Ένα γρήγορο φαγητό είναι η σημερινή μου πρόταση, το έκανα μια Κυριακή μεσημέρι. Μπαίνουν όλα σε γάστρα και αν θέλεις επιπλέον βράζεις και ένα μπασμάτι ή τηγανίζεις πατάτες για συνοδευτικό.
Η πρόταση ήταν με λαχανάκια Βρυξελλών αλλά στη δεδομένη στιγμή δεν υπήρχε η δυνατότητα εύρεσης τους, γιαυτό και έβαλα παραπούλια και ταίριαξαν πολύ.
- 2 φιλέτα μπουτιού κοτόπουλου
- 1/2 λεμόνι , χυμό και ξύσμα
- 1/2 λεμόνι σε ροδέλες
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. σούπας σόγια σος
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- παραπούλια
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι. Το μισό το κόβουμε σε ροδέλες και από το άλλο μισό παίρνουμε το χυμό.
- Τοποθετούμε τη γάστρα σκεπασμένη στο κάτω μέρος του φούρνου που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς και αέρα. Ψήνουμε για 30 λεπτά και ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, συνεχίζοντας για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό και να δέσει η σάλτσα.
Για το μπασμάτι ατμού μπορείτε να δείτε εδώ τη συνταγή.
Προτίμησα φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο για πιο μαλακό και ζουμερό αποτέλεσμα.
Αν βρείτε λαχανάκια Βρυξελών προσθέστε τα κομμένα στη μέση.
Αν βάλετε περισσότερα παραπούλια ή αρκετά λαχανάκια Βρυξελλών δεν είναι απαραίτητο άλλο συνοδευτικό.
είμαι σίγουρη ότι αυτήν την συνταγή θέλω να την δοκιμάσω… <3
Καλημέρα, χαρά μου να έχω τη γνώμη σας όταν τη δοκιμάσετε.