Κρέας φάγαμε αρκετό, φτάνει, εμείς άλλωστε δεν είμαστε και του πολύ κρέατος. Η ιδέα για κάτι άλλο ήρθε από περιοδικό μεγάλου Σ/Μ, προσαρμόστηκε στις ανάγκες της οικογένειας, γευστικά και ποσοτικά και ιδού το αποτέλεσμα!!Στιφάδο το διαφορετικό!!
Ας το φτιάξουμε λοιπόν
Τα υλικά μας
250 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα
1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι κρασιού λάδι
3/4 κονσέρβας ψιλοκομμένα ντοματάκια
20-25 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
4 κουταλιές μηλόξυδο
Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βράζουμε τα φασόλια τόσο όσο να κρατάνε. Τα σουρώνουμε κι αφήνουμε να μας περιμένουν.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βουτάμε σε ζεματιστό νερό.
- Σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε λίγο νεράκι, το κρεμμύδι σχεδόν χοντροκομμένο και αφήνουμε να βράσει λίγο, προσθέτουμε το λάδι και τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια και σβήνουμε με το ξύδι.
- Μόλις η σάλτσα μας βράσει λίγο προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε να βράσουν λίγο και προσθέτουμε και τα φασόλια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό ζεστό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά μόνο κουνώντας την κατσαρόλα.
- Το συνοδεύσαμε με παντζάρια σαλάτα ελιές καλαμών και κρασί ροζέ Κρητικό!!!
- Τα κρεμμυδάκια μπορούμε να τα βουτήξουμε ακαθάριστα μέσα σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά και μετά με ψαλίδι να κόψουμε τη ρίζα τους και να αφαιρέσουμε τα φλούδια. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε το “κλάψιμο”. Εγώ τα καθάρισα γιατί ήθελα να βλέπω αν είναι γερά γιατί με περιμένανε καιρό τώρα σε κάποιο κουτί.
Μετά από χρόνια έγινε το φαγητό με γίγαντες και ιδού.
Αυτό κι αν είναι πρωτότυπο φαγάκι!!
Ούτε που είχα σκεφτεί ποτέ να κάνω τα φασόλια στιφάδο!!
Νόστιμα φαίνονται!!
Τέλειο ανθή. Θα συμφωνήσω με την Έλενα δεν θα το είχα φανταστεί ποτέ ότι μπορεί να μαγειρευτούν και έτσι. Ο Αντώνης και τα παιδιά τρελαίνονται για μαυρομάτικα φασόλια οπότε θα τους το φτιάξω σύντομα.
Ξανθή, ωραία πρόταση! Πολύ ολοκληρωμένο φαγάκι! Και πραγματικά δεν θέλω να ξαναακούσω για κρέας…
πολύ νόστιμο φαγάκι, αν και με τα χαλασμένα στομάχια μας, που να φάμε κρεμμυδάκια. ο συνδυασμός τέλειος
Φίλες μου ούτε εγώ το πίστευα ότι θα μας άρεσε,αλλά επειδή οι πειραματισμοί μου δεν έχουν τελειωμό!το έφτιαξα και δικαιώθηκα από την οικογένεια η οποία είναι καιπολύ απαιτητική!!
Και τα κρεμμύδια τελικά δεν μας έπεσαν βαριά.
Φιλιά σε όλες Δοκιμάστε το!!!
Ξανθή γειά σου! Πρώτη φορά στην …κουζίνα σου και εντυπωσιάστηκα σφόδρα! Κοίταξα όλες τις συνταγές σου είναι καταπληκτικές low fat και πολύ επιμελημένες από πλευράς παρουσίασης τους με λεπτομερείς περιγραφές και πολύ καλές φωτογρφίες. Συγχαρητήρια! Θα έρχομαι τακτικά!
navarino καλως ήρθες στην κουζίνα μας σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και σε περιμένουμε ξανά!!
Πρωτότυπο, νόστιμο και ελληνικότατο!