, γιατί μέχρι τώρα πάντα το τρώγαμε με ξύδι.
Μαριάννα ευχαριστώ πολύ χαίρομαι που σας άρεσε!!Καλή Κυριακή.
Τα παντζάρια είναι από τα αγαπημένα μου υλικά! Ωραίο πιάτο Ξανθή μου, θα το δοκιμάσω!