share

Τάρτα μόκα με αχλάδια

από
CE-A4-CE-AC-CF-81-CF-84-CE-B1-CE-B1-CF-87-CE-BB-CE-AC-CE-B4-CE-B9-282-29

Φίλοι μου σαν πολύ απομακρύνθηκα από το γράψιμο συνταγών οι διακοπές τελείωσαν αλλά που μυαλό!!
Καιρός είναι να ξαναμπούμε στους ρυθμούς μας μήπως και ξαναπάρει μπρος η μηχανή.
Είπα λοιπόν να κάνω μια τάρτα με αχλάδια μιας κι είναι η εποχή τους κι υπάρχουν πολύ ωραία στην αγορά.
Εγώ γλυκά συνήθως δεν κάνω αλλά πρέπει να σας κεράσω μιας κι επιτέλους βγήκε κι η σύνταξη μου.


Όμως όποιος κάνει δουλειές κάνει και ζημιές σύμφωνα με την άποψη παλιού μου διευθυντή στη δουλειά. (Με συμφέρει αυτό) Κι έτσι κάτι δεν έγινε ακριβώς όπως σας τα γράφω αλλά αυτό το λάθος είχε καλό αποτέλεσμα και μια κατ΄εμένα υπέροχη ιδέα.

Προσαρμογή από το βιβλίο συνταγών ” Καφές “

Υλικά Για τη ζύμη
150γρ. αλεύρι
50γρ. ζάχαρη άχνη
50γρ. τριμμένα αμύγδαλα
1 πρέζα αλάτι
80γρ. μαλακωμένο βούτυρο
3 κουτ. σούπας γάλα

Τα υπόλοιπα
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κοφτή κουτ. σούπας σκόνη καφέ εσπρέσο
250 ml κρέμα γάλακτος
3 μέτρια αχλάδια
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
2 αυγά
1 κουτ. σούπας ρούμι
1 κάψουλα βανίλιας
βούτυρο για τη φόρμα

Διαδικασία
Σε ένα μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και προσθέτοντας το βούτυρο τα αμύγδαλα το αλάτι και το γάλα ζυμώνουμε γρήγορα μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη

Την τυλίγουμε με σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο μια ώρα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα (διαμέτρου 28 εκ.) κι απλώνουμε τη ζύμη μας.

Τρυπάμε σε αρκετά σημεία καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος τοποθετώντας από πάνω φασόλια ή ότι άλλο έχουμε σαν βάρος και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα. Σε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος λιώνουμε τον καφέ και τον προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα.

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε οκτώ κομμάτια αφαιρώντας τα κουκούτσια και τα ραντίζουμε αμέσως με το λεμόνι.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά τη βανίλια και το ρούμι.
Μόλις η ζύμη μας έχει κρυώσει απλώνουμε πάνω την σοκολάτα μετά τοποθετούμε τα αχλάδια

και περιχύνουμε με την κρέμα.


Ψήνουμε την τάρτα για 25 λεπτά σε 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο κάτω ράφι της κουζίνας.


Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Και τώρα το λάθος
Αρχίζοντας την τάρτα αντί να πάρω το βάζο με τη ζάχαρη πήρα το βάζο με το νισιστέ!!!τι φταίω εγώ έχουν περίπου την ίδια υφή!!!!χαχαχαχαχαχα
Όμως το αποτέλεσμα δεν επηρεάστηκε καθόλου το γλυκό μας βγήκε υπέροχο οπότε να μια υπέροχη ιδέα για γλυκό για διαβητικούς!!!!! χωρίς καθόλου ζάχαρη.
Μη νομίζετε ότι προσπαθώ να δικαιολογηθώ έχω πολύ αυστηρούς κριτές που δοκίμασαν.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Ονειρο! Να χαρείς τον ελεύθερο χρόνο σου τώρα??????

  2. Απάντηση

    στον καφέ με πέτυχε η τάρτα σου Ξανθή μου…the right bullet in the right time…
    να την είχα και στο πιάτο μου…-:))
    άντε…ξανακαλωστη μας…μας έλειψες..

  3. Απάντηση

    Καλοφάγωτη η σύνταξη Ξανθή μου!! Κι εγώ ακόμη περιμένω να βγει….χαχαχα!!!
    Η τάρτα σου υπέροχη και πολύ θα ήθελα να είχα ένα κομματάκι για τον καφέ μου!!
    Φιλιά

  4. Απάντηση

    polu wraia ulika ebales, gainetai pentanostimh!

    • Vita
    • 19 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Πάντα μ’ άρεσε ο συνδυασμός φρούτου η/και ξηρών καρπών με σοκολάτα.Φαίνεται υπέροχη.
    Νάσαι γερή και να απολαύσεις τη σύνταξή σου πολλά πολλά πολλά χρόνια

  5. Απάντηση

    Taste Advisor ευχαριστώ πολύ!!!!

  6. Απάντηση

    SpIrToKoYto, καλώς σας βρήκα, πολύ θα ήθελα να ήσουν πιο κοντά να σε κεράσω.

  7. Απάντηση

    anthivolon, με λίγη υπομονή θα έρθει κι η δικιά σου, δεν ξέρω πόσο περιμένεις,για μένα ήταν ακριβώς 6 μήνες από την ημέρα της αποχώρησης από την εργασία μου.
    Σε ευχαριστώ πολύ.

  8. Απάντηση

    Ειρήνη ευχαριστώ πολύ!! Νομίζω ότι το αμύγδαλο κι η σοκολάτα είναι που κάνουν τη διαφορά σε αυτή την τάρτα.

  9. Απάντηση

    Vita ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, μακάρι όλοι οι άνθρωποι να είμαστε υγιείς ώστε να απολαμβάνουμε τις μικροχαρές της ζωής.

    • Vasiliki
    • 19 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    euxome na apolausis tin sintaxi sou me ygia.na ise geri ke na xerese ton eleuthero xrono sou opos sou aresi.
    yperoxo to glikaki sou ….latreuo to axladaki…
    kalo sou vradi

    • erifili
    • 19 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Καλωσόρισες πάλι Ξανθή.Με το καλό να απολαύσεις την συνταξούλα σου.Οι φρουτένιες τάρτες μου αρέσουν πολύ.Αυτή ειδικά που έχει και μόκα θα πρέπει να είναι καταπληκτική.

  10. Απάντηση

    υπεροχο γλυκο ειδικα μαζι με παγωτο!!!

    • iwanna
    • 19 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Aπόλαυσε τη σύνταξη σου όπως σου αρέσει,κάνε και κανένα ταξιδάκι -σε καλό σου βγαίνει- αλλά μη σταματήσεις να μας φτιάχνεις υπέροχα γλυκά γιατί καλομάθαμε…………

    • Athina
    • 19 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Καλοφάγωτη η σύνταξη!!Να είστε καλά να τη χαρείτε όπως θέλετε! Όσο για την τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια νομίζω ότι σίγουρα θα ήταν τέλεια και χωρίς ζάχαρη!!Και λιγότερες τύψεις προφανώς!!

  11. Απάντηση

    Vasiliki σε ευχαριστώ πάρα πολύ, εύχομαι και σε σας υγεία!!!

  12. Απάντηση

    erifili ευχαριστώ πάρα πολύ, αυτή η τάρτα σε κερδίζει να φανταστείς εγώ που δεν τρώω γλυκά είμαι ήδη στο δεύτερο κομμάτι.

  13. Απάντηση

    apinkdreamer μαζί με παγωτό γιατί όχι!!
    Ευχαριστώ πολύ.

  14. Απάντηση

    Ιωάννα ευχαριστώ πολύ!!Ταξιδάκια;; ιδιαίτερα κοντά σας περάσαμε πολύ ωραία και θα το επαναλάβουμε, δεν βλέπεις που δεν μπορούμε να πάρουμε μπρος ακόμη το μυαλό μας είναι στη Νάξο.
    Γλυκάκι κουταλιού θα πρέπει να περιμένεις λίγο προς το παρόν μαρμελάδα γίνεται.
    Καλή εβδομάδα.

  15. Απάντηση

    Αθηνούλα σε ευχαριστώ πάρα πολύ κι εύχομαι και σε σένα να έχεις μια καλή τύχη επαγγελματικά αλλά και στη ζωή.
    Καλέ τι τύψεις να έχεις με αυτή την τάρτα την τρως μια κι έξω όλη.
    Φιλάκια

    • RIRI
    • 19 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Υπέροχη φαίνεται η τάρτα, οπως και ολα που φτιάχνεις. Γειά στα χέρια σου
    καλή εβδομάδα

  16. Απάντηση

    RIRI καλώς ήρθες στην παρέα μας.
    Ευχαριστώ πάρα πολύ.

    • Asteri
    • 20 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Καλόφάγωτη η σύνταξη!
    Ένα κομματάκι θα κεραστώ από την γιάμι τάρτα σου!
    Καλημέρα

    • Penelope
    • 20 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Οι ευχές μου είναι να είναι καλό και δημιουργικό όλο το διάστημα της σύνταξής σου Ξανθή μου. Γιατί μέσα απο τις δημιουργικές σου στιγμές θα επωφελούμεθα κι’ εμείς.
    Σε καλό χρονικό διάστημα βγήκε πάντως ή κάνω λάθος;

    Το γλυκάκι, απόλαυση, δεν το συζητώ καν.

    • eleni
    • 20 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,το λαθάκι σου πολύ μ΄αρέσει!
    Με τα φρούτα και τη σοκολάτα μια χαρά γλυκιά γεύση θα έχει!
    Παίρνω λίγο,ε;
    Φιλιά!

    • Maria B.
    • 20 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Kαλώς την Ξανθούλα !!!!

    Καλοφάγωτη σε σένα η σύνταξη και καλοφάγωτη σε μας η τάρτα (χιχιχι)!!!

    πολύ χάρηκα που επιτέλους τελείωσε το μαρτύριο της αναμονής ! να είσαι καλά και να την χαρείς όσο περισσότερο μπορείς !!!!!!!

    πολύ ωραία η πρόταση με ταρτα!!
    παίρνω το κομματάκι μου και το τρώω με τον καφέ μου !

    φιλια πολλά

  17. Απάντηση

    Asteri ευχαριστώ πολύ!!!
    Ευχαρίστως να κεραστείς.

  18. Απάντηση

    Πηνελόπη δεν ξέρω να σου πω για το χρονικό διάστημα ακούγονται τόσο πολλά που πι δεν ξέρεις τι;;;;
    Εγώ λέω πάντως δόξα το Θεό να είμαι καλά κι όλα έχουν τη σειρά τους.
    Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου.

  19. Απάντηση

    Ελένη πάρε πολύ δεν παχαίνει!!!χαχαχα
    Καμιά φορά τα λάθη μας βγάζουν καλύτερο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο.
    Φιλιά

  20. Απάντηση

    Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ!!
    Μάλλον πρέπει να έχουμε υπομονή για κάθε πράγμα όλα έχουν τη σειρά τους κι άμα είμαστε καλά όλα θα γίνουν
    Πολλά φιλιά.

  21. Απάντηση

    Να είσαι καλά Ξανθή, να απολαύσεις όλα τα όμορφα που θα ‘ρθουν.
    Άντε, δώστου να καταλάβει!
    Απολαυστικότατη η τάρτα σου!!!
    Φιλιά πολλά!
    Καλή εβδομάδα

  22. Απάντηση

    Καλοφάγωτη και για πολλά χρόνια!!!!!
    Σε ευχαριστούμε για το κέρασμα!!

    • painter
    • 20 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή μου, καλοφάγωτη και η σύνταξη και η τάρτα…
    Super φαίνεται!!!
    Ότι πρέπει για το καφεδάκι μας… θα πάρω ένα κομματάκι για πρωινό.

    Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

  23. Απάντηση

    Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ!!
    Μακάρι να έρθουν καλύτερα για όλους μας!!
    Καλό βράδυ

  24. Απάντηση

    Manousina ευχαριστώ πολύ!!!

  25. Απάντηση

    Χρύσα σε ευχαριστώ πολύ καλή σου εβδομάδα!!!

    • Ivy
    • 20 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Καλοφάγωτη η σύνταξη! Εγώ στο τσακ πρόλαβα να την πάρω μειωμένη λόγω ανηλίκου και μόλις την πήρα μου έκοψαν και το επίδομα του παιδιού γιατί ενηλικιώθηκε. Υπέροχη η τάρτα με αχλάδια.

  26. Απάντηση

    Ivy μου σε ευχαριστώ πολύ.
    Μάλλον κι εγώ έφυγα την κατάλληλη στιγμή, το οικογενειακό επίδομα είναι τόσο μικρό ποσό για μένα οπότε δεν το σκέφτομαι καθόλου. Τα παιδιά μου άλλωστε είναι ενήλικες εδώ και χρόνια.
    Καλή σου εβδομάδα.

    • big mama
    • 20 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Και χωρίς ζάχαρη φαίνεται τέλεια! Αφού έχει σοκολάτα είναι δυνατόν να μην είναι καλή;-)
    Καλοφάγωτη η σύνταξη!

    • Νίκη
    • 20 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    χμμμ πολύ πρωτότυπη.. θα την δοκιμάσω… μου αρέσει το μόκα αλλά δεν το εχω δοκιμάσει με φρούτα.. και κυρίως με νισεστέ!!! χεχε

    φιλια πολλα

  27. Απάντηση

    Τι σύμπτωση έκανα κι εγώ μια τάρτα με αχλάδια χτες, αλλά χωρίς σοκολάτα ή μόκα. Φαίνεται τέλεια η εκδοχή σου! Γειά στα χέρια σου!

    • eva
    • 21 Σεπτεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Καλημέρα στα χαρούμενα νέα,στην θετική διάθεση και φυσικά στην καταπληκτική τάρτα!!
    Φιλάκια Ξανθή μου,εύχομαι πάντα να είσαι καλά να μας παρουσιάζεις όμορφες συνταγές!!
    Φιλάκια πολλά!

  28. Απάντηση

    Πόσο λατρεύω τις τάρτες!!!!
    Πρέπει να είναι νόστιμη!!!!
    Αλλά για πες μου, σκέφτομαι κι εγώ να πάρω σύνταξη με ανήλικο, να την πάρω να ασχολούμαστε όλο με συνταγές;

  29. Απάντηση

    big mama σε ευχαριστώ!!
    Όσο για την τάρτα τελείωσε σε δυο μέρες, εσύ που ξέρεις για μας και τα γλυκά κατάλαβες.

  30. Απάντηση

    Νίκη που ξέρεις μπορεί να βγάλω νέες συνταγές με νισιστέ!!!χαχαχαχα

  31. Απάντηση

    MyKitchenDiary καλώς ήρθες στην παρέα μας.
    Ευχαριστώ πολύ, ο συνδυασμός με τα φρούτα είναι εξαιρετικός.

  32. Απάντηση

    Εύα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ, ελπίζω να μένει και λίγος χρόνος για αναρτήσεις μιας κι έχουμε μπει στην αντίστροφη μέτρηση των ετοιμασιών του μπαζάρ.
    Πολλά φιλιά!

  33. Απάντηση

    ΜΑRIA PIOUKA Καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ.
    Το κριτήριο για τη σύνταξη σου θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να είναι το τι σε συμφέρει όχι μόνο σήμερα αλλά και μελλοντικά. Το ποσό της σύνταξης σου θα σε ακολουθεί για πολλά χρόνια.
    Οι συνταγές μπορούν να συνδυαστούν άνετα με τον ελεύθερο σου χρόνο.
    Καλό απόγευμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode