share

Ρολό κιμά με σπανάκι

από
25CE-25A1-25CE-25BF-25CE-25BB-25CF-258C-2B-25CE-25BA-25CE-25B9-25CE-25BC-25CE-25AC-2B5

Στον εορταστικό μας μπουφέ υπήρχε αυτό το ρολό το οποίο άρεσε πάρα πολύ και κάποιοι φίλοι περιμένουν την συνταγή του.
Ας το φτιάξουμε λοιπόν
Τα υλικά για μια φόρμα μακρόστενη
1 κιλό κιμάς μισό μοσχάρι μισό χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
100γρ. σπανάκι (βάρος καθαρισμένου)
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
5 κουταλιές σούπας κέτσαπ ( εγώ έβαλα σπιτική δική μου)
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
75γρ. νιφάδες βρώμης
2 αυγά και δυο ασπράδια
Αλάτι Πιπέρι
4 φέτες μπέικον

Διαδικασία
Καθαρίζουμε το σπανάκι το πλένουμε και το μαραίνουμε σε ένα τηγάνι. Το βγάζουμε κι αφήνουμε να κρυώσει.
Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και τα σκόρδα όλα ψιλοκομμένα και σοτάρουμε ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον κιμά μα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το μπέικον.
Στύβουμε το σπανάκι από τα υγρά του και το ψιλοκόβουμε μέσα στο μπολ με τον κιμά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ζυμώνουμε το μείγμα για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Αφήνουμε σκεπασμένο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Παίρνουμε μια φόρμα μακρόστενη στην οποία στρώνουμε χαρτί ψησίματος και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδα. Αδειάζουμε το μείγμα του κιμά στη φόρμα και καλύπτουμε από πάνω με τις φέτες του μπέικον.


Σκεπάζουμε με το χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 45 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε τη φόρμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Κόβουμε φέτες και σερβίρουμε.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ένα ριζότο ή πατάτες τηγανητές ή να το προσφέρουμε σε ένα μπουφέ.
Θα το συνόδευα ευχαρίστως με ένα chutney κρεμμυδιών ή κάποιο άλλο νομίζω ότι του ταιριάζει.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Λίλα
    • 1 Φεβρουαρίου 2012
    Απάντηση

    Το μπέικον την απογειώνει την συνταγή! Σπανάκι το χειμώνα βάζω και στα μπιφτέκια!

  1. Απάντηση

    καλο μηνααα!!!α!υπεροχη!!θα την δοκιμασω σιγουρα…διαφορετικη….ευχαριστουμε!!

  2. Απάντηση

    Καλημέρα και καλό μήνα! Μόλις είδα τη φωτογραφία έβγαλα ένα μακρόσυρτο “μμμμμμμμ”!!! Φαίνεται πραγματικά εξαιρετικό Ξανθή μου!

    • Helen Gr
    • 1 Φεβρουαρίου 2012
    Απάντηση

    Νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή μας έδωσες σήμερα, Ξανθή μου.
    Σε ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας.
    Για τραπέζι ή μπουφέ φαίνεται ιδανική.
    Καλημέρα και καλό μήνα!

    • eleni
    • 1 Φεβρουαρίου 2012
    Απάντηση

    Ξανθή,πολύ πρωτότυπο ρολό,δεν έχω δει κάτι παρόμοιο.
    Δε θα μου ξεφύγει,θα την δοκιμάσω.
    Καλό μήνα-φιλιά!

  3. Απάντηση

    Πρωτότυπο το ρολό σου Ξανθή. Προσπαθώ να φανταστώ τη γεύση του!!! Πρέπει να είναι ωραίο!! Καλό μήνα!

  4. Απάντηση

    Νόστιμο το ρολό κιμά με σπανάκι. Του ενισχύει τη γεύση, προσθέτει φυτικές ίνες και είναι ιδανική και πρακτική πρόταση για μπουφέ.

    Καλό μήνα Ξανθή.
    Ζ.

  5. Απάντηση

    καλό μήνα, τώρα πεινάω και μια φετούλα θα ήταν ότι έπρεπε, κι ας το συνόδευες ακόμη και με πέτρες!!!

    • Maria B.
    • 1 Φεβρουαρίου 2012
    Απάντηση

    Χρονια του πολλά Ξανθή μου! να τον χαίρεσαι σαν τα ψηλά βουνά !
    Τι ωραία που είσαστε όλοι μαζί, φαντάζομαι ότι η χαρά σου δεν λέγεται !!!
    παίρνω μεζεδάκι για δοκιμή.

    φιλια πολλά πολλά

    • Vita
    • 1 Φεβρουαρίου 2012
    Απάντηση

    Καλό μήνα Ξανθή! Υπέροχο κι αυτό το ρολό σου!

  6. Καλό μήνα! Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο και διαφορετικό με το σπανάκι!

  7. Απάντηση

    @ Λίλα ωραία ιδέα γιατί όχι και στα μπιφτέκαι!

    @ irida Καλό σου μήνα κι εγώ ευχαριστώ

    @ Ερμιόνη δοκίμασε το με κάποια ελαφριά μουστάρδα και απαλή κέτσαπ.
    Καλό μήνα !

    @ Ελένη καλό μήνα εγώ θα το ξαναφτιάξω σύντομα!

  8. Απάντηση

    @ Ελένη καλό μήνα ξέρω ότι δοκιμάζεις τις προτάσεις μου και περιμένω εντυπώσεις.

    @ Κική κάποιοι το νόμισαν για πατέ.
    Είναι ιδιαίτερο και με συνοδευτικό μαι σάλτσα γλυκόξινη νομίζω ότι θα είναι ακόμη καλύτερο.

    @ Ζαμπία έτσι ακριβώς όπως το λες!
    Καλό μήνα!!

  9. Απάντηση

    @ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ κατ΄αρχήν καλό μήνα και χαίρομαι πολύ που είσαι ξανά εδώ!!!Εύχομαι να είσαι καλά και να τα λέμε όπως παλιά.

    @ Μαρακι μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ, αλήθεια περάσαμε πολύ ωραία.
    Καλό μήνα κι όλα να πηγαίνουν καλά εύχομαι.

    @ Vita καλό μήνα!!Ευχαριστώ.

    @ Βάσω καλώς μας ήρθες στην παρέα μας κι ευχαριστώ. έχεις πολύ ωραία σελίδα!!

    • Marί
    • 1 Φεβρουαρίου 2012
    Απάντηση

    Πάρα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο και ιδανικό για τραπεζώματα!!
    Φιλιά πολλά

  10. Απάντηση

    Καλό μήνα, με πολλές νοστιμιές και όμορφες οικογενειακές στιγμές!

    • Eri
    • 1 Φεβρουαρίου 2012
    Απάντηση

    Καλό μήνα Ξανθή μου, πεντανόστιμος θα είναι αυτο το ρολό! Φιλιά πολλά, θα το δοκιμάσω σύντομα!

    • Marina
    • 1 Φεβρουαρίου 2012
    Απάντηση

    Αμάν…αμάν…Ξανθούλα μου οι μεζέδες σου! Θα επανέλθω για περισσότερη μελέτη μήπως και το φτιάξω το Σάββατο που θα έρθουν κάποιοι φίλοι!

  11. Απάντηση

    αυτό θα πει πείνα, έφαγα ακόμη και τις ευχές, καλό μήνα!!!

    • painter
    • 2 Φεβρουαρίου 2012
    Απάντηση

    Φανταστική συνταγή Ξανθή μου, Ευχαριστούμε!!!
    Είναι από τις συνταγές που μόλις τις βλέπεις λες “θέλω κι εγώ”…
    Θα τη φτιάξω οπωσδήποτε!

    Την καλησπέρα μου

    • Conna
    • 2 Φεβρουαρίου 2012
    Απάντηση

    Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

    Ευχαριστούμε Ξανθή.

    • Katerina
    • 2 Φεβρουαρίου 2012
    Απάντηση

    Με τόσα μυρωδικά ήταν αδύνατο να μην είναι νόστιμο!

  12. Απάντηση

    Dear Blonde, What a delicious meatloaf for the buffet. Blessings my friend, Catherine xoxo

  13. Απάντηση

    fenetai endiaferon faghto!

    to spanaki kanei th diafora.

    kalo ssabatokyriako.

    filia
    Mpetty

    den xero giati den vgainoun ta grammata sta ellhnika?

    • Penelope
    • 3 Φεβρουαρίου 2012
    Απάντηση

    Εσύ διάβαζες εμένα… κι εγώ εσένα σχεδόν ταυτόχρονα! Πολύ ωραίο είναι τούτο το ρολό σου Ξανθή μου.
    Έχει γίνει του “ρολού” τελευταία.
    Η Ζαμπία…εσύ…άντε θα το κάνω με έχετε πείσει :-))
    Καλό ΣΚ εύχομαι.

  14. Απάντηση

    Καλό μήνα . Ωραίο ρολό,!!!!
    Ελπίζω να τα πούμε την άλλη Κυριακή!!
    Φιλιά

  15. Απάντηση

    Aγαπητή μου Ξανθή
    Πέρασα να πω μια καλησπέρα και να ευχηθώ καλό Σαββατοκύριακο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode