Μύδια με σκόρδο, κρασί, κρέμα γάλακτος και μαϊντανό

από
Μύδια με σκόρδο κρασί κρέμα γάλακτος και μαϊντανό

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν γεμάτο βόλτες συναντήσεις με φίλους και νέες γνωριμίες.

Το Σάββατο το βράδυ απολαύσαμε τον έναστρο ουρανό σε μια φιλόξενη ξενάγηση στο Ελπιδοχώρι,

είδα τη φίλη του την Αναστασία και διανυκτερεύσαμε σε ένα υπέροχο σπίτι στο Μαλανδρένι Αργολίδας, όποιος θέλει πληροφορίες για το σπίτι, ας μου στείλει μήνυμα.

Την Κυριακή επισκεφτήκαμε το μποστάνι του φίλου μου Γρηγόρη στις Μυκήνες και γεμίσαμε το πρόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου με πεπόνια, τα οποία περιμένουν την επεξεργασία τους. Αναμείνατε προσεχώς προτάσεις.

Μετά από ένα  σύντομο μπάνιο στο Ναύπλιο πήραμε το δρόμο της επιστροφής με σκοπό μια στάση στο Νεράκι για αγορά μυδιών. Θυμήθηκα τα μύδια που μου έφτιαξε ο γιος μου στο Λονδίνο τον Απρίλιο και ήθελα να τα απολαύσω ξανά.

Η συνταγή έφτασε πριν φτάσω εγώ στο σπίτι και το φαγητό μας έγινε συνοδεύτηκε από φρέσκο ζυμωτό ψωμί της Αναστασίας, τα απολαύσαμε.

Αν σας αρέσουν τα μύδια δοκιμάστε το.

Μύδια με σκόρδο κρασί κρέμα γάλακτος και μαϊντανό

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 κιλό μύδια
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανου και θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • φρέσκο ψωμί για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά τα μύδια με ένα βουρτσάκι και αφαιρούμε το γενάκι. Αχνίζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και αφαιρούμε όσα δεν ανοίξουν.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τα μυριστικά και τα μύδια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου και θυμαριού και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό.
  • Κλείνουμε την εστία και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη κουνώντας την κατσαρόλα.
  • Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.

Σημειώσεις

Αν είστε σίγουροι ότι όλα τα μύδια είναι ανοιχτά παραλείψετε το αρχικό στάδιο του αχνίσματος.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode