share

Σολομός με βότκα και ζυμαρικά

από
CE-A3-CE-BF-CE-BB-CE-BF-CE-BC-CF-8C-CF-82-CE-B2-CF-8C-CF-84-CE-BA-CE-B1-4

Το πιάτο αυτό είναι παραγγελία της κόρης, η μαμά δεν χαλάει χατίρια, άκουσα αυτά που μου είπε να κάνω και το έκανα.
Είναι μία συνταγή που μαγείρευε συχνά στην Αγγλία και είχαμε καιρό να τη μαγειρέψουμε και με την ευκαιρία να δημοσιεύσουμε και τη δική μας εκδοχή.

Τα υλικά για 4 άτομα
2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα (περίπου 800γρ.)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το άσπρο και λίγο από το πράσινο)
2 κουταλιές βούτυρο
100 mL βότκα
250mL κρέμα γάλακτος
2-3 κλωνάρια άνηθο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Διαδικασία
Πλένουμε το σολομό τον σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του σολομού.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τα κομμάτια του σολομού συνεχίζοντας το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά γυρίζοντας τα μια δυο φορές.


Προσθέτουμε τη βότκα και για τους τολμηρούς ανάβουμε με ένα σπίρτο (η φωτογραφία που ακολουθεί με λίγη φαντασία έχει κάτι τέτοιο αλλά επειδή ήμουν μόνη στο σπίτι δύσκολα τα πράγματα φωτογράφηση και φωτιά μαζί, μην έβαζα και φωτιά στο σπίτι!!)


Αφήνουμε τη φωτιά να σβήσει μόνη της εξατμίζοντας το αλκοόλ και αφήνοντας τη γεύση της βότκας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.
Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο που θα δώσει την τελική πινελιά στη γεύση της σάλτσας μας.



Έχουμε ήδη βράσει τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο, ελπίζω να γυρίσω από εβδομάδα με αρκετά καρυδάκια ώστε να φτιάξω γλυκό.

 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Εγώ πάντως όπως σου έλεγα και πριν, θα το δοκιμάσω για να μου φύγει η απορία πια για την γεύση του σολομού.
    Και θα κάνω αυτή την συνταγή που δείχνει τέλεια.
    Φιλιά.

    • Asteri
    • 3 Ιουνίου 2010
    Απάντηση

    Δυστηχώς με τα ψαρικά δεν τα πάω πολύ καλά, πάρα πολύ λίγα τρώω, ο σολωμός δεν …… ΑΛΛΑ θα παρω μια μερίδα διότι ο άντρας μου τον τρώει :))
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

  2. Απάντηση

    Κτύπησες αγαπημένη συνταγή!
    Μια γενναιόδωρη μερίδα για μένα, παρακαλώ πολύ!
    σλουρπ μιάμι μιαμ!
    :)))))))))))))))))))))))))))))))))

  3. Απάντηση

    Λίνα άντε φτιάξετο που ξέρεις μπορεί να φάει κι ο νέος, μακαρόνια έχει που του αρέσουν που ξέρεις;;

  4. Απάντηση

    Asteri δεν τρως εσύ ψαρικά;;ο σολομός βέβαια έχει κι ιδιαίτερη γεύση οπότε κέρνα μόνο το σύζυγο!!
    Καλό βράδυ!!!

  5. Απάντηση

    thalassamov, που είσαι εσύ καλέ χάθηκες;; αλλά μόλις είδες αγαπημένο φαγητό τσουπ κι ήρθες!!

  6. Απάντηση

    Ωωωωω πολύ σούπερ φαγητό!! Σολομό μία φορά έχω φάει μόνο αλλά μου άρεσε και θα ήθελα να ξεναφάω!!
    Έχει και Ω3!
    Πολλά φιλάκια!:)

  7. Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή μου, αυτό είναι και το πολυ-αγαπημένο φαγητό του γιού μου !!!!!!

    πρέπει να γνωριστούν τα καμάρια μας και να ανταλλάσουν απόψεις για το αγαπημένο τους φαγητό, χιχιχι!!!!

    έχουμε ίδια σχεδόν συνταγή, μόνο που εγώ την κάνω με φιλέτα καπνιστού σολομού και με λιγκουινι.

    Είναι τέλειο φαγάκι – έχουνε δίκιο τα παιδιά !!!

    φιλια πολλά και καλό σ/κ

  8. χεχεεχ πρέπει να το φτιάξω στο φίλο μου αυτό το πιάτο θα το τσακίσει

    καλημέρα

    • eleni
    • 4 Ιουνίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,πολύ ωραία συνταγή!
    Μ΄αρέσει ο σολομός,μα ως τώρα τον έκανα ψητό στη λαδόκολλα με λαχανικά-θα δοκιμαστεί.Το μόνο μείον είναι ότι πρέπει να παραγγείλω,πολλά μας λείπουν.
    Φιλιά!

  9. Απάντηση

    Κάνω μια παρόμοια με καπνιστό σολωμό αλλά η δικιά σου μου φαίνεται τόσο λαχταριστή που θα τη δοκιμάσω σύντομα!

    • kiki
    • 4 Ιουνίου 2010
    Απάντηση

    Όλοι λένε ότι ο σολομός ταιριάζει με βότκα. Ακόμα δεν έχ δοκιμάσει, αλλά κάποια στιγμή θα το κάνω.

  10. Απάντηση

    Πολύ ωραία συνταγή.
    Είναι ένας ωραίος τρόπος να μεθύσουμε και εμείς και ο σολομός και να μην κινδυνευουμε να μας πούν αλκοολικούς.
    Θα τον μεθύσουμε τον σολομό,σίγουρα Ναί!

  11. Απάντηση

    Δεν έχω φτιάξει ποτέ σολωμό (ούτε φάει)….Μπορεί να το κάνω στον άντρα μου που θα του αρέσει σίγουρα!

  12. Πολύ καλόοοοοοο!!!
    καλό Σ.Κ

  13. Απάντηση

    Είναι πραγματικά υπέροχο αυτό το φαγητό, το φτιάχνω αρκετά συχνά, αλλά αντί για κρέμα γάλακτος βάζω τυρί κρέμα, είναι απίθανο….

  14. Απάντηση

    Kι εγώ με καπνιστό σολωμό το φτιάχνω, αλλά και με τον φρέσκο δείχνει υπέροχο!!!

  15. Απάντηση

    Πρέπει να είναι πολύ ωραία συνταγή. Κι η βότκα να πηγαίνει πολύ με το σολωμό.

    Θα την δοκιμάσω . Την βάζω στα υπ όψιν 🙂

    • eva
    • 4 Ιουνίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή μου έχω φάει ζυμαρικά με σολωμό και βότκα και πεγματικά είναι υπέροχη η γεύση!
    Ευχαριστώ για την συνταγή θα την δοκιμάσω!
    Φιλιά!

  16. Απάντηση

    Και εγώ με καπνιστό σολομό φτιάχνω κάτι αντίστοιχο! Ήρθε η ώρα να δοκιμάσω και με φρέσκο!

  17. Απάντηση

    Κι έχω καιρό να φτιάξω σολομό… από Δευτέρα μπαίνει στο πρόγραμμα.
    Το λιγουρεύτηκα το πιατάκι σου. Φτιάχνω κι εγώ ένα παρόμοιο, αλλά βότκα δεν έχω δοκιμάσει να βάλω, Λες να το τολμήσω???

    Καλό βράδυ

  18. Απάντηση

    Ξανθή μου,
    πολύ ωραίο πιάτο..
    με βότκα δεν το έχω φτιάξει ποτέ,θα το δοκιμάσω και είμαι σίγουρη πως ο συνδιασμός θα είναι εξαιρετικός..

    καλή Κυριακή

  19. Απάντηση

    Μάγδα όπως το είπες έχει και Ω3 οπότε πρέπει να τρως περισσότερο!!

  20. Απάντηση

    Μαράκι με φιλέτα καπνιστού έχω δοκιμάσει σε άλλες συνταγές, κάποια φορά είχε στο ΙΚΕΑ κάτι καπνιστό όχι τις λεπτές φέτες,πολύ ενδιαφέρον δεν το πήρα κι όταν ξαναπήγα δεν είχε.
    Μπράβο στο γιο που δοκιμάζει ωραίες γεύσεις!!

  21. Απάντηση

    Και λοιπόν; και βέβαια να το φτιάξεις στο παλικάρι και να το ευχαριστηθεί!!

  22. Απάντηση

    Ελένη αυτή η εκδοχή στη λαδόκολλα πολύ με ενδιαφέρει!!!

  23. Απάντηση

    big mama για βάλε ανάρτηση με τον καπνιστό!!!

  24. Απάντηση

    Κική του ταιριάζει και πολύ!!!!

  25. Απάντηση

    xristin καλώς ήρθες στην παρέα μας!!
    Να το μεθύσετε το σολομό γιατί όχι!!!

  26. Απάντηση

    Ανεράιδα μου κι αυτό δεν…
    Μη στεναχωριέσαι είπαμε θα μεγαλώσεις αλλά φτιάχτω στον αντρούλη σου και στα παιδάκια σου.

  27. Απάντηση

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ ευχαριστώ!!!

  28. Απάντηση

    manousina καλώς ήρθες στην παρέα μας, σε ευχαριστώ για την πρόταση θα τη δοκιμάσω.

  29. Απάντηση

    Λίλα ευχαριστώ!!!

  30. Απάντηση

    Marion θα περιμένω τη γνώμη σου όταν δοκιμάσεις!!

  31. Απάντηση

    Εύα εγώ σε ευχαριστώ το ξέρεις!!!

  32. Απάντηση

    Αγγελική μου εννοείς τον καπνιστό σε πολύ ψιλά φιλέτα;;;πολύ θα ήθελα κι αυτή την εκδοχή!!

  33. Απάντηση

    Χρύσα ο τολμών νικά!!!για πες μας όμως όταν το φτιάξεις αν σου άρεσε;;

  34. Απάντηση

    SpIrToKoYto δοκίμασε όντως είναι καλός συνδυασμός!!!

    • eleni
    • 7 Ιουνίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο.
    Απλά ρίχνω λίγο κρασάκι,τώρα που είπες βότκα θα την προτιμήσω,λίγα καροτάκια,μαϊντανό και μερικές φορές λίγες πατατούλες.Λαδάκι,πολύ λίγο,διπλώνω και στο φούρνο.Τώρα για πόση ώρα δεν ξέρω,πάντως λίγο θέλει-το ανοίγω και κοιτάζω.
    Φιλιά!

  35. Απάντηση

    Ελένη ευχαριστώ πολύ!!!!αυτό είναι καλύτερο για μένα γιατί δεν έχει κρέμα γάλακτος προσπαθώ να αποφεύγω.

  36. Απάντηση

    Σολωμό μαγειρευτό δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Μόνο καπνιστό! Η συνταγή σου δείχνει πολύ νόστιμη!! Παρόμοια εκδοχή σάλτσας , (αντί για ψάρι έχει μπέικον + μανιτάρια) φτιάχνω συχνά για το μικρό μου γιο που “τρελαίνεται”!!!
    Θα το επιχειρήσω 🙂
    Φιλιά
    Καλό απόγευμα Ξανθή

  37. Απάντηση

    Γιώργο άντε να ανταλλάξουμε σάλτσες κι εγώ θα κάνω τη δική σου!!
    Καλό απόγευμα.

  38. Απάντηση

    Τρελαίνομαι για σολομό και φαίνεται να τον έχεις φτιάξει τέλειοοοο…ΠΑίρνω μια μεριδούλα!!!

  39. Απάντηση

    ΝΑΤΑΣΑ καλώς ήρθες κι ευχαρίστως να κεραστείς.

  40. Απάντηση

    Αχ Ξανθη μου μπες στο “μονοπατι” να δεις τα σχολια να γελασεις.
    Την εκανα την γκαφα μου χα!χα! νομιζα οτι ησουν πεθερα των παιδιων.

  41. Απάντηση

    Πουαντερί μου μη στεναχωριέσαι καθόλου όπως έγραψα και στα παιδιά εκεί εγώ θεωρούμε μια μαμά όλων των παιδιών του κόσμου!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode