Κέικ αρμυρά με σπαράγγια, αλλά μετ΄εμποδίων

από
CE-9A-CE-AD-CE-B9-CE-BA-CF-83-CF-80-CE-B1-CF-81-CE-AC-CE-B3-CE-B3-CE-B9-CE-B1-6


Η ανάρτηση αυτή μου βγήκε λίγο πιο μεγάλη από ότι υπολόγιζα αλλά νομίζω ότι αξίζει.

Τα σπαράγγια κι εγώ δεν είχαμε καμμιά σχέση, όπως επίσης και ο γιος μου που πριν πολύ καιρό έσβησε τη λέξη όπου υπήρχε σε συνοδευτική συνταγή που έδινε μεγάλο Σ/Μ της Αγγλίας.

Για την κόρη μου όμως τα πράγματα είναι αλλιώς και ζητούσε επίμονα να τα βρω πριν ενάμισι μήνα και να φτιάξουμε μια κοτόπιτα από βιβλίο της δικής της βιβλιοθήκης.

Στη λαϊκή αγορά πανάκριβα στο Σ/Μ άφαντα και χάριν της επιμονής αγοράστηκαν κάποια συντηρημένα σε βάζο, δοκιμάστηκαν δυο φορές αλλά θα ήθελα και μια τρίτη με φρέσκα πριν την ανάρτηση αυτή.
Τώρα όμως βρήκα φρέσκα και είπα να πειραματιστώ με κάτι άλλο πρώτα.
Διάβασα διάφορα βιβλία, αποκόμματα, ένθετα, κι αποφάσισα να κάνω κεκάκια. Με αυτή την απόφαση έπρεπε να αγοράσω και ειδικό ταψί, κι εδώ αρχίζουν τα εμπόδια.
Είμαι κοντά στο μεγάλο Σουηδικό κατάστημα και λέω ας πάω μιας κι ήθελα να κάνω και κάποια άλλα ψώνια!! αμ δε η κίνηση αποτρεπτική για την επιστροφή εκτός κι αν μου έδιναν κρεββάτι να κοιμηθώ εκεί και να γύριζα την επομένη.
Τέλος πάντων πρόλαβα το Σ/Μ κι αγόρασα τις μιας χρήσεως θήκες.
Μαζεύω τα υλικά κι αρχίζω να διαβάζω με ηρεμία πια τη διαδικασία, κι εδώ αρχίζει το δεύτερο εμπόδιο!! κάποια υλικά δεν αναφέρονται καθόλου στη διαδικασία, όπως επίσης δεν αναφέρεται καθόλου πόσα κεκάκια θα μας δώσουν τα υλικά.
Έτσι κι αλλιώς εγώ είχα τροποποιήσει και τα υλικά στα δικά μου γούστα, θέλω να πιστεύω ότι έχω και κάποια σχετική εμπειρία και προχώρησα.
Όμως μιας και πριν λίγες μέρες εδώ λέγαμε για τα “λάθη μας” αυτό το θέμα δεν μπορώ να μην το σχολιάσω. Η συγκεκριμένη συνταγή διαβάστηκε σε παλιό ένθετο μεγάλης εφημερίδας φέρει το όνομα μεγάλου σεφ και δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνταγές του συγκεκριμένου έχουν τέτοιου είδους παραλήψεις. Τα υπόλοιπα δικά σας!!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Και κάτι που ξέχασα!!Η συνταγή αυτή θα πάρει μέρος στο “Διαγωνισμό” BLOG EVENT – Miss Royal-Coconut meets Mr Asparagus.
Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες στο δεξιό μέρος της σελίδας μας.

Ας ασχοληθούμε τώρα όμως με τη συνταγή μας όπως εγώ την προσάρμοσα.
Υλικά για 6-7 κεκάκια.
200-250 γρ. ή 12-14 σπαράγγια4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας λάδι και λίγο ακόμη για τις θήκες.

100γρ. κατίκι ή κάποιο τυρί κρέμα

100γρ. τυρί τριμμένο σε χοντρό τρίφτη (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, ρεγκάτο )
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100mL κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
150γρ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Καθάρισα τα σπαράγγια με το μαγικό καθαριστήρι πατατών κι έκοβα ένα κομμάτι της βάσης τους που ήταν σκληρό. Σε αλατισμένο νερό που έβραζε τα έβρασα για 2 -3 λεπτά μόνο, τα στράγγισα αμέσως και τα πέρασα από κρύο νερό ξαναστραγγίζοντας τα.
Έκοψα τις κορυφές τους ,τα υπόλοιπα τα έκοψα σε μικρά κομματάκια και τα άφησα να με περιμένουν.
Έβαλα το φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα να προθερμαίνεται.

Λάδωσα τις θήκες για τα κεκάκια με τη βοήθεια ενός πινέλου και τις έβαλα πάνω σε μια σχάρα ταψιού. Τοποθέτησα τις κορυφές των σπαραγγιών στον πυθμένα από τις θήκες.



Σε ένα μπόλ έβαλα τα αυγά και το λάδι και τα χτύπησα με το σύρμα κουζίνας, πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται και τα υπόλοιπα σπαράγγια που είχα κόψει συνεχίζοντας την ανάδευση.

Γέμισα τις θήκες με το μείγμα μου τα τοποθέτησα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και έψησα για 30 λεπτά.


Έβαλα τα κεκάκια πάνω σε σχάρα να κρυώσουν λίγο.


Τα έβγαλα από τη φόρμα τους και τα φάγαμε αφού είχαν κρυώσει αρκετά συνοδεύοντας το πιάτο μας που ήταν σολομός με φινόκιο για το οποίο ευχαριστώ τη Μάγδα.


Τα σπαράγγια πλέον τα έβαλα στην κουζίνα μου κι ίσως αύριο φτιάξω ένα ρολό κιμά με γέμιση από αυτά που μου περίσσεψαν.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Πολύ μ’ αρέσει αυτή η συνταγή!! Και είναι και μια ευκαιρία να φάμε σπαράγγια, έστω και ήμερα! Μια που μιλάμε για σπαρράγια, αγριοσπάραγγα ομελέτα έχεις φάει;; Απερίγραπτη νοστιμιά…

  2. Απάντηση

    Καλώς την!!! Αν μου στείλεις αγριοσπάραγγα μπορεί και να φάω!!χαχαχα Μια φορά είχε στη λαϊκή αγορά αλλά με αποτρεπτική τιμή!!!

  3. Απάντηση

    Ξανθή μου πολύ μου αρέσουν τα μαφινάκια σου!
    Σπαράγγια έχω μπόλικα στον κήπο μου, οπότε θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε!
    Καλό μήνα!!!

  4. Απάντηση

    Για να καταλάβετε λοιπόν όλες τις καλές ιδέες για φαγητά η κόρη τις έχει στην οικογένεια…και η μαμά πάντα τις φτιάχνει όταν η κόρη λείπει από το σπίτι!!! Τι να κάνεις!! Ανυπομονώ να γυρίσω λοιπόν σπίτι και να δοκιμάσω όλα τα καλούδια (γιατί ένα πουλάκι μου είπε ότι με περιμένουν) και μετά να γράψω και το σχετικό σχόλιο. Καλή δημιουργία μαμά!!

    • eleni
    • 1 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή μου,φαντάζομαι τη γεύση τους!Τα σπαράγγια πολύ μ΄αρέσουν,αλλά όσες φορές έχω παραγγείλει δεν μπορώ να βρω.
    Τα άγρια είναι τέλεια,εκεί κοντά στο Πάσχα είναι η εποχή τους-η ομελέτα,που λέει η Ανεράιδα,είναι νοστιμότατη.
    Καλό μήνα!

    • kiki
    • 1 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Ενδιαφέρον!!! Καλό μήνα!

  5. Ξανθή μου καλημέρα!! Τα αλμυρά κεκάκια σου φαίνονται πραγματικά τέλεια. Φουσκώσανε πολύ όμορφα! Δε κατάφερες να πάρεις τελικά ταψάκι για μάφινς ε? Τα ατομικά κάνουν κι αυτά τη δουλειά τους όμως νομίζω καλά.
    Η περιγραφή της συνταγής σου είναι εκπληκτική. Λεπτομερής και κατατοπιστική! Με την πρώτη ευκαιρία θα τα φτιάξω γιατί έχω καιρό να φάω σπαράγγια και η αλήθεια είναι πως θα τα προτιμούσα μέσα σε κεκάκι παρά σε κάποιο άλλο πιάτο.
    Ελπίζω να ευχαριστηθήκατε τον σολομό! 🙂
    Καλό μήνα!!
    Μάγδα

  6. Απάντηση

    Αρτεμίτσα εγώ θα σε περιμένω με ανοιχτή την αγκαλιά μου όπως πάντα!!!

  7. Απάντηση

    Ελένη εδώ δεν έβρισκα εγώ στην Αθήνα εύκολα, πόσο μάλλον εκεί.
    Τα άγρια όπως έλεγα μια φορά τα βρήκα στη λαϊκή αλλά όχι δεν θα τους κάνω τη χάρη……
    Καλό Μήνα και σε σας!!

  8. Απάντηση

    Κική πολύ ενδιαφέρον, σπαράγγια δεν ξέρω αν έχει στη Ζάκυνθο εκτός κι αν έχεις άγρια!!
    Καλό μήνα!!!

  9. Απάντηση

    Μάγδα χαχαχα αυτό το ταψάκι κάτι έχει με μένα ή εγώ με αυτό!!
    Αν σου αρέσουν τα σπαράγγια δοκίμασε τα αξίζει, εγώ λέω να πειραματιστώ και με δυο τρία άλλα πιάτα.
    Όσο για το σολομό έγινε πολύ ωραίος, δεν είχα βέβαια μαραθόσπορο αλλά έβαλα κόκκους άσπρου πιπεριού στη θέση του.
    Καλό μήνα και σε σένα

  10. μεγάλο ποστ αλλά να σου πω την αλήθεια το χάρηκα γιατί έτσι σε γνωρίζω μέσα απ΄τα διηγήματα σου εκτός της κουζίνας 🙂

    καλό μήνα
    χχχ

  11. Απάντηση

    και λοιπόν; σε ευχαριστώ πολύ!!
    Καλό μήνα!!!

  12. Απάντηση

    Μου αρέσουν πολύ τα σπαράγγια!!! Φτιάχνει ο καλός μου μια καταπληκτική συνταγή με σπαράγγια, κοτόπουλο, μπέικον, ντοματίνια και μπύρα. Κόλαση!!!! Έγω πάλι απ’ αυτά είμαι τελείως άσχετη….

  13. Απάντηση

    Σαν συνταγή εύκολη και νόστιμη. Τώρα, το να τα βρεις….λίγο δύσκολο, είναι αλήθεια. Και εγώ εδώ τα έχω δει σε ένα Σ/Μ και αυτά με τιμή 3πλάσια και από το σταμναγκάθι.
    Οπότε δεν τα πλησιάζει κανείς, μέχρι να πεταχτούν. Ναι, όπως το ακούς.
    Αγριοσπάραγγα βέβαια έχω φάει, μία φορά στην ζωή μου και ήτανε απίθανα.
    Άρτεμις η μαμά μπορεί να τα έφτιαξε όταν έλειπες αλλά φρόντισε να σου κρατήσει. Δεν μπορείς να πεις!!!!
    Φιλάκια σε όλους.

  14. Απάντηση

    olivetreegirl καλησπέρα!!πολύ θα ήθελα να μάθω αυτή τη συνταγή με τα σπαράγγια, αν δεν σου κάνει μεγάλο κόπο θα μπορούσες να τη βάλεις στο blog σου ή αν αυτό δεν σε ενδιαφέρει μπορείς να μου τη στείλεις να τη μαγειρέψω και να την ανεβάσω με αναφορά σε σένα.
    Ευχαριστώ πολύ!!

  15. Απάντηση

    Λίνα εσείς έχετε ακριβά σπαράγγια κι εμείς ακριβό σταμναγκάθι!!
    ΑΝ ήταν ακριβπά δεν επρόκειτο να κάνω καμιάς το χατήρι!!Δύσκολοι καιροί άλλωστε!!
    Καλό βράδυ φιλάκια!!

  16. Απάντηση

    Αχ και εγώ ενώ μου αρέσουν τα σπαράγγια δεν τα χρησιμοποιώ συχνά. Αυτά τα μαφινάκια σου είναι τέλεια! Πήγες στην αγροτική έκθεση, μακάρι να το ήξερα να πηγαίναμε μαζί. Το έλεγα στον άντρα μου αλλά βαριότανε!!

  17. Απάντηση

    big mama αν σου αρέσουν τα σπαράγγια φτιάξε τα μόλις έφαγα ένα κρύο κι ήταν από το ψυγείο κι ήταν εξίσου καλό!!
    Που να το ξέρω για την έκθεση κι εγώ μόνη μου μπήκα ο σύζυγος πήγε στο γιουσουρούμ απέναντι.
    Άλλη φορά θα πρέπει να συντονιστούμε καλύτερα.
    Καλό μήνα!!!

  18. Πρωτοτυπη συνατγη. Δεν την εχω δοκιμασει ποτε. Φαινεται υπεροχη.
    Μαρεσε επισης η παρουσιαση.
    Κταπληκτικες φωτογραφιες!!
    Φιλια
    Μπεττυ

  19. Απάντηση

    καταπληκτική συνταγή.

  20. Απάντηση

    Μπέττυ σε ευχαριστώ πολύ!!ευκαιρία να τη δοκιμάσεις!!

  21. Απάντηση

    Νίτσα ευχαριστώ πολύ!!

  22. Απάντηση

    Kαλό μήνα Ασπρούλα μου! Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό! Σου ευχομαι να πάρεις το 1ο βραβείο!
    Φιλάκια

  23. Απάντηση

    drosostalitsa ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου, δεν διεκδικώ “βραβείο” απλά μεταξύ μας πιστεύω ότι ανταλλάσσουμε ιδέες!!!κι αυτό για μένα είναι πάρα πολύ!!!

  24. Αχ μακάρι να είχα μπόλικα να σου ‘στελνα κιόλας (κάποιο τρόπο θα ‘βρισκα)να φτιαχνα και ομελέτα…αλλά είναι τόσο δυσεύρετα και γι’ αυτό και τόσο ακριβά, όπως λες! Μια φορά έχω φάει στη ζωή μου, μη φανταστείς…

  25. Απάντηση

    Ανεράιδα μου σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου, χάριν αστείου κι εγώ το είπα!!Το ότι επανήλθες αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα,είναι σαν να έφαγα την ομελέτα!!
    Πολλά φιλιά

Γράψτε απάντηση στο Και λοιπόν;E allora? Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode