Είμαστε στην εβδομάδα της Τυρινής, και προσπαθώ οι προτάσεις που σας δίνω να είναι μέσα στο πνεύμα των ημερών.
Στο σπίτι υπήρχαν, αυτά τα λαχανικά από το Αγρόκτημα Μαρίας Τσατίρη όπως και οι νέες προτάσεις από περιοδικό της Αγγλίας. Προσάρμοσα μια πρόταση με ότι υπήρχε στο σπίτι και σας δίνω αυτή την “πίτα”.
Οι Άγγλοι όταν μας μιλούν για πίτες εννοούν υλικά που μπαίνουν σε ταψί και επικαλύπτονται με φύλλο σφολιάτας ή πουρέ πατάτας σε αντίθεση με τις δικές μας παραδοσιακές πίτες που γίνονται με πολλά ή λίγα φύλλα και αρκετές χωρίς φύλλα.
Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για την ιστορίας των Ελληνικών μπορείτε να δείτε εδώ επίσης αρκετές συνταγές μου θα βρείτε εδώ.
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 400 γρ σελινόριζα κομμένη σε κύβους
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 250 γρ μανιτάρια αγαρικά κομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
- 1 κρόκο αυγού
- 300 ml ζωμό λαχανικών
- 100 γρ μαλακό τυρί
- 100 γρ κασέρι τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά, όπως απαιτεί η συνταγή
- Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά να μαλακώσει η σελινόριζα και να μην έχουμε υγρά στο μείγμα.
- Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά τουλάχιστον να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Με τα τυριά μπορούμε να παίξουμε, εγώ έβαλα μοτσαρέλα τριμμένη και κασέρι τα οποία έπρεπε άμεσα να χρησιμοποιηθούν.
Προσοχή στο αλάτι αν προσθέσετε τυρί που είναι αρμυρό.
Πλούσια πίτα και λαχταριστή!