share

Μαρμελάδα μήλο – κακάο

από
CE-9C-CE-B1-CF-81-CE-BC-CE-B5-CE-BB-CE-AC-CE-B4-CE-B1-CE-BC-CE-AE-CE-BB-CE-BF-CE-BA-CE-B1-CE-BA-CE-AC-CE-BF-2
 

Χάριν των πειραματισμών μου σήμερα έγινε μια πολύ εύκολη μαρμελάδα με μήλα και κακάο!!
Τώρα μη με ρωτήσετε πως είναι εγώ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αλλά το “πειραματόζωο” είναι στη δουλειά του κι έτσι η γνώμη του θα έρθει αργότερα!!!
Λοιπόν πήγα στη λαϊκή αγορά σε φίλους που πουλάνε μήλα παραγωγής τους από την Τρίπολη κι αγόρασα αλλά και μου χάρισαν αρκετά μήλα. Έτσι άρχισε ένα μέρος του πειραματισμού έπεται και συνέχεια.
Για τη συγκεκριμένη χρειάστηκα
1 κιλό ξινόμηλα ώριμα
500γρ. ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 βανίλια σκόνη
Και να τι έκανα
Έπλυνα τα μήλα τα καθάρισα και τα έκοψα σε μικρούς κύβους.
Έξυσα το λεμόνι το έστυψα και τα ανακάτεψα σε κατσαρόλα μαζί με τα μήλα.
Σε ένα μπολ έβαλα τη ζάχαρη με το κακάο και τα ανακάτεψα καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Πρόσθεσα το μείγμα στα μήλα και έβρασα για 15 λεπτά από την έναρξη βρασμού.
Πέρασα το μείγμα από το μήλο κι έφτιαξα έναν πουρέ τον οποίο ξαναέβαλα στην κατσαρόλα και τον έβρασα μέχρι η μαρμελάδα να δέσει.

Δεν πήρε περισσότερο από 20 λεπτά.
Πρόσθεσα τη βανίλια ανακάτεψα καλά και μοίρασα τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Υ.Γ.Αν φτιάξετε αυτή τη μαρμελάδα και δεν σας αρέσει πολύ η γεύση του λεμονιού αφαιρέστε το ξύσμα, επίσης όποιος θέλει να τη φτιάξει για παιδιά καλό είναι να βάλει κάποιο κακάο όχι πολύ πικρό.
Επίσης όποιος τη φτιάξει πολύ θα ήθελα να μάθω τη γνώμη του είμαι ανοιχτή σε κάθε κριτική και με ενδιαφέρει.
Τώρα η μαρμελάδα και σε βίντεο!!

/

Επί τη ευκαιρία των πειραματισμών να σας δείξω και το νέο μου κατόρθωμα!!
Έμαθα να φτιάχνω δικές μου ετικέτες για τα βαζάκια μου!!


Καλά τι έμαθα;; με έμαθε ο γιος μου κι ας είναι καλά εκεί που είναι.
Ξέρω όμως ότι είναι περήφανος για τη μαμά του και τα κατορθώματα της.
Σας επιφυλάσσω κι άλλους πειραματισμούς τις επόμενες μέρες!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    πολυ ιδιαιτερη ιδεα για μαρμελαδα σε συνδιασμο με κακαο…πολυ περιεργη ειμαι για τη γευση της!!!

  2. Απάντηση

    pansofix δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις!!!και να μου πεις ι εμένα τη γνώμη σου φυσικά!!!

  3. Απάντηση

    Και εγώ έχω μεγάλη περιέργεια να δοκιμάσω πώς θα είναι… Πάντως από ομορφιά σκίζουν τα βαζάκια σου είναι φοβερά!! Για πες μου, στα παιδιά θα αρέσει (σημειωτέον, το κακάο και η σοκολάτα τους αρέσει, τρελλαίνονται)…αν είναι να τη φτιάξω κι εγώ. Ευχαριστούμε για την εύκολη συνταγή!!

  4. Απάντηση

    Ανεράιδα εγώ θα έδινα ευχαρίστως στα παιδιά αυτή τη μαρμελάδα αντί εκείνου του κατασκευάσματος που λέγεται μερέντα (εκτός αν φτιάχνεις μόνη σου),
    Για να είναι αρεστό ίσως θα αφαιρούσα το ξύσμα από το λεμόνι γιατί ακούγεται αρκετά στη γεύση και στα παιδιά πολλές φορές δεν αρέσει.
    Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις άλλωστε είναι πολύ εύκολη κι η ποσότητα που βγάζει είναι 2 βαζάκια.
    Θα περιμένω τη γνώμη σου.

    • kiki
    • 3 Μαρτίου 2010
    Απάντηση

    Μήλο κακάο; Μμμμ! Όσο για τις ετικέτες, μπράβο για την πρόοδο. Την είδα από κοντά!

  5. Απάντηση

    Κική κι ήθελα να σε ρωτήσω για τις ετικέτες και το ξεχνούσα, σου άρεσαν;
    Η μαρμελάδα πήρε καλές κριτικές μέχρι στιγμής από τους δοκιμαστές.

  6. Απάντηση

    Καταρχήν μπράβο Ξανθή για τις ετικέτες!Έχεις γούστο!!
    Κατα δεύτερον(!)θα φροντίσω να δοκιμάσω τη μαρμελάδα, γιατί μου ταιριάζει ο συνδυασμός και το έχω δει και στο περιοδικό του Μαμαλάκη.
    Θα σου στείλω εντυπώσεις μόλις την φτιάξω!
    Καληνύχτα!
    Αθηνά

  7. Απάντηση

    Αθηνά σε ευχαριστώ προσπαθώ για τις ετικέτες αλλά έχω πολύ δρόμο ακόμη.
    Για τη μαρμελάδα θα περιμένω τη γνώμη σου, κι αν έχεις την καλοσύνη μου λες σε ποιο τεύχος το έχεις δει γιατί με ενδιαφέρει η βιβλιογραφία, μιας κι εγώ το έχω από πολύ παλιό βιβλίο μαγειρικής.
    Καλό σου βράδυ.

    • iwanna
    • 3 Μαρτίου 2010
    Απάντηση

    Οι ετικέτες και τα βαζάκια με τα πετσετάκια τους τα πλεκτά σκίζουν και είμαι σίγουρη ότι και η γεύση θα είναι καταπληκτική γιατί έχω εμπιστοσύνη στο !!!!!χαχα…..

  8. Απάντηση

    Και η γυναίκα μου το ίδιο κάνει, της έπισα μια μανία κάνει γλυκά κουταλιού και μετά τα βάζει σε βαζάκια και τους βάζει πετσετάκια για στόλισμα και φιόγκους με χάντρες και ότι βρίσκει.Έκανε όμως μια υπέροχη μαρμελάδα με πορτοκάλι και μανταρίνι.

  9. Απάντηση

    Ιωάννα σε ποιόν γλυκιά μου έχεις εμπιστοσύνη;;;χαχαχαχα
    Με δουλεύεται όλοι μαζί καλά!!!

  10. Απάντηση

    Δημήτρη η Αχτίδα καλλιτέχνης η ίδια και να μην κάνει στολισμούς δε λέει!!
    Α εγώ χτες έκαμα μαρμελάδα εσπεριδοειδών και τώρα ετοιμάζω πάλι γκρέιπ φρουτ κι από αύριο κάποια άλλη έκπληξη!!!Μανία είναι αυτή!!!!

  11. Απάντηση

    Πολύ πρωτότυπη ιδέα! Και είναι και αρκετά εύκολη, ακόμα και για μένα:)

  12. Απάντηση

    O στολισμός απίθανος, για τη μαρμελάδα σαν ιδέα πολύ μου αρέσει αλλά στην πράξη θα μας πει το πειραματόζωο!!!

  13. Απάντηση

    big mama φτιάξε την και σε περιμένω!!

  14. Απάντηση

    Λίλα το “πειραματόζωο” έφαγε δεν έπαθε ακόμη τίποτα, χαχαχαχαχα και η γνώμη του ήταν πολύ θετική.
    Όμως εγώ θα ήθελα και τη γνώμη του “κοινού”!!!!!

  15. Απάντηση

    Έγινε ωραία τελικά έτσι; Μπράβο φιλενάδα, δεν αμφέβαλα δευτερόλεπτο γιαυτό. Ήμουν σίγουρη ότι θα σου γίνει τέλεια.
    Φιλιά.

  16. Απάντηση

    Ξέχασα,( ως συνήθως) για τις ετικέτες το έχω ξαναπεί ……είναι τέλειες.

  17. Απάντηση

    Προσφέρομαι για “πειραματόζωο” !
    Τι κάνει μιλάμε η καλονοικουρά ετούτη δεν λέγετε!
    Εύγε και πάλι εύγε Ξανθή μας, για το στολισμό του βάζου, πολύ όμορφο το όλο σύνολο.

  18. Απάντηση

    Κι εγώ κατατάσομαι εθελοντής στο ΚΕ.ΔΟ.Ξ!!
    (“Κέντρο Δοκιμών της Ξανθής”)
    Μπράβο Ξανθή
    Απίθανα. Η όρεξη και το μεράκι σου περισσεύουν!!!
    Φιλιά
    Καλημέρα

  19. Απάντηση

    Λίνα άσε ας μας τα πούνε άλλοι μη το πάρω και πάνω μου!!
    Φιλάκια!!Ξέρεις πόσο σας αγαπάω όλους!!!!!

  20. Απάντηση

    Πηνελόπη και Γιώργο κατ΄αρχήν σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια σας!!!
    Δεύτερον επειδή προσφέρεστε για “πειραματόζωα” υπάρχει η πρόταση μια συνάντηση όλων των μαγειροblogger εν Αθήναις, ή και αλλού γιατί όχι κι εκεί θα γίνουν οι μεγάλες δοκιμές!!!
    Την καλημέρα μου και τα φιλιά μου!!!

  21. Απάντηση

    Beautiful jars and I’m sure beautiful flavours!

  22. Απάντηση

    Liz σε ευχαριστώ πολύ, είναι μια ιδιαίτερη γεύση όντως.

  23. Απάντηση

    Ξανθή ωραία η μαρμελάδα σου αλλά τα βαζάκια σου ομολογώ κλέβουν την παράσταση!!
    Πολύ μου άρεσαν!!!

  24. Απάντηση

    ΕΛΕΝΑ ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

    • Marion
    • 5 Μαρτίου 2010
    Απάντηση

    Το βαζάκι και η ”τυποποίηση” φοβερή. Μπράβο.
    Και η γεύση φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Νομίζω πως θα την κανω μέσα στο σκ, μια και υπάρχουν μήλα που δεν τα τρώει κανεις 🙂
    Θα σου πω εντυπώσεις.

  25. Απάντηση

    Marion καλώς ήρθες στην παρέα μας!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου και θα χαρώ πάρα πολύ να έχω τη γνώμη σου για τη μαρμελάδα.
    Καλή σου μέρα!!!

  26. Απάντηση

    Ξανθούλα μου, εγώ πάλι δεν είχα ακούσει ποτέ μαρμελάδα με κακάο είναι η πρώτη φορά που την συναντώ από σένα, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αν δεν την δοκιμάσω, γιαυτό όταν βρεθούμε πρέπει να με κεράσεις λίγη για να δω πως είναι !!! χιχιχιχι!!! υπέροχες οι ετικέτες σου !!! γεια στα χεράκια σου Ξανθή μου !!!

    φιλια σε όλους και καλό σ/κ

  27. Απάντηση

    Μαράκι μου ευχαρίστως γιατί όχι, άλλωστε εγώ έριξα και πρόταση δοκιμών!!!
    Πολλά φιλιά και καλό Σ/Κ

  28. Απάντηση

    Πολύ καλή ιδέα… Την επόμενη φορά, γιατί μόλις έφτιαξα μαρμελάδα μήλο, θα το επιχειρήσω κι εγώ… Άλλωστε πόσο θα κρατήσει αυτή που έχουμε? Την τύπωσα να την έχω στα προσεχώς…Ευχαριστούμε Ξανθή!!!

    • kiki
    • 5 Μαρτίου 2010
    Απάντηση

    Ναι! Μου άρεσαν πολύ!σ

  29. Ξανθή τί υπέροχη μαρμελάδα! Είμαι πολύ περίεργη να δοκιμάσω τον συνδυασμό μήλου-κακάου.
    Οι ετικέτες είναι σούπερ!!
    Μάγδα

  30. Απάντηση

    Μάγδα σε ευχαριστώ πάρα πολύ παίρνω θάρρος από τις κριτικές σας όλων να συνεχίσω!!
    Πολύ θα ήθελα τη γνώμη σου αν δοκιμάσεις τη μαρμελάδα!!!

    • eleni
    • 6 Μαρτίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή, τον συνδυασμό μήλο-κακάο δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά θα το κάνω… επίσης, πάρα πολύ όμορφα τα βαζάκια σου… προσεγμένα και φτιαγμένα με πολύ αγάπη…
    μπράβο Ξανθή!

  31. Απάντηση

    Ελένη σε ευχαριστώ πολύ και περιμένω να μου πεις όταν τη φτιάξεις!!
    Αν νομίζεις ότι στα παιδιά δεν θα αρέσει το λεμόνι μη βάλεις το ξύσμα.
    Έχω για αύριο μια άλλη δοκιμή να δούμε θα πετύχει;;;
    Καλή Κυριακή!!

    • neli
    • 6 Μαρτίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθη χαιρομαι που ανακαλυψα το μπλογκ σου!
    Πω πω με τοσα καλουδια λιγωσα!!!!!
    Τη μαρμελαδα λεω να την δοκιμασω .

  32. Απάντηση

    Νέλη να είσαι χαρούμενη που μας ανακάλυψες μιας και η Λίνα που το δημιούργησε πρώτη είναι από την Κρήτη
    κι όπως είδα στο προφίλ σου κι εσύ είσαι Κρήτη!!
    Σε ευχαριστούμε για την επίσκεψη κι ευχόμαστε να περνάς καλά!!

  33. Απάντηση

    Ξανθή μόλις έκανα την μαρμελάδα σου. Οπως ειχα πει ειχα μηλα και ήταν μια καλή ευκαιρία για δοκιμή. Λοιπόν… η μαρμελάδα είναι φοβερη!
    Από όσο δοκίμασα που ήταν ζεστή. Ο συνδυασμός μήλου – κακάο μια πολύ ωραία ευχάριστη έκπληξη.
    Εγώ έβαλα 2 κουταλάκια κακάο.Εβαλα και το λεμονι και το ξύσμα που του πάει πολυ, χωρίς να του φαίνεται ιδιαίτερα.
    Μπράβο για τη συνταγή σου και χαίρομαι πολυ που την δοκίμασα.
    Μας έδωσες μια καινούρια γεύση 🙂

  34. Απάντηση

    Marion πολύ χαίρομαι που σου άρεσε.Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε και την άποψη άλλων κι όχι μόνο το δικό μας κριτήριο, γιαυτό και σε ευχαριστώ πολύ που επανήλθες με το σχόλιο σου!!
    Καλή Κυριακή!!!

    • Anonymous
    • 7 Μαρτίου 2010
    Απάντηση

    Καλησπέρα από τον βροχερό Βόλο. Η ιδέα σου για την μαρμελάδα ήταν καταπληκτική. Την έφτιαξα χτές και μου άρεσε, είναι μια ιδιαίτερη γεύση. Την δοκίμασα κι εγώ ζεστή, και όταν την έφτιαχνα όλο το σπίτι μύριζε σοκολάτα. Επειδή θα την πάω στην ανηψιό μου δεν έβαλα ξύσμα λεμονιού όπως είπες για να μην είναι έντονη η μυρωδιά του λεμονιού. Σε ευχαριστούμε για αυτή την απίθανη γεύση. Περιμένουμε με αγωνία νέες γευστικές εμπειρίες. Καλο βράδυ.
    Τζένη

  35. Απάντηση

    Καλώς τη Τζένη!!!και σε σας βρέχει;;
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη δοκιμή και την κριτική σου. Πολύ θα ήθελα να μάθω και τη γνώμη του ανεψιού!!
    Καλό βράδυ πολλά φιλάκια και μη χαθείς.

    • Μαρια Βομβολακη
    • 26 Οκτωβρίου 2017
    Απάντηση

    Υπεροχη συνταγη…Δεν περιμενα.οτι θα ηταν τοσο ιδιαιτερη γευση.Γεια στα χερακια σου..να σαι παντα καλα…..καλες δημιουργιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode