Ας ταξιδέψουμε τις γεύσεις της Ελλάδας

από
xanthi-blog-image

Σήμερα δεν έχει φαγητό δεν υπάρχει διάθεση για συνταγές, ζέστη έπιασε, δουλειές πρέπει να γίνουν αλλά διάθεση μηδέν.

Τα σημάδια της κρίσης είναι παντού με κυριότερο την ανεργία. Όλοι μιλάνε για σωτηρία από Δευτέρα αλλά εγώ δεν ξέρω γιατί;; δεν πιστεύω σε κανένα σωτήρα.
Τι μένει να δούμε πως θα σωθούμε με ίδιες δυνάμεις. Πολλοί λένε ότι η κρίση φέρνει ευκαιρίες, εγώ θα έλεγα ας βάλουμε το μυαλό μας να σκεφτεί λίγο περισσότερο ας ψάξουμε και ίσως βρεθεί κάτι.
Όπως ξέρετε οι περισσότεροι ένα μέρος της οικογένειας μου βρίσκεται μόνιμα στο εξωτερικό κι ίσως να γίνει αυτό και για την υπόλοιπη οικογένεια.
Λόγω αυτού του γεγονότος έχουμε βρεθεί πολλές φορές στην Αγγλία, Λονδίνο και πέριξ πάντα κουβαλώντας από την Ελλάδα κυρίως ελαιόλαδο. Στις αγορές τους έχουμε αναζητήσει Ελληνικά προϊόντα του τύπου ελαιόλαδο ή κρασιά και  έχω βρει  στο κέντρο του Λονδίνου 2-3 ετικέτες κρασιού. Σε μεγάλη δε κάβα με κρασιά από όλο τον κόσμο πήρα την απάντηση  ότι οι Έλληνες δεν έχουμε την κατάλληλη προώθηση. Αυτό με λυπεί ιδιαίτερα.
Τελευταία έμαθα ότι μια  παρέα νέων Ελλήνων δημιούργησε ένα διαδικτυακό τόπο  με σκοπό να προβάλλουν ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, σε ομογενείς που ζουν εκεί και σε ξένους.
Να μια ευκαιρία σκέφτηκα για την πατρίδα μας να φανεί  ότι δεν έχει μόνο τεμπέληδες όπως πολύ έχει προωθηθεί  τελευταία αλλά έχει ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ κι ωραία.
Παραθέτω πιο κάτω μερικές πληροφορίες για αυτή την προσπάθεια μιας κι εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να στηρίξουμε τέτοιου είδους προσπάθειες είτε έχουν εγχώρια δράση είτε ανά τον κόσμο, που αυτό είναι ακόμα καλύτερο.

 GreekFoodShop.com Το Ποιοτικό Ελληνικό Προϊόν Διατροφής Τώρα Διαθέσιμο και στο Εξωτερικό

Το GreekFoodShop.com αποτελεί τη νέα προσπάθεια Ελλήνων επιχειρηματιών οι οποίοι σε πείσμα των καιρών αναδεικνύουν τα ελληνικά προϊόντα διατροφής, όπως το ελαιόλαδο, τα Ελληνικά κρασιά και πολλά άλλα, επενδύοντας στην εξαγωγή τους στο εξωτερικό.

Σκοπός του Greek Food Shop είναι να κάνει προσβάσιμα τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα σε πολίτες του εξωτερικού, Έλληνες ομογενείς και ξένους. Απευθύνεται στους λάτρεις της ποιοτικής ελληνικής κουζίνας που αναζητούν συνεχώς τις καλύτερες επιλογές προϊόντων.

Η ομάδα γευσιγνωσίας του GreekFoodShop επιλέγει με αυστηρά κριτήρια τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα από όλη την επικράτεια και τα διαθέτει με ένα κλικ στην πόρτα των πελατών.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα του Greek Food Shop θα βρείτε στη διεύθυνση www.greekfoodshop.com.

Εύχομαι στην παρέα αυτή να κάνει τα καλύτερα ταξίδια στα προϊόντα μας εμπλουτίζοντας συνέχεια τον κατάλογο τους αλλά και τις χώρες προώθησης τους. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Πραγματικά η προσπάθεια των παιδιών είναι πολύ αξιόλογη, εύχομαι να πάει καλά!
    Καλό απόγευμα Ξανθή μου!

  2. Απάντηση

    Το χω ξαναγράψει, είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του GrekkFoodShop, τους εύχομαι κάθε επιτυχία!
    Καλό απόγευμα!

  3. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Ξανθή και καλό μήνα.
    Κι΄εδώ στην Αμερική τα ελληνικά προϊόντα είναι τελείως παραμελημένα. Η εισαγωγή τους βρίσκεται σε ακατάλληλα χέρια οι δε τιμές τους είναι απλησίαστες. Έτσι όλοι εμείς στρεφόμεθα σε άλλα. Για παράγειγμα να σου πω ότι ένα βαζάκι μέλι, 7 ουγγιές (δεν λέω ποιάς εταιρείας) πωλείται στην τιμή των 14 δολλρίων ενώ βρίσκουμε μέλι άλλων χωρών πολύ καλής ποιότητας, στην μισή τιμή. Τα ίδια και χειρότερα με το λάδι, το τυρί, το κρασί, τις εληές. Τώρα η ενέργεια αυτών των παιδιών να δούμε αν προχωρήσει ή μήπως “κάποιοι” την τινάξουν στον αέρα λόγω εμπορικών συμφερόντων.
    Θα τα ξαναπούμε καλή μου φίλη.

  4. Απάντηση

    Φιλενάδα μου, δεν ξέρω εαν η κρίση φέρνει ευκαιρίες, γιατί εμείς είμαστε άνεργοι από 2009 και δεν βλέπουμε τίποτα πρωστά μας.

    Να πάνε καλά αυτή την ομάδα…

    Φιλιά πολλά.

    • eleni
    • 3 Μαΐου 2012
    Απάντηση

    Αξιόλογη προσπάθεια,Ξανθή,δεν τους γνώριζα.
    Προσπαθούν οι Έλληνες με κάθε τρόπο ν΄απαγκιστρωθούν από τη σημερινή κατάσταση.Στα χέρια τους κρατουν την αλλαγή.
    Φιλιά!

    • eleni
    • 4 Μαΐου 2012
    Απάντηση

    Μπράβο στα παιδιά και στην προσπάθεια τους και πολύ χαίρομαι που το ανεβάζουμε όλο και πιο πολύ αυτήν την ανάρτηση!!!!!
    Καλό μεσημέρι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode