Τα ανοιξιάτικα λαχανικά είναι εδώ και μας καλούν να τα μαγειρέψουμε να δοκιμάσουμε νέες συνταγές με νέους πειραματισμούς.
Αυτό το Σάββατο είχα την τύχη να βρεθώ και πάλι στον πιο ωραίο πάγκο της λαϊκής αγοράς του Γαργητού με τα προϊόντα από το Αγρόκτημα Μαρίας Τσατίρη.
Γύρισα φορτωμένη με τα πιο φρέσκα και νόστιμα λαχανικά και οι πειραματισμοί άρχισαν αμέσως.
Τώρα είναι η εποχή των σπαραγγιών ζητήστε τα και πειραματιστείτε στη σελίδα υπάρχουν αρκετές συνταγές αναζητήστε τες εδώ και δε θα χάσετε.
Ένα μέρος από τα δικά μου τυλίχτηκαν με προσούτο και ψήθηκαν στο καταπληκτικό big green egg του αγαπητού φίλου slowchefs και συνόδευσαν τα beef short ribs.
Δοκιμάστε τα!!
- 350 γρ σπαράγγια
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 80 γρ προσούτο
- αλάτι χοντρό για το σερβίρισμα
- ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από το σκληρό κομμάτι τους κόβοντας εκεί που λυγίζει με ευκολία. Αν θέλουμε με ένα καθαριστή πατάτας καθαρίζουμε πολύ ελαφρά το κάτω μέρος τους. Ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και στραγγίζουμε.
- Σερβίρουμε με χοντρό αλάτι και ξύσμα λεμονιού.
Για επιπλέον νοστιμιά μπορούμε να φτιάζουμε μια σάλτσα με σκόρδο ελαιόλαδο μουστάρδα και κρασί χτυπώντας τα υλικά σε ένα γουδί.
Μπορούμε αντί του προσούτο να τυλίξουμε με λεπτές φέτες από μπέικον.
Επίσης όταν υπάρχουν άγρια σπαράγγια θα τα τυλίξουμε δύο δύο και προσοχή στο ψήσιμο για΄τι είναι πιο λεπτά.
Θα ακολουθήσουν και άλλες συνταγές με σπαράγγια αναμείνατε!!