Ντομάτες με τ΄αυγά κοινώς Στραπατσάδα!!

από
25CE-25A3-25CF-2584-25CF-2581-25CE-25B1-25CF-2580-25CE-25B1-25CF-2584-25CF-2583-25CE-25AC-25CE-25B4-25CE-25B12-2B-252812-2529

Αυτή η ανάρτηση είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στο γιο μου για να του θυμίσω πόσες φορές έχει φάει αυτό το φαγητό αλλά και πόσες το έχει μαγειρέψει!!!

Σκαλίζοντας παλιές φωτογραφίες βρήκα ότι η σταπατσάδα περίμενε κάπου υπομονετικά.

Το Σάββατο δε έγινε για μια ακόμη φορά ως ένα συμπλήρωμα πρόχειρου γεύματος.

Καιρός της λοιπόν να γίνει κι ανάρτηση.

Τα υλικά μας

Ποσότητες για έναν πολλαπλασιαζόμενες αναλόγως.

2 μεγάλες ντομάτες ώριμες κόκκινες κόκκινες!!!

1 Πιπεριά

2 αυγά

100γρ.τυρί φέτα (προαιρετικό)

Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4-5 κουταλιές λάδι

Διαδικασία

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες από τις φλούδες τους και τα σπόρια. Τις κόβουμε σε κυβάκια. Καθαρίζουμε και την πιπεριά και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι κι αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μελώσει η ντομάτα ( ή να μην υπάρχουν πολλά υγρά)

Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη φέτα σε κομματάκια.

Ανακατεύουμε καλά και σπάμε ένα ένα τα αυγά μέσα στο τηγάνι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Μόλις έχουν ψηθεί τα αυγά σερβίρουμε.

Ενημέρωση 

Μετά από χρόνια αυτό το πιάτο πήρε μια άλλη μορφή προσθέτοντας του σπαράγγια. 1 -2 λεπτά πριν μελώσει η ντομάτα βάζουμε 2-3  σπαράγγια καθαρισμένα από το σκληρό μέρος και κομμένα σε κομμάτια 3-4 εκατοστών.

Συνεχίζουμε την υπόλοιπη διαδικασία και σερβίρουμε με κατσικίσιο τυρί ή φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το πιάτο σερβιρίστηκε στο Brunch  του New York Sandwiches για ένα Σαββατοκύριακο.

The bloggers brunch

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Eri
    • 9 Αυγούστου 2011
    Απάντηση

    Αχ βρε Ξανθή, να μην σου πω θα μπώ τωρα στην κουζίνα να την σκαρώσω! Ειναι 10 και μισι το πρωί! 🙂
    Φιλάκια

    • Vita
    • 9 Αυγούστου 2011
    Απάντηση

    Το καλύτερό μου! Μόνο νηστεύω και μ’ έβαλες σε πειρασμό 🙂

  1. Απάντηση

    …ή καγιανάς στα Κυπριακά.
    Ωραιότατο καλοκαιρινό φαγάκι.

    Φιλιά θαλασσένια.

  2. Απάντηση

    Αχ κ.Ξανθή!Δε θα τοπιστέψετε,εδώ και μέρες ήθελα να φάω στραπατσάδα!χθες ήμουν σε μια ταβέρνα και πήρα αλλά είμαι σίγουρη η δική σας είναι χίλιες φορές καλύτερη!αφήστε που δεν είχε και πιπεριά!Πολλά φιλιά!!

    • RIRI
    • 9 Αυγούστου 2011
    Απάντηση

    Αν δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός στην κατανάλωση των αυγών, θα ετρωγα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ την στραπατσάδα που τόσο απλά και ομορφα παρουσίασες!!Ειναι το καλύτερο μου!!!!

  3. Απάντηση

    Η ελληνικότατη εκδοχή των scrambled eggs! Δεν είμαι και μεγάλη φαν των αβγών -δυστυχώς ή ευτυχώς- αλλά μαγειρεμένα έτσι μεσογειακά και νόστιμα, μπορώ να τα τιμήσω!
    Καλό βράδυ! 🙂

    • Marί
    • 9 Αυγούστου 2011
    Απάντηση

    Το τέλειο φαγητό για μένα και ευτυχώς μου το θύμησες να το φτιάξω.
    Το φτιάχνω πολύ συχνά αλλά φέτος το έχω ξεχάσει.
    Φιλιά πολλά

    • kiki
    • 10 Αυγούστου 2011
    Απάντηση

    Από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά των παιδικών μου χρόνων, αλλά και των τωρινών!

  4. Απάντηση

    Εγώ αρκετές φορές τα αφήνω ολόκληρα χωρίς να τα ανακατεύω, μέσα στην ντομάτα σάλτσας που βράζει και απλώς τα σκεπάζω με λίγη σάλτσα.
    Απο τα πιο αγαπημένα φαγάκια για το καλοκαίρι, παρέα με λίγο φρέσκο ψωμάκι απαραίτητα!

    Πολλές καλήμερες Ξανθή μου.

    • Εφη
    • 10 Αυγούστου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή, πεντανόστιμα τα αβγουλάκια έτσι! Και έχω να τα κάνω καιρό…

  5. Απάντηση

    @ Eri τι κι αν είναι πρωί άμα θέλεις το τρως και για δεκατιανό!!

    @ Vita δεν είχα σκοπό να σε βάλω σε πειρασμό!!υπομονή την επόμενη εβδομάδα.

    @ Thalassenia νομίζω ότι έχει και κάποια άλλη ονομασία τοπική δεν τη θυμάμαι όμως.

  6. Απάντηση

    @ Αθηνά έλα την επόμενη φορά που θα το επιθυμήσεις να στο φτιάξω εκτός κι αν σου δώσω την διεύθυνση στο Λονδίνο που θα πας να στο φτιάξουν εκεί.Πολλά φιλάκια.

    @ RIRI τόσο πολύ σου αρέσει;;

    @ The Dark Chef νομίζω ότι έτσι κόβεται η έντονη γεύση του αυγού για αυτούς που δεν αρέσει.
    Καλό απόγευμα.

  7. Απάντηση

    @ Μαρία τώρα που έχει και καλές ντομάτες και η περιοχή σας έχει πολλές.

    @ Κική είδες πως είναι πιο ωραία κάποια που έχουν κι αναμνήσεις μέσα τους.

    @ Πηνελόπη τα φαντάστηκα μέσα στη σάλτσα τώρα κι αν δεν είχα φάει θα πήγαινα κατευθείαν στην κουζίνα.

    @ Έφη τρέξε για ώριμες κόκκινες ντομάτες όχι ρόζ που λέει κι η κόρη μου και φτιάξε το.

  8. Απάντηση

    Δεν έχω καλύτερο!

  9. Απάντηση

    και μπόλικο ψωμί!!!!!

    το’χα φτιάξει πριν μερικές βδομάδες για ταπεράκι στη δουλειά…δεις πως κοιταζαν :)))

  10. Απάντηση

    Η μανούλα μου το έφτιαχνε συχνά αυτό το φαγάκι ~ από τα αγαπημένα των παιδικών μου χρόνων!

Γράψτε απάντηση στο Vita Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode