share

Σουπιές με χόρτα

από
DSC00579

Οι σουπιές ως γνωστόν φτιάχνονται με διαφόρους τρόπους. Εξαρτάται λοιπόν από τον καθένα από εμάς για το πως του αρέσουν. Εγώ αυτή την φορά είπα να τις φτιάξω με χόρτα, κάτι που δεν είχα ξανακάνει μέχρι σήμερα. Άλλωστε τα χόρτα είναι εν αφθονία έξω από την πόρτα μου και μεγάλη μου αδυναμία φυσικά, οπότε κάπως πρέπει να τα εκμεταλλευτώ.
Και το αποτέλεσμα αυτού…… εξαιρετικό.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

1 1/2 κιλό σουπιές μικρές αλλά μια χαρά κάνουν και οι μεγάλες
2 κρεμμύδια ξερά
ελαιόλαδο αρκετό
1 κιλό χόρτα διάφορα (ραδίκι, ζοχούς, σταμναγκάθι, γαλατσίδες, προβατίνες,μάραθο καλ.)
λίγη ντομάτα φρέσκια τριμμένη στον τρίφτη
αλάτι – πιπέρι

Και τώρα ας το φτιάξουμε:

Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις πλένουμε και τις αλατίζουμε. Αν πρόκειται να βάλουμε μικρές τις αφήνουμε όπως είναι, αν όμως βάλουμε μεγάλες τις κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι σε κύβους και τσιγαρίζουμε ελαφρά. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τις σουπιές χαμηλώνουμε την φωτιά και τις αφήνουμε να ψηθούν με τα υγρά τους.
Πλένουμε τα χόρτα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό.( σε μία άλλη κατσαρόλα) Τα στραγγίζουμε και όταν πλέον είναι έτοιμες οι σουπιές προσθέτουμε τα χόρτα μέσα μαζί με την ντομάτα, αλάτι αν χρειάζεται και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και είναι έτοιμο.

Η ονομασία των χόρτων είναι τοπική, δεν ξέρω πως λέγονται στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδος.
Η ουσία πάντως είναι, ότι μπαίνουν διάφορα χόρτα μέσα κάτι που υπάρχει παντού.

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους με υγεία.

Κατηγορίες
    • iwanna
    • 29 Μαρτίου 2010
    Απάντηση

    Καλημέρα Λίνα!Πολύ ωραίες οι σουπιές με τα χόρτα κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
    Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα στην οικογένεια σου!

  1. Απάντηση

    Τι απλά και φυσικά λες “τα χόρτα είναι εν αφθονία έξω από την πόρτα μου” Ποτέ δεν έχω καταφέρει κάτι τέτοιο ακόμα και όταν είχα λαχανόκηπο! Και τότε μετριόντουσαν στα δάκτυλα του χεριού…
    Καλές γιορτές Λίνα μου!

  2. Απάντηση

    Αυτά είναι τα προνόμια της εξοχής!!!ενώ εμείς πρέπει να ταξιδευτούμε για χόρτα, έλα όμως που έφερα και θα φτιάξω νηστίσιμη χορτόπιτα!!χαχαχα
    Φιλάκια

    • Asteri
    • 29 Μαρτίου 2010
    Απάντηση

    Φαίνεται πολύ ωραίο πιάτο.
    Καλή Μεγαλοβδομάδα

  3. Απάντηση

    Καλημέρα Ιωάννα. Καλό Πάσχα και σε σας με υγεία.

  4. Απάντηση

    Καλημέρα Αγγελική.
    Ποτέ όμως δεν είναι αργά!!!
    Καλή Μ. Εβδομάδα.
    Φιλιά.

  5. Απάντηση

    Ξανθή μου κάνε εσύ χορτόπιτα και άσε εμάς να ζηλεύουμε!!! 🙁
    Φιλάκια.

  6. Απάντηση

    Αστέρι καλή Μ. Εβδομάδα και σε σας με υγεία.

    • eleni
    • 29 Μαρτίου 2010
    Απάντηση

    Λίνα,οι σουπιές μόνο έτσι μ΄αρέσουν,μόνο που βάζω σπανάκι.
    Χόρτα κι εμείς έχουμε άφθονα,αλλά δεν τα γνωρίζω,όσο κι αν προσπάθησα,με εξαίρεση τους ζοχούς.
    Έχω ήδη έτοιμες στον καταψύκτη,μάλλον Μ. Τετάρτη θα μαγειρευτούν.
    Καλή Ανάσταση!

    Έφτιαξα τα σαρικάκια σου,μάλιστα τα έκανα στην Αθήνα στα κορίτσια.Ήταν υπέροχα,πολύ μας άρεσαν!

  7. Απάντηση

    Καλημέρα Λίνα,
    Πολύ μου αρέσει το πιάτο σου!
    Ο συνδυασμός με πεθαίνει!! Μυρωδιά και γεύση!!!
    Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σου εύχομαι κι εγώ
    Πολλά φιλιά

  8. Απάντηση

    Καλό Πάσχα σ όλες !!!

  9. Απάντηση

    Υπέροχο φαγάκι, ότι πρέπει για τη Μεγάλη Εβδομάδα!!! Μοσχομυρίζει το σπίτι!!!

    Καλό Πάσχα σε όλους!!!

  10. Απάντηση

    Ελένη χαίρομαι που σου άρεσαν τα σαρικάκια. Όσο για τις σουπιές όπως και να γίνουν είναι υπέροχες.
    Καλή Μ. Εβδομάδα.

  11. Απάντηση

    Καλησπέρα Γιώργο.
    Χαίρομαι που σου άρεσε το πιάτο.
    Καλή Μ. Εβδομάδα.

  12. Απάντηση

    Φαραόνα καλό Πάσχα και σε σας.

  13. Απάντηση

    Painter πράγματι είναι ότι πρέπει για την Μ. Εβδομάδα.
    Καλή Μ. Εβδομάδα.

  14. Απάντηση

    Ενα διαφορετικό πιάτο με σουπιές, πολύ νόστιμο!!
    Τυχερούλα που μπορείς να έχεις όσα χορταράκια θέλεις!!
    Καλή Μεγαλοβδομάδα εύχομαι!

  15. Απάντηση

    Έλενα καλή Μεγάλη εβδομάδα και σε σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode