Καινούργιο κοσκινάκι μου δε λέει η παροιμία;; Έτσι κι εμείς δοκιμάζουμε συνέχεια το νέο μας BBQ.
Μέχρι στιγμής έχουμε δοκιμάσει ψάρια, κοτόπουλο τα αφράτα μου μπιφτέκια και μπριζόλες.
Μαζί με τις μπριζόλες έφτιαξα και γεμιστές πιπεριές που τις ψήσαμε εκεί.
Περιττό να σας πω ότι είναι πολύ εύκολη η διαδικασία ψησίματος από ότι με τα κάρβουνα αλλά και όλα όσα ψήσαμε πεντανόστιμα, τόσο ζουμερά μπιφτέκια και μπριζόλες δεν έχω φάει!!!
Αν κάποιοι σκέφτεστε την αγορά ενός BBQ μη διστάσετε να αγοράσετε ένα υγραερίου υπάρχουν πολλά στην αγορά για όλα τα βαλάντια.Τη μόνη πρόταση που θα έκανα ανάμεσα σε αυτά με τις πέτρες και τα άλλα με το διαχύτη να προτιμήσετε το δεύτερο.
Και τώρα πάμε στις πιπεριές.
Τα υλικά μου
3 μεγάλες πιπεριές τύπου Φλωρίνης
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
100γρ τυρί εξοχή κομμένο σε κύβους
5 κουτ. γλυκού τυρί κατίκι
Λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι
Ξύδι βαλσάμικο (προαιρετικό)
Διαδικασία
Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Αδειάζουμε από τα σπόρια.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και μισή πιπεριά σε μικρά κομμάτια.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα κομματάκια της πιπεριάς. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για τα ψητά μας κι όχι μόνο.
Το τυρί εξοχή είναι ένα μαλακό τυρί σαν κασέρι εμπλουτισμένο με βότανα πιπεριά και λιαστή ντομάτα. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με όποιο άλλο μαλακό τυρί.
Το ψήσιμο μπορεί να γίνει επίσης στο φούρνο με λειτουργεία γκριλ, πάνω σε μαντεμένιο τηγάνι ή πάνω σε σχάρα όποιας άλλης ψησταριάς διαθέτετε.
Να πω ότι δε μου τρέξανε τα σάλια ψέματα θα πω και δεν το θέλω!!!! Μέχρι που μου μύρισαν κιόλας…
Δε μου πολυαρέσουν οι ψησταριές με πλάκα γιατί έχω την εντύπωση ότι το λίπος δεν μπορεί να φύγει και το ρουφάει πίσω το κρέας! Η δικιάμου ψησταριά είναι ηλεκτρική με σχαρίτσα πανω από ένα ταψάκι με νερό για τα λίπη και τα έλαια που στάζουν!!!
Ξανθή, λαχταριστές οι πιπεριές σου, σίγουρα και γευστικές. Ότι καλύτερο για να συνοδεύσει μπριζόλες ή μπιφτέκια.Επίσης να σου πω ότι αντέγραψα και την συνταγή για τα μπιφτέκια. Έχω ακούσει και δοκιμάσει κατά καιρούς , διάφορα για να πετύχεις αφράτα μπιφτέκια, για γιαούρτι όμως, πρώτη φορά.Καλή εβδομάδα να έχεις.
Έτσι την βγάζω όλα τα καλοκαίρια Ξανθή, μέχρι αργά το φθινόπωρο ψήνω τα πάντα στο bbq. Με γεια σου!!
Χρόνια Πολλά για την γιορτή της μητέρας!
Ξανθή μου τέλειες οι πιπεριές σου αν κι εμένα μου αρέσουν όλα τα λαχανικά ψητά ο άντρας μου δεν είναι και τόσο φάν οπότε δεν φτιάχνω και πολύ συχνά.Να είσαι καλά καλή εβδομάδα!!!!
Κατ΄ αρχίν μεγειά την καινούρια σας ψησταριά, που δεν το έχω πει ακόμα.
Όντως τα μπιφτέκια φαίνονται καλοψημένα και νόστιμα. Η πιπεριές πρέπει να έγιναν λουκούμι. Πολύ ωραία και απλή η συνταγή τους.
Και εις άλλα με υγεία!
Σα Μακεδόνισσα που είμαι κι εγώ, θα πω ότι καλύτερο συνοδευτικό για τα ψητά δεν υπάρχει. Πιπεριά και μελιτζάνα είναι οι ομορφότερες νύφες για το ψητό κρέας. Η δική σου εκδοχή υπέροχη!!! Να ΄σαι καλά!!
Τα φιλιά μου
Πάρα πολύ καλό…πάρα πολύ ωραίοοοοοοοο!!
Καλή Εβδομάδα Ξανθή μου.
Απ’ ότι βλέπω το BBQ τα βγαλε τα λεφτά του χα χα χαα!!!
Ψητά λαχανικά, το καλυτερότερο!
Καλή βδομάδα!
Ξανθή μου, το μόνο που μπορώ να σου πω, είναι ότι με έχεις βάλει σε διαδικασία αναζήτησης bbq!
Βλέπω τα καλούδια που φτιάχνεις και θέλω κι εγώ!
Οι πιπεριές φαίνονται θεσπέσιες!
Φιλιά!
Κι εγώ το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή, προσφάτως έψησα και αγκινάρες και έγιναν υπέροχες. Αλλά και οι πιπεριές σου……….λαχταριστές!!!
έμαθα κ το τυρί εξοχής!
χρόνια πολλά για χθες 🙂
Πολωνικη συνταγή; όπως και νάχει είναι πολύ ωραία………
Πολύ ωραία να έχεις μπάρμπεκιου!!!
Πεινάω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλιά!
Καλή εβδομάδα!
Χθες εκανα ,Ξανθη μου,τα μπιφτεκια με το γιαουρτι.Τα ζυμωσα απο το βραδυ και τα εψησα το μεσημερι.Πολυ αφρατα και γευστικα.Εβαλα και φρεσκο δυοσμο που μας αρεσει.Τελεια η συνταγη.Ευχαριστουμε για τις νοστιμιες που μας δειχνεις.Φιλια πολλα!!!!!!!!!
@ Μαρίνα σε περιμένω να έλθεις να ψήσουμε μαζί.
@ Μαρία δοκίμασε αυτά τα μπιφτέκια και περιμένω νέα σου!!
@ Evie κι εμείς εδώ στη βεράντα θα ψήνουμε!! Σε ευχαριστώ!!
@ Ροδάνθη τα ψητά λαχανικά είναι τα καλύτερα και θα τα καθιερώσω πια.
Καλή σου εβδομάδα!!
@ Χρυσαυγή ήταν κι η γέμιση υπέροχη!!
Ευχαριστώ πολύ!!
@ Μπέττυ ακόμη είμαι στις δοκιμές θα τα δοκιμάσω όλα. Τώρα μου ήρθε ιδέα να ψήνω τις μελιτζάνες για το μουσακά εκεί.
@ Πηνελόπη μου θύμισες κραυγή προσκοπική!!!χαχαχαχα
καλή εβδομάδα!!
@ ΕΛΕΝΑ και που είσαι ακόμη!!!καλή εβδομάδα!!
@ Ερμιόνη αν θέλεις πληροφορίες εδώ είμαι!!έχουμε ψάξει πολύ!! Φιλιά!
@ Λίλα εσύ είσαι τυχερή από το κτήμα στην ψησταριά!!
@ Και λοιπόν, αν δεις το link θα μάθεις πολλά τυριά!!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!
@ Ιωάννα μάλλον αγγλική!! Το μεγάλο μου κορίτσι κάνει κάτι παρόμοιο, θα ακολουθήσει κι αυτό.
@ Έλενα πεινάς, έλα να σου κάνω το τραπέζι με τάρτα βέβαια σήμερα!!
@ Εύα, χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!! Μπράβο!!
Πολλά φιλιά.
Πω πω Ξανθή. Δελεαστικό , καλοκαιρινό μεζεδάκι!
Ξανθή μου πολύ ωραίο το BBQ, μοσχομύρισαν οι λαχταριστές πιπεριές σου!!!!!Φιλιά!
Ξανθή με ΄γεια τη νέα σας ψησταριά. Οι πιπεριές σου λαχταριστές και υπέροχες!!!
Dear Blonde, It sounds like you are enjoying your new BBQ.
The peppers look so inviting. I bet they are delicious with good bread.
I do enjoy lentils with the honey and vinegar combination. It gives a sweet yet savory flavor to the lentils. Let me know if you enjoy it.
Blessings my dear friend. Catherine xo