Μιας κι άρχισα φαγητά στη γάστρα συνεχίζω με φασολάκια, βέβαια θα μου πείτε χειμωνιάτικα φασολάκια εκτός εποχής;;; ε φτιάξτε τα με κατεψυγμένα ή με αυτά που έχετε κρατήσει στον καταψύκτη σας, το ακούς Μαρία Β.
Θα ήθελα να δώσω λύση στο γιο μου τι να μαγειρέψει αλλά που να βρει φασολάκια στην Αγγλία;;; Μόλις τώρα όμως έμαθα ότι έφτιαξε ταλιατέλες σπιτικές οπότε η συνταγή της μαμάς είναι άχρηστη!!
Τα υλικά μας
1 κιλό φασολάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2-3 σκελίδες σκόρδο
3/4 από μια κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Αλάτι πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
Διαδικασία
Στρώνουμε στη γάστρα τα φασολάκια με τα κρεμμύδια, το μαϊντανό το σκόρδο και περιχύνουμε με τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λάδι κι ένα ποτήρι νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κι αέρα για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα στα τελευταία λεπτά για να πάρει το φαγητό μας χρώμα.
Σερβίραμε συνοδεύοντας με ελιές σπιτικές, ψητές πιπεριές Φλωρίνης και ζεστό ψωμάκι που μόλις βγήκε από το φούρνο μας.
Ήρθα πρώτη οπότε δικαιούμαι μία καλή μερίδα. Υπέροχο Ξανθή μου.
Φιλιά.
Ξανθή μου … φέτος δοκιμάσαμε πρώτη φορά φασολάκια στο φούρνο και ενθουσιαστήκαμε!
Σπέσιαλ το φαγάκι σου!
Καλό βράδυ!!!
πολυ εξυπνη ιδεα, και πολυ ευκολη,
αν και πτωτη φορα ακουω φασολακια στο φουρνο και σε γαστρα, θα την τιμησουμε σιγουρα!!!!!
Mπορώ να έχω τη φρατζολίτσα Ξανθή μου? Μέχρι εδώ μύρισε! Η ιδέα σου για τα φασολάκια καταπληκτική και θα δοκιμαστεί γιατί κι εγώ έχω φασολάκια στον καταψύκτη!
Ελληνικό φαγάκι! Ιερό!
Και το ψωμάκι σου λαχταριστό!
Εδώ τα φασολάκια είναι τις περισσότερες φορές τόσο σκληρά…
ακούω – ακούω !!!!!!!χαχχαχααχαχαχαχαχαχαχα Καλημέρα Ξανθουλα !!!!! εδώ είμαι !!!
Ξερεις ότι κοντεύουν να τελειώσουν τα φασολάκια που είχαμε φτιάξει ?? τόσο φασολάκιας είναι ο αντρας μου !!! τα φτιάχνουμε μια φορά την εβδομάδα. Τελειώνουν και σώθηκα! έμεινε χωρος στον καταψύκτη για άλλα πράγματα γιατί είχαν καταλάβει όλο τον χώρο!!!
Φασολάκια στον φουρνο δεν έχω ματακούσει! εχω μια υπέροχη πήλινη γάστρα και λέω να τα δοκιμάσω. Είναι πιο νόστιμα απο την κατσαρόλα Ξανθούλα ???
καλή σας μέρα κουκλίτσες μου !!!
* Ξέχασα να αναφερθώ στο ψωμάκι σου, απλά ΤΕΛΕΙΟ !!!!
Λίνα όλο δικό σου γιατί όχι, αν έχεις στον καταψύκτη φασολάκια φτιάχτο και θα με θυμηθείς. Στο χωριό αυτό φτιαχνόταν με φασολάκια από τον κήπο στον “νταβά”και ψηνόταν στη γάστρα με τα ξύλα ξέρεις αυτή που έχω ανεβάσει το καλοκαίρι.
Πολλά φιλιά σε όλους
Έλενα μεγάλη διαφορά, η κόρη μου που δύσκολα της αρέσουν έτσι δε λέει όχι
Καλό σου απόγευμα
Ελευθερία είναι άλλο πράγμα δοκίμασε και πες μου!!
Λίλα αυτή η φρατζολίτσα υπάρχει στο σπίτι μας κάθε δεύτερη σχεδόν μέρα μιας κι εμείς κάθε μέρα στη δουλειά τρώμε ένα σάντουιτς σπιτικό μιας και το φαγητό μας είναι πάντα απογευματινό και βάλε.Έκτος αυτού αρνούμαστε να φάμε πλέον ψωμί από φούρνο.
Δοκίμασε τα φασολάκια.
Αχ Αγγελική πεθύμησα φασολάκια φασολάκια, μη νομίζεις ότι κι εδώ έχει πολύ καλά. Όπως λέγαμε και προχτές με τα λάχανα πάνε οι σπόροι οι καλοί κι όλα είναι ένα χάλι.
Ε για το ψωμάκι μου ξέρεις είναι πλέον απαραίτητα σπιτικό.
Φιλάκια
Μαράκι αν τα κάνεις και στην πήλινη γάστρα θα είναι μούρλια, για δοκίμασε και πες μου.
Σε περιμένω το άλλο Σάββατο ή Κυριακή αλλά καλύτερα Σάββατο.
Φιλάκια
Εάν προσθέσεις και λίγο αρνάκι από υπέροχο το φαγάκι σου θα γίνει απλά τέλειο!!!!!
όσο για το ψωμάκι σου μοσχομύρισε ως εδώ.
Αγαπητή εξαδέλφη είπαμε να κάνουμε και λίγο νηστεία.
Ευχαριστώ πολύ και σου έχω αύριο αφιέρωση σε ανάρτηση ειδικά για σένα που με πειράζεις.
Φιλάκια
Θέλω κι εγώ φασολάκια :((( έχω να φάω από πέρσι…δε τα βρίσκω Ιταλία!!!
Ο γιος σου κι εγώ θα χορτάσουμε με τη φωτογραφία τουλάχιστον :)))
χχχχχ
Και λοιπόν; E allora? κατά το φάτε μάτια ψάρια!!! ο γιος μου θα έρθει στην Ελλάδα για τις γιορτές και τους έχω πει να κάνουν λίστα φαγητών, όχι πως με έχουν ανάγκη είδες τι έφτιαχνε χτες βράδυ!!!
Ξανθή όπως διαβάζεις κι εγώ μαγειρεύω αλλά τα προϊόντα δεν είναι ίδια,δεν έχουν τη ίδια νοστιμιά….άσε το άλλο “σα το φαί της μάνας δεν υπάρχει!”
Θυμάμαι μια φορά ήρθε να με πάρει ένας φίλος απ΄το αεροδρόμιο,δεν είχε φάει και του λέω “έχει έτοιμα φασολάκια που με περιμένουν μείνε να φάμε” και μου απαντάει “φασολάκια σου’φτιαξε η μάνα σου,τόσα φαγητά υπάρχουν”.Αυτό της παράγγειλα :)))
Πάλι ο ίδιος φίλος (συμμαθητουδια,20 χρόνια φιλία!),πάλι από αεροδρόμιο…..έχει φασολάδα με ρεγγα θα κάτσεις;..χαχα ένα βλέμμα που μου’ριξε.
Ξανθή μου τα ξέρεις…τα ελληνικά όσπρια δεν παίζονται!Να καλοδεχτείς το γιος σου :))
ωραίο το φαγάκι, συνήθως το καλοκαίρι το βάζουμε στο φούρνο, και μέχρι να επιστρέψουμε από τις βουτιές μας περιμένει έτοιμο, ότι πρέπει για να κανουμε μια αλλαγή στο μαγείρεμα!!!
εις υγείαν
Ε λοιπόν;E allora? σε καταλαβαίνω απόλυτα έχω μεγαλώσει μακριά από τους γονείς μου από τα 12 μου χρόνια λόγω σπουδών, κι ερχόταν δέμα με φαγητά της μαμάς, ο γιος μου παραγγέλνει πάντα γεμιστά της μαμάς δεν έχουν καμιά σχέση με τα εκεί παρόλο που τα έχει φτιάξει η μαμά.Κάποια προϊόντα είτε γιατί είναι πιο νόστιμα είτε γιατί εμείς το θέλουμε έτσι είναι καλύτερα στην πατρίδα.
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου κι εύχομαι κι εσύ να βρεθείς κοντά στους δικούς σου ανθρώπους όταν είναι εφικτό.
gasteroplix ευχαριστώ ιδιαίτερα δια το εις υγείαν.
Καλό σου βράδυ.
μμμ πεντανόστιμο! μου δωσες ιδέα, φασολάκια στη γάστρα δεν έχω φτιάξει ποτέ!
σούπερ το βρίσκω το φαγάκι σου…
καλό σου βράδυ!
Καλό βράδυ Μπέττυ και σε σένα ο ένας παίρνει ιδέες από τον άλλο!!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ στη γάστρα φασολάκια! Πολύ ωραία ιδέα! Μου φαίνεται πως μυρίζω το φαγητό σου και το λαχταριστό ψωμάκι σου!
Yum…fassolakia ladera…me psomi, ena komati psomi…telia!