share

Μπιφτέκια γεμιστά με μπλέ τυρί

από
Μπιφτέκια γεμιστά με μπλε τυρί


Η Λίνα σας κέρασε γλυκάκι εγώ δεν προλαβαίνω για πολλά πράγματα αλλά μπιφτεκάκια έφτιαξα, άλλωστε κάτι πρέπει να φάμε!!
Τα υλικά μας για οκτώ μπιφτέκια:
750 γρ. κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο – χοιρινό
1 μέτριο κρεμμύδι και μια μικρή ντομάτα περασμένα από το μούλτι
4-5 φρυγανιές μικρές τριμμένες
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο δυόσμο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι και ένα κουταλάκι ξύδι
8 μικρά κομμάτια μπλε τυρί
Ας το φτιάξουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε τα μπιφτέκια. Αφήνουμε στο ψυγείο το μείγμα για μισή ώρα.
Με μια κουτάλα σερβιρίσματος φτιάχνουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε λίγο από το μείγμα ισιώνουμε στην κουτάλα και τοποθετούμε από πάνω το κομματάκι του τυριού.Προσθέτουμε από πάνω πάλι λίγο μείγμα κιμά και έτσι φτιάχνουμε το μπιφτέκι.
Το κόλπο αυτό το έχω διαβάσει σε κάποια συνταγή αλλά δεν θυμάμαι πια και γιαυτό ζητώ συγγνώμην που δεν την αναφέρω.
Ελπίζω με τις φωτογραφίες να γίνει κατανοητό.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να πλάσουμε όλα τα μπιφτέκια.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψάκι και ψήνουμε σε γκριλ για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας 1-2 φορές.
Η γέμιση μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Εμείς τα συνοδεύσαμε με αγκινάρες αλά πολίτα μιας κι είναι οι τελευταίες στην αγορά. Τη συνταγή τους θα σας τη δώσω μια άλλη φορά.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. αν και το μπλε τυρί, και το ροκφόρ δεν τα πολυτρώω αν είναι μέσα σε κρέας ή σε πίτα μαζί με άλλα τυριά, τα αντέχω, και εγώ σήμερα έφτιαξα γεμιστά μπιφτέκια και τα έβαλα στην κατάψυξη, αυτά είναι για ώρα εκτάκτου ανάγκης, μη τύχει και φύγω να έχουν κάτι να φάνε οι υπόλοιποι, διότι τώρα πια η μεγαλη που με αντικαθιστά στα έκτακτα δουλεύει μακριά από το σπίτι και έτσι και φύγω θα πεθάνουν στην πείνα, ούτε ψωμί δεν κόβουν μόνοι τους, χαχα….

    με το κουτάλι συνήθως φτιάχνω πατατοκεφτεδάκια, λαχανοπιτάκια τέτοια μεζεδάκια, εσύ το χρησιμοποιείς και για τα μπιφτεκάκια σου,
    ωραίο το food styling

  2. Απάντηση

    Ξανθούλα μου πολύ έξυπνο το κόλπο σου δεν το είχα σκεφτεί καθόλου!!!

    ευχαριστούμε πολύ-πολύ.

    Πολύ καλή η παρουσιασή σου φιλεναδίτσα !!!!!!

  3. Απάντηση

    Τα ιδανικά μπιφτεκάκια για μένα που λατρεύω το μπλε τυρί.
    Επιτέλους βρήκα και κάποιον που του αρέσει χα χα χα!
    Πρέπει να δεις τι γίνεται στο blog μας όταν βάζω συνταγή με μπλε τυρί. Σε πολύ λίγους αρέσει, εγώ πάντως το αγαπώ πολύ!

    • kiki
    • 21 Μαΐου 2009
    Απάντηση

    Ωωωωω!!! Για βάλτε μου κι εμένα ένα μπιφτεκάκι τέτοιο που μου αρέσει το μπλε τυράκι!

  4. Απάντηση

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ,και συ μανούλα που φροντίζει,εγώ στην κατάψυξη βάζω πολύ λίγα πράγματα μεταξύ αυτών και τα μπιφτέκια γιατί η δική μου κορούλα παίρνει ταπεράκι στη δουλειά τόσο γρήγορα γυρίζει!!κι έτσι έχουμε την εύκολη λύση.
    Όσο για το μπλε τυρί είναι το αγαπημένο μας το βάζω και σε σαλάτες!
    Ευχαριστώ για το styling!είναι σκέψεις της στιγμής.

  5. Απάντηση

    Μαράκι το κόλπο όπως λέω κάπου το διάβασα αλλά πού;;ουκ έρχεται μόνον!!
    Με τα τόσα που διαβάζω μάλλον δικαιολογούμαι χαχαχαχα!!

  6. Απάντηση

    Έλενα ελπίζω να κεράστηκες αφού σου αρέσουν!!

  7. Απάντηση

    Κική όλα για σένα .Η αλήθεια είναι ότι έχουν κάτι το διαφορετικό με το μπλε τυρί!!

  8. Απάντηση

    Και εγώ την αμαρτία μου θα την πω, δεν μπορώ αυτό το τυρί με τίποτα . Όχι γιατί δεν είναι ωραίο απλά γιατί είναι πολύ αλμυρό.
    Πάντως φαίνονται πεντανόστιμα και καλοσχεδιασμένα με το κολπάκι αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode