“Burger” με χαλούμι και λαχανικά

από
"Burger" με χαλούμι και λαχανικά

Αγοράζεις τις πιο μικρές συσκευασίες για κάποια προϊόντα αλλά και πάλι είναι πολλά για ένα άτομο.

Κάποια από αυτά δεν διατηρούνται για πολλές μέρες και γιαυτό πρέπει να βρεις τρόπους να τα χρησιμοποιήσεις.

Ας είναι καλά τα παιδιά με τις ιδέες τους και κάποιες εφαρμογές με ιδέες  που ατέλειωτα “ξεφυλλίζω”.

Το δύσκολο για αυτό που έφτιαξα σήμερα ήταν να βρω το κατάλληλο ψωμί, ευτυχώς σε μια βόλτα μου στο κέντρο βρήκα κάποιο που τελικά ήταν πολύ καλό.

Θα σας δώσω περίπου ποσότητες για ένα και εσείς ανάλογα διπλασιάστε ή τριπλασιάστε κλπ.

"Burger" με χαλούμι και λαχανικά

Συστατικά
  

  • 1 ψωμάκι στρογγυλό κατάλληλο για burger
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές λουρίδες
  • 1 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
  • αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 ροδέλες λεπτοκομμένες φέτες ντομάτας
  • φύλλα σπανάκι - ρόκα - παντζάρι
  • 3 κομμάτια χαλούμι
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα πιπεριάς - ντομάτας
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε πολύ μικρές λωρίδες. Το βάζουμε σε ένα μπολ με το αλάτι τη ζάχαρη και το ξύδι και το αφήνουμε 30 λεπτά. Το στραγγίζουμε.
  • Κόβουμε το ψωμί στη μέση και το ψήνουμε ελαφρά σε τοστιέρα. Σε σχαροτήγανο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 2-3 λεπτά τις φέτες από το χαλούμι.
  • Στήνουμε το "burger". Σε ένα πιάτο βάζουμε το μισό κομμένο ψωμί και αρχίζουμε από πάνω με φύλλα λαχανικών μετά το μισό καρότο, τις ντομάτες, αγγούρι, το χαλούμι τη σάλτσα ντομάτας πιπεριάς, πάλι φύλλα λαχανικών, καρότο και αγγούρι. Ραντίζουμε με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σκεπάζουμε με το μισό κομμένο ψωμί και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Μπορούμε να προσθέσουμε μαγιονέζα αν θέλουμε.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode