share

Αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί

από
25CE-2591-25CF-2586-25CF-2581-25CE-25AC-25CF-2584-25CE-25B1-2B-25CE-25BC-25CF-2580-25CE-25B9-25CF-2586-25CF-2584-25CE-25AD-25CE-25BA-25CE-25B9-25CE-25B1-2B-25284-2529-25CE-25B2

Όπως σας είπα πριν λίγες μέρες για συνδυασμό είχαν γίνει και μπιφτέκια πρόταση στο γαστρονόμο από την κ. Χρυσανθίδου.
Αυτά τα μπιφτέκια έχουν κάτι το διαφορετικό δεν περιέχουν ψωμί, γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα. Υπάρχει πρόταση για 12 ώρες στο ψυγείο εγώ την πρώτη φορά τα άφησα μόνο 2 ώρες και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Μείγμα που περίσσεψε ψήθηκε μετά δυο μέρες και ήταν εξίσου υπέροχα.
Ας τα φτιάξουμε
Τα υλικά μου για 8 μέτρια μπιφτέκια
750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ( εγώ έβαλα πρόβειο)
1 κουταλιά της σούπας κοφτή σόδα
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το περνάμε από το μούλτι. Πλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κιμά, κρεμμύδι, μαϊντανό γιαούρτι και σόδα κι ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος βρέχουμε λίγο το χέρι μας. Το ζύμωμα πρέπει να γίνει για τουλάχιστον πέντε λεπτά (μυστικό που διάβασα κάπου αλλά δεν θυμάμαι που).
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 12 ώρες.
Πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια τα αλείφουμε με ελαιόλαδο τα τοποθετούμε σε ταψί λαδωμένο καλά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 20 περίπου λεπτά γυρίζοντας μια φορά.
Δεν πρέπει να το ψήσουμε πολύ γιατί θα χάσουν την αφράτη υφή τους.
Όπως είπα στην αρχή την πρώτη φορά τα συνοδεύσαμε με ” Κάστανα κυδώνια και πράσα
Την επόμενη η παρέα τους ήταν τηγανητές αμαρτωλές πατάτες!!!


Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια πατατοσαλάτα ή με μια σαλάτα παντζάρι ξινόμηλο
Ότι κι αν επιλέξετε καλή σας όρεξη!!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • eleni
    • 25 Νοεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Ενδιαφέρον πιάτο,Ξανθή!
    Θα έχει νόστιμη γεύση με το γιαούρτι,θα το φτιάξω για Σ/Κ,αφού είχα στο πρόγραμμα μπιφτέκια.
    Θα επανέλθω με εντυπώσεις.
    Φιλιά!

    • Eri
    • 25 Νοεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Πολύ ωραία, απλά και εύκολα τα μπιφτεκάκια, η σόδα την κάνει την δουλειά..
    Καλό ΣΚ!

    • Marina
    • 25 Νοεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Αλήθεια είναι αφράτα τα μπιφτεκάκια με το γιαούρτι;;; Θα το δοκιμάσω…

    • Vita
    • 25 Νοεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή κι εγώ βάζω σόδα στα μπιφτέκια. Μου το έχει πει επαγγελματίας και έχει διαφορά!

  1. Απάντηση

    Με σόδα τα έχω φτιάξει, με γιαούρτι ποτέ! Θα τα κάνω την επόμενη φορά με τον δικό σου τρόπο. Φιλιά και καλό Σ/Κ!!

  2. Απάντηση

    Αγαπητή μου Ξανθή.
    Κάθε φορά που θα επισκεφτώ τη σελίδα σου θα απολαύσω και κάτι εξαιρετικό.
    Πιστεύω πως θα πρέπει να είναι ένας γευστικώτατος μεζές.
    Κρίμα που δεν τα καταφέρνω στη μαγειρική.
    Νάσαι πάντα καλά

  3. Απάντηση

    Σίγουρα θα είναι νόστιμα. Θα προτιμήσω αυτά με την ….αμαρτία. Με σόδα τα ήξερα, με γιαούρτι, δεν τα είχα ακούσει .

  4. Απάντηση

    Φτιάχνω κι εγώ αυτά τα μπιφτέκια Ξανθή μου και είναι πράγματι ΤΕΛΕΙΑ! Γειά στα χέρια σου!!!

  5. Απάντηση

    γιαουρτι και σοδα χρησιμοποιω κι εγω και γινονται οντως αφρατα!
    Ζηλεψα μπιφτεκακια τωρα!

  6. Απάντηση

    Πολύ ωραία η πρόταση που μας κάνεις, Ξανθή μου. Πρέπει να σου έγιναν πολύ αφράτα και νόστιμα.
    Σου εύχομαι μια υπέροχη μέρα.

  7. Απάντηση

    πολυ ενδιαφερον να μην εχει μεσα ψωμι για μενα που πρεπει να το περιοριζω
    για να την προτεινεις εσυ την συνταγη θα ειναι δοκιμασμενη και γιαυτο θα την κανω
    σευχαριστω καλο Σ.Κ

    • kiki
    • 26 Νοεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Χμμμ! Θα δοκιμαστει!

  8. Απάντηση

    Πρώτη φορά ακούω να μπαίνει γιαούρτι στη ζύμη για τα μπιφτέκια. Έτσι όπως τα βλέπω είναι λαχταριστά και σίγουρα ιδιαίτερα!

  9. Απάντηση

    Τα μπιφτέκια είναι αγαπημένο φαγητό! Χωρίς ψωμί, αλλά και με γιαούρτι δεν το έχω δοκιμάσει,αλλά αφού βγαίνουν αφράτα σίγουρα θα τα δοκιμάσω!

  10. Απάντηση

    Θα τα δοκιμάσω! Μπράβο Ξανθή μου!

  11. Απάντηση

    Σήμερα “πάω” για κεμπαπ,μιας και θέλω κάτι εύκολο, μπας και προλάβω να στολίσω, οπότε Ξανθή μου θα χρησιμοποιήσω την μέθοδο σόδας γιαουρτιού.
    Πολλές καλημέρες και καλή Κυριακή.

  12. Απάντηση

    Α, ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΊΠΑ…
    ΣΉΜΕΡΑ ΤΑ ΦΤΙΆΞΑΜΕ!
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΆ ΣΟΥ!

  13. Απάντηση

    Ευχαριστώ όλους σας για τα σχόλια σας!!!
    Από τα μηνύματα που έρχονται σήμερα τρεις από εσάς τα δοκιμάσατε!!
    Αυτό είναι υπέροχο!!
    Σε λίγες μέρες κάποια φίλη θα τρέξει ένα παιχνίδι με τα μαγειρέματα των άλλων για συντονιστήτε!!! Θα υπάρξει ενημέρωση.
    Καλή εβδομάδα σας εύχομαι από αύριο.

  14. Απάντηση

    Αυτό με το γιαούρτι πολύ μου άρεσε Ξανθή μου. Σίγουρα θα το δοκιμάσω. Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

  15. Απάντηση

    Ωραία ιδέα! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Καλή εβδομάδα:)

    • Marί
    • 28 Νοεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή καταλαβαίνω από τα υλικά ότι τα μπιφτεκάκια γίνονται πολύ αφράτα!!!
    Θα τα δοκιμάσω σήμερα κιόλας.
    Φιλιά πολλά

  16. Απάντηση

    Θα πω την συνταγη σου στη μαμα! Εγώ δεν αντεχω το γιαούρτι, αλλά άμα είναι έτοιμα ψημένα δε νομίζω να έχω θέμα!

  17. Απάντηση

    Ξανθή μέσα στις 3 που τα δοκίμασαν πρόσθεσε και μένα!! Τα ετοίμασα εχθές και τα έψησα στο τζάκι. Τύφλα να’ χουν τα βλάχικα!!! Σούπερ τα μπιφτέκια σου. Η συνταγή κατοχυρώθηκε! Φιλιά και καλή εβδομάδα..!!

  18. Απάντηση

    Ξανθή μου αυτή η συνταγή ειναι σπουδαία ανακάλυψη! Αφράτα και χωρίς ψωμί !!Τρελαίνομαι να τα δοκιμάσω. Οσο για το ζύμωμα έχεις δίκιο Και 5 και 10 λεπτά χρειάζονται.
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα

  19. Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή! Υπέροχα τα μπιφτέκια, φτιάχνω κι εγώ ένα μίγμα με γιαούρτι αλλά προσθέτω και φρυγανιά! Αυτά όμως είναι ακόμα πιο ελαφριά και πολύ πολύ νόστιμα! Φιλιά!

    • eleni
    • 29 Νοεμβρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή,τα μπιφτέκια ήταν θαυμάσια,με ιδιαίτερη γεύση και αφράτα.
    Σήμερα σε συμβουλεύομαι για την τάρτα σπανάκι.
    Να είσαι καλά,που μας προσφέρεις τις γνώσεις σου στην κουζίνα!
    Φιλιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode