Μέρα γιορτής σήμερα και τι αν η εορτάζουσα βρίσκεται κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, η μαμά πάντα θα φτιάχνει γλυκό για κάθε της γιορτή για κάθε της χαρά.
Το σημερινό γλυκό έγινε με σοκολάτες που η ίδια έχει φέρει κάποια φορά και μου είχε απαγορεύσει, για τους δικούς της λόγους, να τις χαρίσω. Γιαυτό και εγώ έφτιαξα γλυκό αφιερωμένο σε εκείνη.
Χρόνια Πολλά λατρεμένη μου κόρη!!
- 125 γρ μπισκότα digestive
- 60 γρ αμύγδαλα τριμμένα
- 80 γρ βούτυρο λιωμένο
- τσέρκι διαμέτρου 20 εκατ.
- 500 γρ τυρί κρέμα
- 100 γρ ζάχαρη
- 200 γρ σοκολάτα toblerone λιωμένη
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- 50 γρ σοκολάτα toblerone τριμμένη
- Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετούμε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκατοστά.
- Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα μπισκότα και τα αναμιγνύουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα και το βούτυρο.
- Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο τσέρκι, ισιώνοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το τυρί και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μείγμα τυριού αφού θα έχει κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε πάλι με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ.
Για όσους δεν έχουν αυτή τη σοκολάτα μπορούν να βάλουν μια σοκολάτα κουβερτούρα.
Πολυ πολυ ωραία ιδέα !
Υπεροχο