share

Κοτόπουλο με πάπρικα και γιαούρτι

από
CE-9A-CE-BF-CF-84-CF-8C-CF-80-CE-BF-CF-85-CE-BB-CE-BF-CF-80-CE-AC-CF-80-CF-81-CE-B9-CE-BA-CE-B1-4

Σήμερα θα σας αποκαλύψω κάποιο από τα “κουσούρια ” μου.
Δεν μου αρέσει να τρώμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Αυτό είναι καλό αλλά και κακό.
Να πούμε πρώτα τα καλά:
Δοκιμάζουμε συνέχεια άλλες γεύσεις γνωρίζοντας και διαφορετικές κουζίνες
Το φαγητό μας είναι μια διασκέδαση κι όχι μόνο τρόπος επιβίωσης
Η οικογένεια είναι ευχαριστημένη και δεν δυσανασχετεί με το πάλι αυτό θα φάμε;;
Και τα “κακά” ας πούμε:
Η νοικοκυρά και συγκεκριμένα εγώ είμαι συνέχεια σε αναζήτηση (άλλο που δεν θέλω!!!χαχαχα)
Τους έχω συνέχεια στην δοκιμή (βλέπε πειραματόζωα)
Και ίσως μερικές φορές αυτό κοστίζει κάτι παραπάνω στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Γιατί σας τα λέω όλα αυτά;; κάθε πρωί λοιπόν τώρα που είμαι και στο σπίτι κατά τη διάρκεια του πρωινού καφέ (όχι αυτού της τηλεόρασης γιατί δεν βλέπω σχεδόν ποτέ) εκτός του ότι σας κάνω παρέα διαβάζοντας σας και σχολιάζοντας, παίρνω ιδέες από όλους αλλά ξεφυλλίζω, ανάλογα με το πρόγραμμα της ημέρας (κρέας ψάρι λαδερό) διάφορα έντυπα που υπάρχουν σε αφθονία.
Καταλαβαίνεται έχω ένα λόγο παραπάνω να τους καλοπιάνω με το φαγητό μη με πετάξουν έξω μαζί με όλο το βασίλειο μου.
Έτσι λοιπόν προκύπτουν κι όλες αυτές οι αναρτήσεις που κάνουμε παρέα!!
Το σημερινό μου φαγητό σαν ιδέα προέρχεται από απόκομμα του περιοδικού “Γυναίκα” της δεκαετίας του ’80 προσαρμοσμένο όπως πάντα στα δικά μου γούστα.


Τα υλικά μου για τρία άτομα
1 σκαφάκι μπουτάκια κοτόπουλου περίπου 750γρ.
2 κουταλιές αλεύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε ροδέλες
Αλάτι Πιπέρι
Λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κεσεδάκι γιαούρτι χωρίς πέτσα
χυμό από μισό λεμόνι
Τριμμένο θυμάρι (προαιρετικό)
Διαδικασία
Έπλυνα τα μπουτάκια αφαίρεσα την πέτσα τους (μπορείτε να αγοράσετε μπουτάκια σε φιλέτο) τα αλατοπιπέρωσα, και τα αλεύρωσα τινάζοντας να φύγει το περιττό αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι έβαλα λάδι ίσα να καλυφθεί ο πάτος του το ζέστανα και πρόσθεσα τις ροδέλες του κρεμμυδιού και του σκόρδου.


Αφού σοταρίστηκαν ελαφρά τα μετέφερα σε κατσαρόλα και συνέχισα με τα μπουτάκια του κοτόπουλου.


Όταν είχαν σοταριστεί καλά τα μετέφερα κι αυτά στην κατσαρόλα πάνω από τα κρεμμύδια.
Πρόσθεσα την πάπρικα και ένα ποτήρι ζεστό νερό κι άφησα το κοτόπουλο να βράσει για περίπου 40 λεπτά. Πρόσθεσα το χυμό λεμονιού και κούνησα την κατσαρόλα να πάει παντού.
Έβγαλα τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια πιατέλα κι έριξα το γιαούρτι ( σε θερμοκρασία δωματίου κι όχι κατευθείαν από το ψυγείο) στη σάλτσα αφού το είχα χτυπήσει με ένα πιρούνι.
Ανακάτεψα τη σάλτσα με το σύρμα κουζίνας μέχρι να δέσει.
Σέρβιρα συνοδεύοντας με σπιτικές χυλοπίτες τις οποίες είχα βράσει σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά.
Άλλες ιδέες
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και να το συνοδεύσετε ένα ριζότο ή πατάτες τηγανητές
Σε όποιον αρέσει ας το πασπαλίσει με το σερβίρισμα με τριμμένο θυμάρι
Αν δεν αρέσει η ιδέα του γιαουρτιού παραλείψετε το αφήστε τη σάλτσα να δέσει και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα στο σερβίρισμα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Μας έδωσες μια καλή ιδέα για το κοτόπουλο, πιστεύω ότι θα είναι και πολύ νόστιμη!! Θα τη δοκιμάσω.
    Καλό βράδυ!!

  2. Απάντηση

    Ξανθή ωραιότατη συνταγή.
    Το γιαούρτι κάνει ωραία σαλτσούλα και με τις χυλοπίτες που το συνόδευσες…ήρθε κι έδεσε!

    Καλό βράδυ 🙂

    • iwanna
    • 28 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Eυτυχώς φτιάχνεις επιτυχημένα πιάτα αλλιώς…..θα έψαχνες για κατάλυμα και εσύ και το σου……..
    χαχαχααχα..

    • eva
    • 28 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Κυριά Ξανθή μήπως θέλετε άλλο ένα πειραματόζωο???
    Στην διάθεσή σας!
    Απλά καταπληκτικό!
    Καλή μέρα να έχετε!

  3. Απάντηση

    Ααχχχ σαν το γεύτηκα 🙂
    Πολύ καλό.
    Θα το δοκιμάσω
    Φιλιά
    Καλημέρα

  4. Απάντηση

    Το ίδιο “κουσούρι” έχουμε Ξανθή μου :-))
    Και η καπνιστή πάπρικα δίνει πραγματικά άλλη γεύση στις σάλτσες που μπαίνει.
    Την συνταγή σίγουρα θα την κάνω μέσα στην εβδομάδα και θα επανέλθω.

  5. Απάντηση

    Κοτοπουλάκι και εσείς; Πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να φτιάξει κανείς ένα κοτόπουλο!
    Η σαλτσούλα με το γιαούρτι τέλεια!

  6. Απάντηση

    Πολύ μου αρέσει το κοτοπουλάκι σου, καπνιστή πάπρικα δεν έχω δοκιμάσει αλλά την γλυκιά την χρησιμοποιώ συχνά!!!!

  7. Απάντηση

    anthivolon καλημέρα, μπορείς να δοκιμάσεις έτσι ακριβώς ή και χωρίς γιαούρτι.

  8. Απάντηση

    Marion το γιαούρτι όντως πάει αλλά νομίζω και με παρμεζάνα θα είναι πολύ ωραίο, η επόμενη δοκιμή!!

  9. Απάντηση

    Ιωάννα ξέρεις εσύ τι γίνεται εδώ μέσα, έχω κι άλλα όπλα επιβίωσης!!

  10. Απάντηση

    eva ευχαρίστως κι αν είδα καλά στο προφίλ σου είμαστε και κοντά!!
    Σε ευχαριστώ.

  11. Καλημέρα!!
    Πάπρικα… νομίζω οτι ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο! Νομίζω αξίζει να το δοκιμάσουμε! καλή συνέχεια!!!

  12. Απάντηση

    Asteri θα περιμένω τις εντυπώσεις σου.

  13. Απάντηση

    Πηνελόπη καλημέρα και εσύ;;μπράβο!!
    Ας είναι καλά η καλή μου φίλη Νένα που μου χάρισε την πάπρικα!!
    Θα σε περιμένω με τις εντυπώσεις σου!!

  14. Απάντηση

    big mama Θέληση για αλλαγή αν υπάρχει βρίσκονται πολλές συνταγές!!
    Καλημέρα!!

  15. Απάντηση

    Λίλα κι εγώ δεν την είχα δοκιμάσει μέχρι που μου τη χάρισαν κι είναι και καλής ποιότητας!!

  16. Απάντηση

    Πλεκτό Εγκώμιο, αξίζει όντως η δοκιμή!!
    Ευχαριστώ!!

  17. πειράζει να τσακίσω τις σπιτικές χυλοπίτες που έχω να φάω 2-3 χρόνια;κάτι τέτοια μου λείπουν παρόλο που βρίσκω τα πάντα Ιταλία

    καλό σ/κ
    χχχ

  18. Απάντηση

    Και λοιπόν; δώσε διεύθυνση να σου στείλω!!!
    Καλησπέρα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode