Αυτές οι ταρτέλες δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες κάποιας πρότασης που μου είχε γίνει αλλά τελικά δεν προχώρησε για τεχνικούς λόγους.
Για να συνοδεύσουμε ένα ποτήρι κρασί έγιναν αυτές οι λίγες τις απολαύσαμε και σας τις παρουσιάζω.
Επιδέχονται τροποποιήσεις υλικών ανάλογα με τα γούστα σας και τα υλικά που έχετε διαθέσιμα.
Για περισσότερες πολλαπλασιάστε τα υλικά σας.
Εγώ τις έφτιαξα με φύλλο σπιτικό όμως μπορούν να γίνουν άνετα με ένα φύλλο του εμπορίου.
Ταρτέλες με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί
4 ταρτέλες
Συστατικά
- 100 γρ μπουκετάκια μπρόκολου
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 50 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε μέτριους κύβους
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 2 κουτ, σούπας σχινόπρασο ή ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα κρεμμυδιού
- 2 φύλλα κρούστας
- 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο για την επικάλυψη των φύλλων
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένουμε το μπρόκολο και το βάζουμε σε νερό που βράζει για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε ξεπλένουμε με κρύο νερό κι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
- Σε μικρό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνα τεμάχια 10 x 10 εκ. περίπου. Αλείφουμε ένα - ένα τα κομμάτια του φύλλου με βούτυρο και τα τοποθετούμε, ανά 4 το ένα πάνω στο άλλο δημιουργώντας ένα αστέρι.
- Σε ταψάκι μάφιν που το έχουμε βουτυρώσει τοποθετούμε ένα «αστέρι» φύλλο και το στρώνουμε καλά πιέζοντας.
- Με κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και τρίβουμε πιπέρι στην επιφάνεια κι αν θέλουμε σκορπίζουμε λίγο σχινόπρασο επιπλέον
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα για 16 λεπτά.
- Σερβίρουμε με κομμάτια αβοκάντο ή μια σαλάτα ρόκας.
Σημειώσεις
Είναι ιδανικό για μπουφέ για συνοδευτικό με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα ή για ένα ελαφρύ γεύμα.
Αντί του μπρόκολου μπορούμε να κάνουμε ένα μείγμα με σπανάκι, μπέικον, γραβιέρα αυγά και πάπρικα.
Ενδιαφέρουσα συνταγή. Φτιάχνω ταρτλέτες με σπανάκι ή γιαχνερά χόρτα και ξινομυζήθρα αλλά με μπρόκολο δεν έχω επιχειρήσει. Θα πρέπει να ταιριάζει πολύ με το κατσικίσιο τυρί!
Ωραιότατο μεζεδάκι για το κρασάκι μας!! Μου αρέσει!
Αυτά τα μεζεδάκια μου αρέσουν
Μ αρέσει που έβαλες κατσικισιο τυρί.
Το κατσικίσιο τυρί με το μπρόκολο ταιριάζει τέλεια! Και τι κομψές και ευπαρουσίαστες που είναι…!
Πολύ ωραίο συνδυασμό έκανες Ξανθή.
Από τα ορεκτικά που τρώγονται πολύ εύκολα απ’ όλους νομίζω.
Καθώς χρωστώ μια απάντηση σχετικά με τις πίτες καλαμποκιού, επανέρχομαι με την πληροφορία ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που γνωρίζω, πηγαίνει στις λαϊκές τοπικά στο Περιστέρι (γίνονται τέσσερεις μέσα στην εβδομάδα) και κάποιες φορές και στο Αιγάλεω.
Οπότε μόνον αν έρθεις προς τα εδώ μπορεί και να τον πετύχεις… Αλλιώς στην αγορά της Νέας Ιωνίας, στο γωνιακό μεγάλο μπακάλικο μπορεί και να βρεις, αν πας προς τα εκεί.
Χαιρετισμούς και καλή εβδομάδα.
Ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη αν βρεθώ κάποια Τετάρτη προ το σπίτι θα το ψάξω μιας και η λαϊκή είναι δίπλα.
Νόστιμα ορεκτικά με ωραίο συνδυασμό υλικών! Μου αρέσει και η εναλλακτική πρότασή σου με το σπανάκι και τη γραβιέρα. Καλή σου μέρα Ξανθή, ΧΟΧΟ
Ωραία υλικά! Είμαι σίγουρη για τη νοστιμιά τους Ξανθούλα μου !!