Όταν στο σπίτι έχουν φτάσει τα καλύτερα λαχανικά από αγαπημένους φίλους πρέπει να τους φερθείς ανάλογα.
Αυτές τι μέρες το σπίτι μοιάζει με μανάβικο, εργαστήριο, συσκευαστήριο, αλλά πρέπει να φάμε κάποια στιγμή.
Έτσι δύο σελινόριζες έγιναν αυτό το φαγητό ιδέα από παλιό περιοδικό με τις δικές μου παρεμβάσεις.
Να ευχαριστήσω και από εδώ τους αγαπητούς φίλους Μαρία και Στέλιο από το Αγρόκτημα Μαρίας Τσατίρη για τα εξαιρετικά τους προϊόντα.
- 650 γρ σελινόριζα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 5-6 κουτ. σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- χυμό από μισό λεμόνι
- Λίγο βούτυρο για το ταψί και την επιφάνεια
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας 2 κουταλιές τυρί για την επιφάνεια.Τα ανακατεύουμε καλά.
- Χρησιμοποιούμε ένα ταψί ή πυρέξ (διάμετρος ταψιού 24 εκατ) που θα το αλείψουμε με βούτυρο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο πρώτο ράφι του φούρνου για 35 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.
Αντί της κρέμας γάλακτος μπορούμε να βάλουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ.
Το πιάτο μπορεί να είναι κύριο γεύμα ή συνοδευτικό.
Φανταστικό!!!!!!!!!!! Τρελλαίνομαι για σελινόριζα!!!!
Πρέπει να είναι καταπληκτικό!!! Μου αρέσει πολυ η σελινόριζα.
Η Χρυσαυγή είμαι που ξέχασα να βάλω τα στοιχεία μου! χαχα