Το Σάββατο κλασικά έχει ψάρι, λόγω του ότι επισκέπτομαι τον ψαρά που εμπιστεύομαι.
Η σημερινή ημέρα ήταν αρκετά δύσκολη για να ψήσω στο BBQ λόγω καιρικών συνθηκών.
Για το λόγο αυτό φρόντισα να αγοράσω τα υλικά για κάτι που είδα προχτές στα παιδιά μου και ζήλεψα.
Το ψάρι βέβαια δεν είναι το ίδιο, το δικό τους ήταν σολομός αλλά εγώ δεν τα πάω καλά με το σολομό και πήρα μια φέτα σφυρίδας. Μπορείτε να βάλετε όποιο άλλο ψάρι θέλετε σε φέτα ή φιλέτο.
Είναι πολύ απλό να γίνει πολλαπλασιάστε τα υλικά ανάλογα με το πόσοι θα φάτε.
Αυτά που σας δίνω είναι για “γεύμα για ένα άτομο”
Εδώ μπορείτε να δείτε μια άλλη εκδοχή με φέτα ψαριού και άγρια χόρτα στο φούρνο
- 1 φέτα ψαριού
- 1 μικρό λάχανο από παραπούλια
- 7-8 σπαράγγια
- 7-8 μπουκέτα μπρόκολου
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 λεμόνι το χυμό του
- 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Σε νερό που βράζει μπλανσάρουμε το μπρόκολο και τα σπαράγγια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και περνάμε σε δυνατή φωτιά τα κομμάτια του λάχανου.
- Σε ένα βαζάκι βάζουμε τη μουστάρδα το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακινούμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι.
- Ψήνουμε σε προθρμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνο, για 20 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί. Ξεσκεπάζουμε κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά.
Αν δε βρείτε λάχανο από παραπούλια χρησιμοποιήστε την καρδιά από ένα μαλακό λάχανο.