Κοτόπουλο με γεμιστές πιπεριές

από
25CE-259A-25CE-25BF-25CF-2584-25CF-258C-25CF-2580-25CE-25BF-25CF-2585-25CE-25BB-25CE-25BF-2B-25CE-25BC-25CE-25B5-2B-25CF-2580-25CE-25B9-25CF-2580-25CE-25B5-25CF-2581-25CE-25B9-25CE-25AD-25CF-2582-2B-25285-2529

Να μαι πάλι εδώ κουβαλώντας άπειρη κούραση με 3 ή και παραπάνω λιγότερα κιλά (ευτυχώς που δεν φυσάει θα χρειαστώ πετραδάκια στην τσέπη μου), αλλά και με εμπειρίες φοβερές γύρω από τα μαστορέματα.
Όχι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη όλες τις δουλειές αλλά είναι όλα έργα που πρέπει να γίνουν από εμάς διορθώνοντας ατέλειες ή μικρο επισκευές που δεν εμπιστευτήκαμε σε κανένα μάστορα.
Το γραφείο μας μοιάζει με αποθήκη και δεν ξέρω για πόσο ακόμη, η κόρη μας ψάχνει λύση για το που θα βάλει τα εκατό και πλέον μπουκάλια μπύρας της συλλογής της κι εγώ προσπαθώ να βρω λύσεις για όλα!!!
Τέλος πάντων επειδή πρέπει να αλλάξω διάθεση άρχισα τα γλυκά και τις μαρμελάδες (προσεχώς αναρτήσεις) και σήμερα είπα να κάνω ίσως κάτι διαφορετικό.
Η ιδέα ξεκινάει από το περιοδικό OLIVE κάποιου τεύχους του 2008 δεν θυμάμαι περισσότερα.

Κοτόπουλο λοιπόν με γεμιστές πιπεριές και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.
Τα υλικά για τρεις
3 μπούτια κοτόπουλου
3-4 ντομάτες καλά γινωμένες
Αλάτι πιπέρι
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο
3 πιπεριές κέρατο
Τυρί φέτα για να τις γεμίσουμε

Διαδικασία
Καθαρίζουμε- πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτοπετσέτα.
Αλατοπιπερώνουμε
Σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο κι από τις δυο πλευρές καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε να βγάλει το άρωμα του.


Προσθέτουμε τις ντομάτες αφού τις έχουμε περάσει από το μουλτι και νερό ίσα να σκεπάζει το κοτόπουλο.


Αν θέλουμε πριν τις ντομάτες σβήνουμε με κόκκινο κρασί εγώ δεν είχα.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 45- 50 λεπτά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε τις πιπεριές αφαιρούμε τα σπόρια και τις γεμίζουμε με τυρί φέτα. Τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα του κοτόπουλου και ξαναβάζουμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου.


Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές – πιλάφι ή χωριάτικες χυλοπίτες.
Επιλέξτε και μια σαλάτα της εποχής κι απολαύστε στη βεράντα παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Πολύ ωραίο το φαγάκι σου!
    Ελπίζω να τελειώνετε σύντομα,μη χάσεις κι άλλα κιλά (εκτός κι αν το θες!)!

    • Asteri
    • 27 Ιουλίου 2011
    Απάντηση

    Tέλειο το φαγητό!!!
    Άντε με το καλό να τελειώσουν τα μαστορέματα 🙂

  2. Απάντηση

    Κουράγια, Ξανθή μου, θα τελειώσουν όλα και θα χαρείς με το όμορφο αποτέλεσμα. Καταλαβαίνω ότι θα πάρει χρόνο να ξεκουραστείς. Εμείς σε περιμένουμε, όσο θέλεις, να μας δώσεις τις νόστιμες και μυρωδάτες συνταγές σου, σαν τη σημερινή. Φιλιά

  3. Απάντηση

    Δυναμική επιστροφή Ξανθή μου!
    Τι ωραίο φαγάκι! Σε ευχαριστούμε!
    Να προσέχεις φιλενάδα! Το δύσκολο πέρασε!
    Καιρός να το απολαύσεις το σπιτάκι σου!

    • iwanna
    • 27 Ιουλίου 2011
    Απάντηση

    Για να ξεκινήσεις εσύ να βάζεις συνταγές πάει να πει ότι ήρθες πάλι στα ίσια σου,όσο για τα κιλά που έχασες έλα εδώ να τα αναπληρώσεις………

    • RIRI
    • 27 Ιουλίου 2011
    Απάντηση

    Μου αρέσει πολύ Ξανθή μου αυτή η συνταγή!!!!Θα την δοκιμάσω άμεσα, ο ανδρας μου λατρεύει τις πιπεριές και εγώ το κοτόπουλο!!!
    Χαίρομαι που ολα παίρνουν τον δρόμο τους ξανά, το δύσκολο τέλειωσε!!!!
    Καλό βράδυ!!

  4. Απάντηση

    Το φαγάκι σου ωραιότατο, εσύ ελπίζω να είσαι λίγο πιο ήρεμη και ξεκούραστη και να μας επανέλθεις δριμύτερη!!
    Καλά τελειώματα!

  5. Απάντηση

    @ Δώρα σε ευχαριστώ!!Αν χάσω κι άλλα θα με ψάχνουνε!!

    @ Asteri σε ευχαριστώ μάλλον είμαστε σε καλό δρόμο!!

    @ Ελένη οι δυνάμεις τελείωσαν κι έτσι θα υπάρξει ανάπαυση για λίγο και μετά ξανά τα υπόλοιπα.
    Πολλά φιλιά και να περνάτε καλά!!

  6. Απάντηση

    @ Αγγελική επειδή εσύ καταλαβαίνεις καλά τι έχω περάσει τώρα πια δεν θέλω να ακούω για τίποτα. Με ρωτάνε κάποιοι φίλοι πότε θα φτιάξω την κουζίνα που εκκρεμεί και λέω ποτέέέέ.
    Πολλά φιλάκια.

    @ Ιωάννα να σου πω την αλήθεια εκεί θα ήθελα να ήμουν τώρα αλλά δεν το βλέπω. Δεν έχω έρθει στα ίσια μου απλά εκτονώνομαι!!!

    @ RIRI περιμένω εντυπώσεις σε ευχαριστώ!!

    @ ΕΛΕΝΑ σε ευχαριστώ ήδη μπήκαν οι κατσαρόλες πάλι σε λίγο νεώτερα.

    • Εφη
    • 28 Ιουλίου 2011
    Απάντηση

    Πολύ πικάντικο θα είναι με τη γεμιστή πιπεριά! Υπέροχο και θα το δοκιμάσω σιγουρα!

  7. Απάντηση

    Πολύ πρωτότυπο και πολύ καλοκαιρινό! Θα πρέπει να είναι νοστιμότατο!

    • Marina
    • 28 Ιουλίου 2011
    Απάντηση

    Εσύ αδυνατίζεις και εγώ παχαίνω!!!!!!!!!
    Άντε και τον έφαγες τον γάιδαρο…η ουρά σου έμεινε και θα τελειώσουν οι δουλειές σου…που θα πάει! Υπομονή, το καλό πράγμα αργεί να γίνει!!!

  8. Απάντηση

    @ Έφη θα περιμένω τη γνώμη σου!!

    @ Μαρία δεν ξέρω αν εγώ πεινούσα πολύ αλλά δεν έμεινε τίποτα άραγε άρεσε!!χαχαχαχα

    @ Μαρίνα μου η ουρά είναι πολύ δύσκολη τελικά!!
    Φιλιά κι άντε να βρεθούμε.

  9. Απάντηση

    Ωραία ιδέα η τυρο-γεμιστή πιπεριά με το κοτόπουλο, κάνει ένα κλικ παραπάνω σε ένα νόστιμο μα συνηθισμένο πιάτο!
    Εύχομαι να βρεθεί και λίγος χρόνος για ξεκούραση, καλό βράδυ. 🙂

    • Vita
    • 28 Ιουλίου 2011
    Απάντηση

    Τι ωραία ιδέα Ξανθή! Πολύ η νόστιμη επιστροφή σου και ελπίζω οριστική.Μας λείπεις…

  10. Απάντηση

    Αφού μπήκες στην κουζίνα φίλη μου καλή, πάει να πει ότι τα πράγματα ξαναμπαίνουν σε ρυθμό!!!
    Αντε και σύντομα σε κανένα ταξιδάκι έτσι για καταλάβεις και συ καλοκαίρι.

    Το φαγάκι, νοστιμότατο μοιάζει, έτσι που το βλέπω δηλαδή στην φωτογραφία του :-)))

Γράψτε απάντηση στο The Dark Chef Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode