share

Σπαγγέτι με τόνο κι ελιές

από
25CE-25A3-25CF-2580-25CE-25B1-25CE-25B3-25CE-25B3-25CE-25AD-25CF-2584-25CE-25B9-2B-25CE-25BC-25CE-25B5-2B-25CF-2584-25CF-258C-25CE-25BD-25CE-25BF-2B-25281-2529

Ένα γρήγορο φαγητό 30 λεπτά όλα κι όλα να γίνει, μας λύνει τα χέρια σε δύσκολες στιγμές, αλλά πολύ νόστιμο.

Υλικά για 4 άτομα
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 συσκευασία ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
4-5 κουτ. σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κουτ. σούπας κάπαρη
Αλάτι πιπέρι ρίγανη

Σπαγγέτι για 4


Διαδικασία
Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Βράζουμε λίγο τη σάλτσα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.


Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μέχρι να μελώσει.
Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα σπαγγέτι μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και σερβίρουμε αν θέλουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή μια Ελληνική μυζήθρα.
Για τους φανατικούς των ζυμαρικών με εύκολες και γρήγορες συνταγές μπορείτε να δείτε εδώ.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Marί
    • 11 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    Ξανθή καλημέρα, υπέροχη μακαρονάδα!!
    το λέω εκ πείρας.
    Φιλιά

    • painter
    • 11 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    Καλημέρααααααααα Ξανθή μου!!!
    Τι ωραίος ο μετρητής ζυμαρικών, πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο… Απίθανος!
    Εννοείτε πως και το φαγάκι σου είναι νοστιμότατο και υγιεινό!

    Άντε κι εγώ σήμερα υγιεινό φτιάχνω, ρεβύθια… άκουσα τις συμβουλές σου βλέπεις, χαχα

    Πολλά φιλιά

  1. Απάντηση

    Ξανθή Καλημέρα!
    Επιτέλους ζυμαρικά!!!
    Η αδυναμία μου!!
    Ωραία η εναλακτική σου πρόταση και επίσης ο μετρητής δόσεων για pasta!!!

  2. Απάντηση

    @ Καλημέρα Μαρία, Υπέροχη κι ωραία!!χαχαχα

    @ Χρύσα ο μετρητής είναι από Ιταλία φερμένος από τα ταξιδιάρικα παιδιά μου!!
    Α πήρες στα σοβαρά τις συμβουλές μου;;χαχαχα κι εγώ αγόρασα χτες ρεβίθια από γνωστό παραγωγό και θα τα δοκιμάσω την Παρασκευή. Φιλάκια

  3. Απάντηση

    Καλά σε βρίσκω εκπληκτική με τον μετρητή σου. 5-6 ταξίδια μέχρι τώρα στην Ιταλία, όλο έλεγα να πάρω και όλο τ’ άφηνα…
    Πιατάκι δεν φέρνω για να μου το γεμίσεις γιατί έχω ξεφύγει τελείως τελευταίως…
    Καλό σου μεσημέρι Ξανθή μου 🙂

    • iwanna
    • 11 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    Οτι θα είναι υπέροχο το φαγητό σου δεν το συζητώ αλλά ….δεν τρελένομαι και πολύ για μακαρόνια……………

    • Εφη
    • 11 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    Από τις πολύ γρήγορες αλλά και πολύ γευστικές μακαρονάδες! Ακριβώς έτσι την κάνω κι εγώ και έχω καιρό να την φτιάξω!

    • eleni
    • 11 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    Ξανθή,φαγητό της τελευταίας στιγμής,αλλά τόσο νόστιμο!
    Δε χρειάζονται πολλά για ένα τόσο τέλειο πιάτο.
    Φιλιά!

  4. Απάντηση

    Μάλιστα έτσι να τον φάω τον τόνο, όχι νερόβραστο σε σαλάτα όπως λέει η δίαιτά μου!

  5. Απάντηση

    Λατρεμενη γευση, τρωγεται μετα βουλιμιας!

    • Eri
    • 11 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    Αγαπημένη μακαρονάδα Ξανθή μου, μέσα στην απλότητά της! Καλό απόγευμα!

  6. Απάντηση

    Δεν θυμάμαι αν έχω δώσει ευχές… οπότε:
    Καλή χρονιά σε σένα και σε όλη την οικογένεια!!!!
    Ο καινούργιος χρόνος να σας δώσει πολλές πολλές όμορφες στιγμές.
    Πρέπει να σου πω ότι χάρηκα πολύ που στο hohoho chef έπρεπε να μαγειρέψω δικές σου συνταγές. Τον μπακαλιάρο τον λάτρεψα!!!!!! ήταν απλά υπέροχος.
    Τι gadgetάκι είναι αυτό για τα μακαρόνια!!!!
    Παρόμοιο φαγητάκι είχαμε σήμερα.
    Στείλε μου την διεύθυνσή σου (tithafamesimera@gmail.com).
    Πολλά φιλιά

  7. Απάντηση

    Οι μακαρονάδες με τόνο είναι από τις αγαπημένες μου, εύκολη και νόστιμη λύση σίγουρα!!
    Καλό απόγευμα!

  8. Απάντηση

    Καλησπέρα Ξανθή. Σίγουρα τέτοια ώρα δεν θα υπάρχει ούτε ένα μακαρόνι.Νομίζω ότι ο μετρητής ζυμαρικών, έκλεψε την παράσταση από τον…τόνο.

    • Marina
    • 11 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    Γιαμ…γιαμ…γιαμ…
    Παραδίνομαι στις φαντασιώσεις μου για ένα γεμάτο, βαθύ πιάτο μακαρονάδας!!!
    Τι να κάνω αφού δε μπορώ να τα γευτώ…

    ΥΓ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη βοήθεια!!! Μαζί βοήθησες και μία άλλη ψυχή!!! Ξέρεις εσύ…χο…χο…χο…!!!

  9. Απάντηση

    Μία χαβάθα και για μένα!!!!
    Βλέπεις εγώ δεν μπορώ να αντισταθώ σε ένα τέτοιο φαγητό.
    Φιλάκια!!!

  10. Απάντηση

    @
    σπαγγέτι με τόνο !

    τέλειο 🙂

  11. Απάντηση

    Παρότι αντιπαθώ τον τόνο (κατάλοιπο από δίαιτες…) σε σάλτσα για μακαρόνια είναι ο μόνος τρόπος που τον τρώω ευχαρίστως!
    Φτιάχνω κι εγώ παρόμοια συνταγή, χωρίς ελιές, και είναι πράγματι απολαυστική!

  12. Απάντηση

    Μμμμμ, φαίνεται νόστιμη μακαρονάδα!

    • Vita
    • 13 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    Ο συνδυασμός οποιουδήποτε θαλασσινού με ζυμαρικό βγάζει επιτυχημένα φαγάκια! Το δικό σου εμπνευσμένο όπως πάντα!

  13. Απάντηση

    Καλησπέρα σε όλους!!
    Όπως βλέπω δεν υπάρχει κανείς, μάλλον υπάρχει η εξαδέλφη μου, που να μην συμπαθεί τα ζυμαρικά.
    Δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι για όλα, είναι όμως ένα καλό πιάτο για δύσκολες στιγμές κι όχι μόνο.
    Περισσότερες επιλογές για τους φανατικούς μακαρονάδες μπορείτε να δείτε
    εδώ
    Καλό Σαββατοκύριακο!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode