Ψητή κολοκύθα με σαλάτα από μικρόσπερμα φασόλια και σπανάκι

Ψητή κολοκύθα με σαλάτα από μικρόσπερμα φασόλια και σπανάκι

Από  τότε που γνώρισα τις ιδιαίτερες κολοκύθες της  Ειρήνης κάθε χρόνο αναζητώ και νέους τρόπους μαγειρέματος. Έχω αποθηκευμένες πάρα πολλές ιδέες από τις πολλές αναζητήσεις που έχω κάνει σε βιβλία περιοδικά και τον ιστό. Κάθε φορά πειράζω μια και απολαμβάνω ένα νόστιμο πιάτο. Σήμερα έφτιαξα αυτό που σας παρουσιάζω με μια μικρή red kuri που έτυχε να περισσέψει από άλλες δοκιμές.

Μπορεί να αποτελέσει κύριο πιάτο ή συνοδευτικό.

Ο επόμενος πειραματισμός μου θα είναι πολύ ιδιαίτερος γιατί θα περιέχει φρούτο, μένει να βρω την κατάλληλη κολοκύθα.

Ψητή κολοκύθα με σαλάτα από μικρόσπερμα φασόλια και σπανάκι
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Ψητή κολοκύθα με σαλάτα από μικρόσπερμα φασόλια και σπανάκι
Print Recipe
Μερίδες
2 άτομα
Μερίδες
2 άτομα
Συστατικά
  • 4 κομμάτια από μια μικρή κολοκύθα red kuri
  • 100 γρ μικρόσπερμα φασόλια βρασμένα
  • 150 γρ τρυφερά φύλλα από σπανάκι χοντροκομμένα
  • λίγα φύλλα μαϊντανού χοντροκομμένα
  • λίγα φύλλα βασιλικού λεπτοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι , χυμό και ξύσμα
  • 2 κουτ. σούπας κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κύβους
Διαδικασία
  1. Πλένουμε την κολοκύθα και την κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε σπόρια και ίνες και κόβουμε πάλι τα κομμάτια στη μέση. Αν η κολοκύθα σας είναι μεγάλη φροντίστε να κόψετε τέσσερα κομμάτια περίπου ομοιόμορφα σαν μικρές βαρκούλες.
  2. Αραδιάζουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  3. Στο διάστημα που ψήνεται η κολοκύθα ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Αφού πλύνουμε καλά τα λαχανικά και στραγγίξουν από τα νερά, τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα φασόλια το τυρί (προαιρετικό) νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και 3-4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε καλά.
  4. Μόλις η κολοκύθα έχει κρυώσει λίγο μεταφέρουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με τη σαλάτα. Επιπλέον, λίγες σταγόνες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι απαραίτητες.
Σημειώσεις

Φασόλια έχω βράσει και τα έχω μοιράσει σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη για πιο εύκολη χρήση.

Νομίζω ότι υπάρχουν και σε κονσέρβα, χωρίς να είμαι σίγουρη.

Η κολοκύθα αυτή τρώγεται με τη φλούδα της, αν δε σας αρέσει η ιδέα καθαρίστε τη.Αν δε βρείτε αυτή την κολοκύθα δοκιμάστε με μια άλλη της εποχής αρκεί να μην είναι πολύ μεγάλη, ώστε να μπορείτε να κόψετε κομμάτια κατάλληλα.

 

 

Powered byWP Ultimate Recipe

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *