Αυτό το φαγητό τα λατρέψαμε όλοι στο σπίτι μαζί με τους εκλεκτούς καλεσμένους μας.
Ήταν υπόσχεση που είχε δοθεί για κότσι κι έγινε.
Τα υλικά
Χοιρινό κότσι (1 κότσι 1200 -1 300γρ. ανά δυο άτομα)
Για τη μαρινάδα
1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Πιπέρια ολόκληρα
Αλάτι
1 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλάκι θυμάρι
2-3 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουτάκι μπίρα
Διαδικασία
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας.
Σε ένα γυάλινο ή πλαστικό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας κι ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα το κότσι και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Καλό είναι να σκεπάζεται από τη μαρινάδα, αλλιώς το γυρίζουμε μια δυο φορές.
Τοποθετούμε το κότσι στη γάστρα και στραγγίζουμε από πάνω μέρος της μαρινάδας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κι αέρα για 40 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλες 2 εως 2.30 ώρες. Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε από το υγρό της μαρινάδας και γυρίζουμε περιοδικά το κρέας.
Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κρέας μας και σε κατσαρολάκι δένουμε με λίγο κορν φλάουρ τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε μια ώρα πριν προσθέτουμε πατάτες ή μανιτάρια μέσα στη γάστρα.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες, πουρέ ή πιλάφι.
Αυτό το ωραίο φαγάκι είχα την τιμή να το γευθώ σήμερα και το τίμησα δεόντως…………
ήταν υπέροχο μαζί με πατατούλες τηγανητές ,μια ωραία χορτόπιτα,μία τάρτα και πολλές άλλες νοστιμιές.
Ευχαριστούμε πολύ τα χεράκια που τα έφτιαξαν……………
Χρόνια πολλά Ξανθή,μόλις γύρισα από το χωριό.
Καλή χρονιά.
Μπράβο Ξανθή μου!
Παρόλο που το μπούχτισα το κρέας, το φαγάκι σου το βλέπω λαχταριστό… όπως και όλα όσα φτιάχνεις άλλωστε!!!
Πολλά φιλιά σου στέλνω
Wow, to kotsi akougietai poli nostiso me thn Mbirra…Xponia Polla!
To κότσι είναι από τα πολυαγαπημένα μου, το φτιάχνω σχεδόν με τον ίδιο τρόπο και το απολαμβάνουμε όλοι!!! Και τώρα ακόμη, που σχεδόν δε θέλω να δω άλλο κρέας, εσύ Ξανθή μου άνοιξες την όρεξη!!!
Φιλιά, και του χρόνου τέτοια μέρα!!
Αν και φάγαμε πολύ κρέας αυτές τις ημέρες, το κότσι σου Ξανθή μου μου φαίνεται πολύ λαχταριστό! Αχ, να είχα τώρα:))
Ξανθή μου,τα μέρη του κρέατος δεν τα πολυξέρω,φαντάζομαι είναι από μπούτι,αλλά με μπύρα γίνεται εξαιρετικό δίνοντας μια υπέροχη γεύση.
Οι καλεσμένοι σου τυχεροί!
Φιλιά!
Ετσι όπως το είδα μου έλυσες το θεματάκι για το πως να το φτιάξω..Το ζήλεψα τρελά!!
Ετσι θα το κάνω!
Καλό βράδυ!
Και η μαμά μου στις γιορτές έφτιαξε κότσι αλλά από μοσχάρι και ήταν πεντανόστιμο. Φαντάζομαι ότι και το δικό σου με τη μαρινάδα θα έγινε λουκούμι. Δείχνει πολύ εντυπωσιάκο πάντως.
Εκλεκτή περιποίηση για εκλεκτούς καλεσμένους!
Πανέμορφο το τραπέζι σου! Πάντα χαρές, Ξανθή μου!
Ιωάννα κι εμείς ευχαριστούμε για την παρέα σας και το ωραίο σου γλυκάκι που μόλις το τιμήσαμε!!!
Δήμητρα καλώς ήρθες και Καλή Χρονιά με Υγεία!!
Πολλά πολλά φιλιά.
Χρύσα κι εμείς άλλο κρέας δεν θέλουμε, όμως για χάρη της Ιωάννας έγινε αυτό το τραπέζι!!
Από αύριο δίαιτα!!
Peter Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!!
Το κότσι είναι υπέροχο!!!
anthivolon ευχαριστώ πολύ!! Αμήν και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!!
Μαρία έλα έχει λίγο ακόμη!!!
Φιλιά
Ελένη είναι το κομμάτι ακριβώς εκεί που αρχίζει το πόδι, αλλά από μικρό χοιρινό, αν το ζητήσεις στο χασάπη θα σου δώσει.
Φιλιά
Έφη καλή επιτυχία είναι πολύ εύκολο λίγο προσοχή μόνο στο ψήσιμο.
Κατερίνα το χοιρινό κότσι είναι το ιδανικό φαγητό σε μπυραρίες κι όλο το ζήλευα, το έχω ξαναφτιάξει με μαρμελάδα αλλά το σημερινό ήταν το κάτι άλλο.
Αγγελική μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
Όντως οι καλεσμένοι μου ήταν εκλεκτοί κι άξιζε η περιποίηση.
Πάντα χαρές σε όλους μας!!
Πολλά φιλιά.
Ξανθή μου τι αμαρτία είναι αυτή!!!!
Φιλενάδα βλέπω τέλειο φαγάκι. Θα πρέπει να έγινε φανταστικό. Κρίμα να μην είμαι κοντά.
Φιλάκια.
Καλημέρα!!!
manousina όντως αμαρτία , ευχαριστώ.
Λίνα εγώ σου είπα πάρε το καράβι άντε το αεροπλάνο κι ελάτε κι εγώ να δεις τι θα σου φτιάξω!!!
Πολλά φιλιά!!
Τι ωραία πρόταση Ξανθή μου!
Μελωμένο και εξαιρετικό το βλέπω.
Ξανθή μου τέλεια συνταγή!
Εξ’άλλου τι άλλο να περιμέναμε από εσένα!
Φιλάκια!!
Θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε δίαιτα;
Ξεχειλώσαμε πια στις γιορτές.
Αν συνεχίσετε έτσι δεν θα χωράμε να μπούμε σπίτια μας (τώρα που το θυμήθηκα πάω να φάω ένα κουραμπιέ. Μου προκάλεσες πογλυκαιμία)…εκείνο το ξυγκάκιιιιι…το λιγούρεψα!
Φιλενάδα σε φιλώ
Πόπη μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
Όπως ξέρεις μόνο το καλό σπιτικό φαγητό μας έχει μείνει!!
Εύα ευχαριστώ πολύ!!!
Χαρά ποια δίαιτα καλέ από Δευτέρα που λέει και κάποια συμπατριώτισσα σου που έχει φάει λέει όλη τη Ζάκυνθο!!σιγά μην την έφαγε που της είπα κι εγώ.
Τα ξυγκάκια ήταν διακοσμητικά!!!χαχα
Φιλάκια.
Αυτό το υπέροχο φαγάκι το είχα φτιάξει πρόσφατα με μοσχαρίσιο κότσι κι έγινε ανάρπαστο!
Θεωρώ πως το ίδιο υπέροχο γίνεται και με χοιρινό!
Καλή χρονιά!
Φαίνεται υπέροχο!!!!μπράβο και με την μπύρα μου αρέσει πολύ η ιδέα σου
Εξαιρετική συνταγή και τέλεια μαγειρεμένο.
Συγχαρητήρια Ξανθή και πάντα ευχάριστες συναθροίσεις στο σπίτι σας!
Ζαμπία
kalispera xanthi!
poli oreo ta fagaki sou!kai ola ta edesmata sto trapezi sou fenonte exeretika!!panta xares sou euxome me tous anthropous pou agapas!!!filia pola!!
Μπέττυ με μοσχάρι δεν έχω δοκιμάσει μου έβαλες ιδέα τώρα.
nadia ευχαριστώ!!!
Ζαμπία σε ευχαριστώ πολύ εύχομαι κι εσείς πάντα να έχετε χαρές!!
Vasiliki σε ευχαριστώ πολύ!!πάντα με τον καλό σου λόγο!!!
Χαρές και υγεία στο σπιτικό σας!
Πολλά φιλιά.
Ευχαριστώ Ξανθή μου που έβαλες το βιβλίο μου. Καλή επιτυχία. Το κότσι φαίνεται πεντανόστιμο. Ομολογώ ότι δεν έχω μαγειρέψει κότσι ποτέ.
Ήβη κι εγώ σε ευχαριστώ!!
Τώρα η επόμενη δοκιμή θα είναι με κότσι μοσχαρίσιο, λίγο τα σχόλια λίγο σήμερα ο χασάπης μου ξεσηκώθηκα.
Καλό Σ/Κ
πολύ ωραίο το τραπέζι σου :)…στο δε χοιρινό δε λέω ποτέ όχι
ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ!!!!ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ!….
ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ!!
popo iperoxo fainetai!!! 🙂 kalispera kai kali xronia! 🙂
Ωραίο!!!!!!!!!!Ζηλεύωωωωωω……
Και λοιπόν ευχαριστώ πολύ!!!
Καλή σου εβδομάδα.
lourdi κιεγώ σε ευχαριστώ πολύ!!!
Leviathan καλώς ήρθες και Καλή Χρονιά!!
Ευχαριστώ πολύ!!
Μαρίνα ζηλεύεις;;; έλα καλέ να σου κάνω το τραπέζι τι είναι Βρυξέλλες Ελλάδα!!!χαχαχαχα
Καλή Χρονιά κ.Ξανθή!!Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ό,τι το καλύτερο για όλη σας την οικογένεια!!Όσο για τη συνταγή θα την δοκιμάσω, γιατί είναι μέσα στα σχέδια μου το κότσι!
Πωπωπω τι έπαθα!!! το είδα και ξεροφλύφομαι
Καλή εβδομάδα
Αθηνούλα μου καλή Χρονιά και σε σας!!!
Ότι καλύτερο σου εύχομαι!!
Πολλά φιλιά.
Asteri καλή σου εβδομάδα!!
το καναμε και εμεις μεσα στις γιορτες
φοβερο κομματι κρεατος και… πανευκολη συνταγη
την αλλη φορα δοκιμασε να βαλεις και ενα ποτηρι χυμο πορτοκαλι στη μαριναδα σου, θα γινει… λιγο πιο… αρωματικο
Το μαριναρισμένο κότσι είναι δελεαστικό ακόμη και μετά από μια περίοδο κρεωφαγίας!
Καλή χρονιά Ξανθή!
Ξανθή σκοπεύω να το φτιάξω αύριο βράδυ. Έχει σημασία το είδος της μπύρας;
Τώρα το είδα Ξανθή μου και θα το φτιάξω άμεσα! Μου φαίνεται ότι θα είναι εξαιρετικό. Εγώ φτιάχνω με διάφορους τρόπους το αντίστοιχο μοσχαρίσιο κότσι που “κυκλοφορεί” εδώ ως οσο μπούκο και γίνεται από σούπα έως άσπρο κατσαρόλας αλλά και γάστρας και είναι καταπληκτικό!
φιλιά και Καλή Κυριακή.
ΥΓ Θέλω να σου πω για το πλέξιμο.. Μακάρι να είμαστε κοντά. Θα ήθελα τόσο να συμμετέχω σ αυτό όλο το δρώμενο γιατί κατά καιρούς ανασύρω από τα παλιά τα μισοτελειωμένα πλεκτά και τα “εργαλεία” μου και με ξαναπιάνει ο έρωτας του πλεκτού όπως τώρα αλλά …