Αυτή η ιδέα να φτιάξω μαρμελάδα με σοκολάτα γυρίζει στο κεφάλι μου εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Τη μια τη σκεφτόμουν με πορτοκάλι την άλλη με μανταρίνι και δεν είχα καταλήξει.
Ο κύβος ερρίφθη και κατέληξα στο μανταρίνι και μάλιστα στο Χιώτικο που είναι περισσότερο αρωματικό.
Τα υλικά μου
Μανταρίνια Χιώτικα ακέρωτα κι αράντιστα
Ζάχαρη
Χυμός λεμονιού ( 1 μέτριο λεμόνι για μείγμα που έχουμε προσθέσει 1 κιλό ζάχαρη)
Σοκολάτα κουβερτούρα 65% περιεκτικότητας κακάο
Διαδικασία
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και ξύνουμε πολύ λίγο τη φλούδα εκεί που υπήρχε το κοτσανάκι τους ή όπου έχουν μικρά στίγματα. Τα κόβουμε στα τέσσερα και με ψαλίδι κουζίνας αφαιρούμε τις ίνες και τα κουκούτσια τους.
Τα τοποθετούμε σε μεγάλη λεκάνη σκεπάζοντας τα με νερό και αφήνουμε για ένα βράδυ.
Την επομένη τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά από την αρχή του βρασμού.
Μόλις κρυώσουν λίγο τα περνάμε από το μούλτι και μετράμε την ποσότητα του πολτού.
Τα μεταφέρουμε πάλι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε ισόποση ζάχαρη.
Βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
Εδώ η μαρμελάδα είναι έτοιμη να μπει σε αποστειρωμένα βάζα.
Εγώ όμως ήθελα και την προσθήκη της κουβερτούρας.
Μοίρασα σε 2 μικρά βαζάκια σκέτη και στην υπόλοιπη έβαλα 50γρ. τριμμένη κουβερτούρα. Ανακάτεψα καλά με μια ξύλινη κουτάλα και μοίρασα στα βαζάκια μου.
Η ποσότητα της σοκολάτας μπήκε τυχαία αν θέλετε να επικρατεί περισσότερο δοκιμάστε με μεγαλύτερη ποσότητα.( για να σας δώσω στο περίπου αναλογίες, σε 2 1/2 μεγάλα φλυτζάνια αρχικού μείγματος έβαλα 50 γρ. σοκολάτα).
Το άρωμα του Χιώτικου μανταρινιού είναι το κάτι άλλο σε συνδυασμό δε με τη σοκολάτα απογειώνει.
Αν σας αρέσει ο συνδυασμός δοκιμάστε.
Το ένα βαζάκι μου στολίστηκε και τώρα είναι σε άλλα χέρια προς δοκιμή, θα περιμένω τη γνώμη λοιπόν της δοκιμάστριας ή του δοκιμαστή!!!
Dear Blondee, I would love to try that jam. It must be delicious. blessings my dear, Catherine xo
Πολύ προχωρημένο…Σοκολάτα μέ μαρμελάδα…Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι…Ίσως κάνω δοκιμή με υη χειμωνιάτικη μαρμελάδα που φτιάχνω με πορτοκάλια,μανταρίνια,λεμόνια και περγαμόντα…Καλό απόγευμα ,Ξανθή (ο Λουδοβίκος των Ανωγείων είναι από τους αγαπημένους μου)…
Μου άρεσε πολύ το ..αμπαλάζ της μαρμελάδας.
Όσο για τη νοστιμιά της, πιστεύω πως
είναι υπέροχη.
Φιλιά.
Φοβερός συνδυασμός γεύσεων, μπορώ να φανταστώ την νοστιμιά της μαρμελάδας σου Ξανθή μου!!!
Μου αρέσει η συμμετοχή σου στο παιχνίδι!!!
Καλό απόγευμα!
Θα είναι εξαιρετική,Ξανθή!
Όλη η ανάρτηση μετά μουσικής είναι υπέροχη!
Κάτι με σοκολατίτσα κέρδισα-ήταν με μήλο;Την άφησα στα παιδιά,γιατί τους άρεσε.
Φιλιά!
Ιδιαίτερη και ξεχωριστή όπως και όλες οι μαρμελάδες που φτιάχνεις!!
Τις τελευταίες μέρες, κάθε απόγευμα με τον καφέ μας, απολαμβάνουμε την υπέροχη “Μήλο – Κακάο” που μας χάρισες στη μάζωξη!!!!!
Φαντάζομαι τα αρώματα του μανταρινιού “δεμένα” στη σοκολάτα…
Όνειρο
Φιλιά
Καλησπέρα Ξανθή 🙂
Ωραία που τα συνδύασες….!!! Και πάντα σε περιποιημένη συσκευασία!!!
Εγώ να δω τι προκοπή θα κάνω με τα τρία “ξινά”!!!
Να τη δοκίμαζα λέει αυτή τη μαρμελάδα..! Όλες οι ενδορφίνες μαζί!
Μου προκάλεσες τα αντανακλαστικά του..Παυλώφ..
Καληνύχτα Ξανθή μου
Καλά Ξανθή είναι απίθανη η μαρμελάδα σου!!πολύ ωραία ιδέα και η σοκολάτα, μου φαίνεται θα την δοκιμάσω σύντομα.
Φιλιά πολλά.
Πρωτότυπος συνδυασμός γεύσεων και ενδιαφέρουσα και προχωρημένη συνταγή. Περιμένουμε την ….ετυμηγορία!!!!
Πρωτότυπος συνδυασμός και σίγουρα επιτυχημένος Ξανθή! Γεια στα χέρια σου!!!
Είναι φοβερός συνδιασμός. Φέτος πειραματίστηκα και εγώ με μαρμελάδα πορτοκάλι-μανταρίνι- σοκολάτα. Κόλαση!!!δένει τόσο όμορφα. Φιλιά!!!
Καλημέρα Ξανθή μου!!
Τι λαχταριστός συνδυασμός γεύσεων είναι αυτός!! Με την εναλλακτική μαρμελαδίτσα σου καλύπτεις και τους λάτρεις του παραδοσιακού, αλλά και τους λάτρεις της σοκολάτας!!
Εύγε σου!!
Προσωπικά “βούτηξα” δαχτυλάκι σ’ ένα βαζάκι που ευγενώς μου προσεφέρθει!
Συνατάς πρώτα το μανταρίνι…μετά τη σοκολάτα …και κατόπιν πάλι το μανταρίνι.
Σκανδαλιστικό.
Η άμεση σκέψη μου ήταν για γέμισμα σε μια τάρτα αφράτη και μοσχομυριστή.
Πρώτα να ψήσω ελαφρώς την τάρτα. Μετά να βάλω τη μαρμελάδα και ίσως και κανένα κομματάκι φρέσκο φρούτο και να ξαναψήσω!!!
Εχω ακούσει για τα χιώτικα μανταρίνια οτι είναι πολυ ωραία.
Οπως πάντα τέλειες οι μαρμελάδες σου Ξανθή μου.. Και μου αρέσει που τις συνδυάζεις με σοκολάτα
Φιλιά
Α! Ξανθή μου το ξέρω ότι στις μαρμελάδες είσαι μετρ! Πρέπει να δοκιμαστεί η πρόταση! Μόνο που πρέπει να περάσουν κάποιοι μήνες για να βρω μανταρίνια (δυστυχώς όχι Χιώτικα…) Ν Αφρικής και να το δοκιμάσω!
Υπέροχη συμμετοχή στο παιχνίδι!
Ο Λουδοβίκος είναι πολύ τρυφερός μουρμουριστής! Όσο για το αμπαλάζ… ισάξιο του περιεχομένου το βλέπω!
@ Catherine thank you!!
@ Όστρια δοκίμασε σε αυτή που λες αν κι εγώ σε αυτή θα έβαζα ουίσκι!!
@ Στέλλα και δεν έχει βάλει τα πολύ καλά του αυτή τη φορά το βαζάκι μου.
Ευχαριστώ!!
@ ΕΛΕΝΑ εσπεριδοειδή και σοκολάτα απογειώνουν γενικώς.
Ευχαριστώ
@ Ελένη χαίρομαι που άρεσε στα παιδιά , ναι μήλο ήταν με κακάο.
@ Χρυσαυγή σε ευχαριστώ!
@ Γιώργο πολύ ωραία!! να μαζευτούμε ξανά να ανταλλάξουμε άλλα!!
@ Μαρίνα την καλύτερη θα κάνεις περιμένω!!
@ Ρεγγίνα γράψε διεύθυνση κι έρχεται!
Έχω στείλει στα πέρατα της γης τι είναι η Κέρκυρα!!
@ Μαρία ξέρω πως σου αρέσει η σοκολάτα οπότε προχώρα!!
@ para-kelsoscooks η ετυμηγορία σε παρακάτω σχόλιο!!
@ Κική ευχαριστώ!
@ elen καλώς την τι κάνετε τα ζουζούνια σου καλά;;Έχεις εμπειρία γεύσεως λοιπόν!!
@ Ερμιόνη δύο σε ένα!!!χαχαχαχα
Πειραματισμοί γαρ.Ευχαριστώ!!
@ Πηνελόπη εσύ παιδί μου δεν παίζεσαι ετοίμασες και την τάρτα!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ για την “ετυμηγορία”που έγραψες και μια φίλη πιο πάνω!!
@ Marion τα Χιώτικα είναι πολύ αρωματικά και γιαυτό έγινε και η επιλογή αυτή.
@ Αγγελική μου ο Λουδοβίκος με συντρόφευε διακριτικά στη δουλειά πολλές ώρες,χωρίς να ακούω πάντα το τραγούδι.
Δεν θα έρθεις Ελλάδα;; να σου κρατήσω βαζάκι.
Όσο για το αμπαλάζ αυτό ήταν κάτι βιαστικό προκειμένου να γίνει η συνάντηση με την αγαπητή Πηνελόπη.
Πολλά φιλιά
Τι ιδέα Ξανθή! Υπέροχη μαρμελάδα.
Κι οι μουσικές σου συμπάθειες διαλεκτές!
Θα ήθελα να ρωτήσω για την σελίδα στο ιντερνετ . τι να κάνω για να αποκτίσω;;;
πολύ ωραία συνταγή μπράβο. την έφτιαξα έγινε υπέροχη.