Είμαστε στην εβδομάδα της Τυρινής και επιπλέον ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά για την εποχή, τι πιο ωραίο από μια δροσερή τάρτα με μπισκοτένια βάση γαλακτοκομικά και φρούτο.
Μια τάρτα που ενθουσίασε κι εμένα που συνήθως δεν τρώω γλυκά.
Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και μπορεί να γίνει ακόμη και από παιδιά, ναι βάλτε τα παιδιά σας στην κουζίνα τους κάνει καλό.
- 200 γρ μπισκότα digestive
- 75 γρ βούτυρο λιωμένο
- 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ σε σκόνη
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 200 γρ γάλα ζαχαρούχο
- 60 ml χυμό λεμονιού
- ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
- 2-3 φυλλαράκια ξερού δυόσμου
- 2 μεγάλα ακτινίδια
- Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα μπισκότα. Τα μεταφέρουμε σε μπολ ανάδευσης και προσθέτουμε το τζίτζερ και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε τη βάση του μπισκότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις για 10 έως 12 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Σε μπολ ανάδευσης τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος το ζαχαρούχο γάλα το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Χτυπάμε με σύρμα κουζίνας για 1-2 λεπτά και αδειάζουμε πάνω στην κρύα βάση.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα.
- Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε με τη βοήθεια μαντολίνου ή με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους ενός εκατοστού.
Αντί αυτών των μπισκότων μπορούμε να βάλουμε μπισκότα τζίτζερ παραλείποντας την προσθήκη της σκόνης τζίτζερ.
Αντί για το λεμόνι μπορούμε να βάλουμε λάιμ χυμό και ξύσμα.
Εδώ θα δείτε ένα ακόμη τυρογλυκό με ακτινίδια.