Τάρτα με μήλα και μέλι

από
Τάρτα με μήλα και μέλι

Του Αγίου Αλέξανδρου αύριο και έχουμε γιορτή, ο γιος μου  και διαχειριστής αυτής της σελίδας ,γιορτάζει και τι πως είναι 2393  χιλιόμετρα  μακριά εμείς τον γιορτάζουμε και κερνάμε.

Μια εύκολη τάρτα με τα πρώτα μήλα της εποχής και μέλι ελάτης από το χωριό.

Ας γλυκαθούμε!!

 

Τάρτα με μήλα και μέλι

Συστατικά
  

Για τη ζύμη

  • 150 γρ αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2 κουτ. γλυκού καρδάμωμο τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας ζαχαρη άχνη
  • 100 γρ βούτυρο παγωμένο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ μέλι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ Αμύγδαλα αλεσμένα
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 μεγάλο μήλο
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκου
  • 1 κουτ. σούπας μέλι

Οδηγίες
 

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε τα δύο είδη αλευριού, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο σε κύβους και με τα ακροδάχτυλα μας τρίβουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε τον κρόκο και 2 κουτ, σούπας παγωμένο νερό και ενώνουμε όλα τα υλικά σε ζύμη, χωρίς πολύ ζύμωμα. Τυλίγουμε τη ζύμη με σελοφάν και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Ετοιμάζουμε μια ταρτιέρα ( διαμέτρου 24 εκατ) στρώνουμε στον πάτο χαρτί ψησίματος. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με τη βοήθεια χοντρού πλάστη την απλώνουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος σε φύλλο μεγαλύτερο από την ταρτιέρα.
  • Μεταφέρουμε το φύλλο στην ταρτιέρα έτσι που να καλύψει και τα τοιχώματα και κόβουμε τυχόν περίσσεια. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Τοποθετούμε στην επιφάνεια της ζύμης χαρτί ψησίματος και φασόλια ή μπίλιες ψησίματος, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις στο κάτω ράφι του φούρνου για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε ακόμη 5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Σε κάδο μίξερ ή σε μπολ ανάδευση χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα σε υψηλή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα ή ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν καλά τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη της τάρτας.
  • Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το μήλο από τα κουκούτσια του. Το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με κοφτερό μαχαίρι ή μαντολίνο και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μήλου στην επιφάνεια διακοσμώντας.
  • Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις για 35 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
  • Βγάζουμε από το φούρνο. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και το μέλι και με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια της τάρτας
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους όσους γιορτάζουν!!
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • mia maria
    • 2 Σεπτεμβρίου 2017
    Απάντηση

    Μου αρέσουν οι τάρτες! Να τον χαίρεσαι!

    • ευαγγελία Βλασσοπούλου
    • 5 Σεπτεμβρίου 2017
    Απάντηση

    πολυυυυυυ ωραια ιδέα και εύκολη!!!

    • Mia
    • 9 Σεπτεμβρίου 2017
    Απάντηση

    Αγαπώ τις τάρτες. Και αυτή που μου φέρνει σε μηλόπιτα, μοιάζει νοστιμότατη. Θα τη δοκιμάσω. Σε φιλώ, φίλη μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode