Παλιότερα έγραφα αυτό σε μια ανάρτηση μου σχετικά με τη σημασία του πρωινού γεύματος.
Ο σοφός λαός έλεγε φάε το πρωί σαν βασιλιάς το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος.
Η σημασία του πρωινού γεύματος είναι πολύ παρεξηγημένη έννοια όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για άλλους λαούς. Έρευνες έχουν δείξει ότι 4 στου 10 Έλληνες λαμβάνουν πρωινό γεύμα
Οι δικαιολογίες για τη μη λήψη πρωινού πολλές :
α. δεν έχω χρόνο
β. προσέχω το βάρος μου
γ. δεν πεινάω όταν ξυπνάω
δ. δεν υπάρχει κάτι εύκολο και υγιεινό να φάω
Για εμένα και την οικογένεια μου το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο και δεν παραλείπεται ποτέ.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πρωινά που τα παιδιά μας, πολύ μικρά τότε, αφού μας έκλειναν στο δωμάτιο μας, ετοίμαζαν το πρωινό και στη συνέχεια μας οδηγούσαν στο τραπέζι με κλειστά μάτια κάνοντας μας έκπληξη.
Για τις πιο χαλαρές μέρες γιορτινές ή όχι ετοιμάζω κάτι πιο ιδιαίτερο.
Ο σύντροφος μου δε, πειράζοντας με, τους δίνει και περίεργα ονόματα.
Μερικά από αυτά: το πρωινό του αθλητή, το πρωινό των “Παπούα” και άλλα χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια σχέση πρωινού ονομασίας!!
Σήμερα θα σας δώσω ένα από αυτά και έπεται συνέχεια.
Αν και εσείς αγαπάτε το πρωινό γεύμα εδώ μπορείτε να βρείτε πολλές άλλες ιδέες.
- 150 γρ ανθότυρο
- 3 αυγά αυγά
- 75 ml γάλα
- 90 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- βούτυρο για το τηγάνισμα
- μέλι για το σερβίρισμα
- 1 μεγάλο μήλο
- 1 κουτ. γλυκού κοφτή κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού γεμάτη μέλι
- χυμό από ένα μανταρίνι ή μισό πορτοκάλι
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας, μεταφέροντας τις τηγανίτες σε πιατέλα ρίχνοντας σε κάθε μια μέλι.
- Προσθέτουμε την κανέλα και το μέλι και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Ραντίζουμε με το χυμό του μανταρινιού ή πορτοκαλιού και αφήνουμε ένα λεπτό ακόμη.
Αν δεν έχετε αλεύρι αυτοδιογκούμενο μπορείτε να βάλετε μαλακό αλεύρι με την προσθήκη 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Το μέλι μου ήταν πορτοκαλιάς από το Χρυσόμελο
Κάθε μερα θα μπορούσα να τρώω τηγανίτες!!
Ωραία ιδέα η μαρέγκα!!
Καλή Πρωτοχρονιά!