Φέτες ψαριού με σπαράγγια

από
CE-A6-CE-AD-CF-84-CE-B5-CF-82-CF-88-CE-B1-CF-81-CE-B9-CE-BF-CF-8D-4

Σήμερα η μέρα έπρεπε να έχει ψάρι, έχουμε αυξήσει την κατανάλωση ψαριού σε δυο φορές την εβδομάδα. Ξεφυλλίζοντας το τελευταία τεύχος του γαστρονόμου υπήρχε ιδέα για πέρκα με σπαράγγια. Αλλά εγώ κατεψυγμένη δεν ήθελα και φρέσκια δεν βρήκα.
Βρήκα όμως φέτες συναγρίδας προσάρμοσα τη συνταγή στις δικές μου συνήθειες κι ιδού!!


Τα υλικά μου
για τρία άτομα
3 φέτες συναγρίδας
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι Πιπέρι
5- 6 κουταλιές της σούπας λάδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι ξερό θυμάρι
1 κουταλάκι ξερό δυόσμο
10- 12 σπαράγγια
Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

Διαδικασία
Έπλυνα τις φέτες του ψαριού και τις αλατοπιπέρωσα.
Τις έβαλα μέσα σε ένα μπόλ με το κρασί και τις άφησα για 1 ώρα στο ψυγείο.
Καθάρισα, έπλυνα τα σπαράγγια και τα άφησα σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν.
Σε μεγάλο τηγάνι ζέστανα το λάδι και πρόσθεσα το σκόρδο κομμένο, το θυμάρι και το δυόσμο.

Το άφησα για 1- 2 λεπτά και πρόσθεσα το κρασί που υπήρχε μέσα στα ψάρια αφήνοντας το να βράσει για άλλα 2 λεπτά.
Πρόσθεσα τα σπαράγγια και τα γύρισα μια δυο φορές.

Πάνω από τα σπαράγγια τοποθέτησα τις φέτες του ψαριού και σκέπασα το τηγάνι αφήνοντας να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Γύρισα τις φέτες με πολύ προσοχή με μια πλατιά κουτάλα κι άφησα να βράσει ακόμη 10 λεπτά.
Περιέλουσα τις φέτες ψαριού με το χυμό του λεμονιού κούνησα να πάει παντού, δυνάμωσα τη φωτιά να δέσει η σάλτσα και σέρβιρα αμέσως μετά.
Συνοδεύσαμε το ψάρι μας με μια πράσινη σαλάτα από αρμύρες που είναι τώρα στην εποχή τους .
Ήπιαμε κι ένα ποτηράκι κρασί λευκό Σαντορινιό.
Σας αφήνω τώρα μιας και με περιμένουν μια κατσαρόλα κεράσια για μαρμελάδα κι άλλη μια με σύκα για γλυκό, μη ξεχνιόμαστε !!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Λατρεύω το Σαντορινιό κρασί!!!!!Καλό σου βράδυ
    χχχ

  2. Απάντηση

    Η σπαραγγοφαγία συνεχίζεται βλέπω;-)
    Πολύ ωραία θα πρέπει να είναι η συνταγή! Καλό βράδυ!

    • eleni
    • 26 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,μας προκαλείς με τα σπαράγγια-τι θα γίνει με σένα,ζηλεύουμε!
    Νόστιμη αυτή η συνταγή για ψάρι,έτσι δε στεγνώνει κιόλας.
    Φιλιά!

  3. Απάντηση

    Και λοιπόν; να σε κεράσω ένα ποτηράκι εις υγείαν!!
    Καλό σου βράδυ!

  4. Απάντηση

    big mama νομίζω ότι εδώ κάπου τελειώνουμε για φέτος, δεν ξέρω αν θα ξαναβρώ άλλα.
    Το ψάρι ήταν υπέροχο με αυτό τον συνδυασμό!!!

  5. Απάντηση

    Ελένη μα γιαυτό ανεβάζω συνταγές με σπαράγγια ώστε να φτιάξετε κι εσείς!!
    Το ψάρι έγινε πάρα πολύ ωραίο, βέβαια ήταν και το ψάρι πολύ καλό, να φανταστείς πήγα με τα πόδια στην κεντρική αγορά και γύρισα προκειμένου να βρω κάτι καλό.Έτσι έκανα και γυμναστική!!
    Φιλιά και καλό βράδυ.

  6. το ψάρι αν είναι φρέσκο όπως κι αν το μαγειρέψουμε γίνεται νόστιμο, με τόσα σπαραγγια αυτόν τον καιρό εσείς διώξατε όλες τις τοξίνες

  7. Απάντηση

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ λες να γλυτώσουμε από τις τοξίνες έτσι απλά;;μακάρι.
    Καλημέρα.

  8. Απάντηση

    Ξανθή, επίτηδες το κάνεις και μου βάζεις συνέχεια σπαράγγια!!!
    Επειδή εγώ δεν τα βρίσκω, θα πάρω το πρώτο αεροπλάνο και θα έρθω. Ακόμα και F16 θα ναυλώσω!!! Αμάν!!!
    Πρέπει να έγινε υπέροχο έτσι!!!
    Μιαμ μιαμ, ζηλεύω!!!!
    Φιλιά και καλή σου μέρα.

  9. Απάντηση

    Εχεις γίνει πλέον ειδική στο μαγείρεμα με σπαράγγια, μας δίνεις κι εμάς ιδέες.
    Ψαράκι κι εμείς για σήμερα, τι το καλύτερο??

  10. Απάντηση

    Λίνα έλα με τορπιλάκατο ή και φρεγάτα τι τα έχεις τα μέσα χαχαχαχα
    ξέρεις εσύ γιατί το λέω.
    Τόσο καιρό κακώς δεν σου έστειλα μερικά με κούριερ
    Φιλάκια

  11. Απάντηση

    ΕΛΕΝΑ ειδική δεν θα το έλεγα, σε ευχαριστώ!!προσπαθώ να μάθω τα μυστικά τους
    Καλό μεσημέρι.

  12. Απάντηση

    Κι εμείς που δεν βρίσκουμε σπαράγγια??? Μας κάνεις και ζηλεύουμε…

    Καλό μεσημέρι

  13. Απάντηση

    Αν σου πω οτι χθες έκοψα καμιά 10αριά σπαράγγια τι θα μου πεις!!!
    Ψάρια και λαχανικά, το καλύτερό μου!!!

  14. Απάντηση

    Χρύσα έχω πρόταση ανταλλαγή προϊόντων!!χαχαχαχα
    Καλό βράδυ.

  15. Απάντηση

    Ποιος στη χάρη σου Λίλα με τον κήπο σου!!!

Γράψτε απάντηση στο Ξανθή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode