Νέος μήνας, νέες αφίξεις περιοδικών, νέες ιδέες, νέες περιπέτειες στην κουζίνα.
Και εκτός όλων αυτών αποφασίζω να φτιάξω brownies για πρώτη φορά αλλά όχι ότι νάναι ένα διαφορετικό που έκλεισε πονηρά το μάτι και προκάλεσε, είπε σήκω από το κρεββάτι αρκετά χουζούρεψες και τρέχα στην κουζίνα.
Και έτρεξα αυτοσχεδίασα, άλλαξα τα υλικά με ότι υπήρχε στο σπίτι και να τώρα έτοιμο το γλυκό μας.
Σαν να μην έφτανε το γλυκό άνοιξα κι ένα βαζάκι καραμέλας, έτσι για να δοκιμάσουμε το συνδυασμό.
- 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο για το ταψί
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κύβους
- 125 ml μπύρα
- 200 γρ ζάχαρη μισή μισή καστανή μαλακιά και κρυσταλλική
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 80 γρ αλεύρι μαλακό
- 50 γρ αλεύρι χαρουπιού
- 25 γρ κακάο κοσκινισμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 180 γρ τυρί κρέμα
- 50 γρ κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα περγαμόντου
- Ετοιμάζουμε ένα ταψί ή πυρέξ με διαστάσεις 20 χ 30 εκατ. Το αλείφουμε με βούτυρο και το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το οποίο θα βουτυρώσουμε ελαφρά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο , τη σοκολάτα και τη μπύρα και το τοποθετούμε πάνω από μπεν μαρί ανακατεύοντας συνέχεια με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο και να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε με αυγογδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει ακόμη 3-4 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια με το κακάο και το μπέικιν παόυντερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας τα στερεά εναλλάξ με τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με αυγογδάρτη μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με αυγογράρτη καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Το βαζάκι καραμέλας βουτύρου που άνοιξα είναι της εταιρείας Dolopia και ήταν ευγενική χορηγία προς εμένα από μεγάλο κατάστημα για δοκιμή.
Οι δικές μου αλλαγές ήταν στο αλεύρι χαρουπιού της PURE PHILOSOPHY, αντί αλεύρι σίκαλης , στο τυρί κρέμα που έβαλα ένα Ελληνικό αλειφόμενο τυρί του τυροκομείου Πορίκη, από τα Ιωάννινα το οποίο προμηθεύομαι από το Root 56 και το ξύσμα περγαμόντου που κράτησα από το γλυκό μου, αντί βανίλιας.
Αν δεν έχετε αλεύρι χαρουπιού ή σίκαλης μπορείτε να βάλετε μόνο αλεύρι μαλακό.
Όσο για το τυρί είναι δική σας επιλογή, εγώ προτείνω πάντως να προτιμήσετε ένα Ελληνικό τυρί κρέμα, υπάρχουν αρκετά αξιόλογα.