Όταν ο χρόνος ξεκινά με γλυκό νομίζω πρέπει να κλείνει και πάλι με γλυκό.
Γιαυτό λοιπόν έγινε αυτή η τάρτα να γλυκάνει τους καλεσμένους μας αλλά και για κλείσουμε εδώ τις αναρτήσεις μας γλυκά.
Λόγω πολλών υποχρεώσεων η τάρτα έγινε μέσα στη νύχτα έτσι και το φωτογραφικό υλικό δεν είναι αυτό που θα ήθελα. Σημασία έχει το αποτέλεσμα, το οποίο άρεσε και τώρα ή τάρτα είναι παρελθόν.
Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους καλή Πρωτοχρονιά, να έχετε πάντα υγεία και αγάπη στις καρδιές σας.
- 200 γρ αλεύρι μαλακό
- 1 μανταρίνι το ξύσμα του και το χυμό
- 100 γρ βούτυρο παγωμένο
- 250 γρ κουβερτούρα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 100 γρ βούτυρο
- 100 γρ κάστανα βρασμένα και λιωμένα με πιρούνι
- 3 αυγά
- 100 γρ ζάχαρη
- 2-3 μανταρίνια κομμένα σε λεπτές φέτες
- ζαχαρη άχνη για το σερβίρισμα
- Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το αλεύρι το ξύσμα του μανταρινιού και το βούτυρο σε κύβους. Με τα ακροδάκτυλα μας τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν τρίμματα. Προσθέτουμε το χυμό του μανταρινιού και δημιουργούμε μια ζύμη με τα χέρια μας χωρίς να ζυμώσουμε. Την τυλίγουμε με σελοφάν και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σε μπολ πάνω από μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Προσθέτουμε την κανέλα και τα κάστανα ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρουμε το φύλλο μαζί με το χαρτί σε ταρτιέρα (διαμέτρου 24 εκατοστών) και φροντίζουμε να απλωθεί μέχρι και τα τοιχώματα τη ταρτιέρας.
Αντί για μανταρίνια μπορείτε να βάλετε πορτοκάλια σαγκουίνια.
Τα κάστανα μπορεί να είναι προβρασμένα για μεγαλύτερη ευκολία.
Υπέροχη ιδέα για τάρτα!
Καλή χρονιά, με υγεία και ωραίες γευστικές απολαύσεις!